• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Feyza Hanım’ın da bir kütüphanesi var ERKİN USMAN

Feyza Hanım'ın da bir kütüphanesi var

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2015, 00:00
Ayvalıklı dilbilimci-yazar-Türkolog Feyza Hepçilingirler, 5 yıldır Ayvalık'ta bir kütüphanesi olsun istiyordu.
Evindeki binlerce kitabın Ayvalıklı çocuklara ve gençlere ışık olmasını arzu ediyordu.
Son 5 yıl bu düş ile yatıp kalkıyordu. Düşleri 31 Ocak'ta gerçekleşti. 3000'in üzerinde kitabın yer aldığı Feyza Hepçilingirler Kütüphanesi açıldı.
Ayvalık Belediyesi Türkan Saylan Kompleksi içerisinde zeytin müzesiyle iç içe olan kütüphane,Ayvalıklılar için çok önemli bir kültür mekanı olarak değerlendiriliyor. Açılış konuşmasını yapan belediye başkanı Rahmi Gençer, çok sayıda Ayvalıklı kitapsevere şöyle seslendi:
"Bundan 6 ay önce Feyza Hepçilingirler'den, evinin kütüphanesini Ayvalık halkıyla paylaşmak iştediğini öğrendim. Burası Türkan Saylan Kompleksi ve aynı zamanda Ayvalık'ın çok değerlı sivil toplum örğütlerinin hem sosyal hem de kültürel çalışmalarını gerçekleştirdiği bir kompleks. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan böyle Ayvalık köylerini de kütüphanelendirme gibi bir projeyi yaşama geçirmeye çalışacağız."
***
'Rüzgarlar memleketi' Ayvalık'ın yetiştirdiği ünlü yazar Feyza Hepçilingirler ise şöyle konuştu:
"Çabamız,insanlarımız okusun diye. Bir ışık yakmak,bir aydınlık oluşturmak ve insanlara okunası bir mekan sağlanması adına beş yılı aşkın bir süredir uğraşıyorum. Sonunda dileğim gerçekleşti. Sağ olsun Rahmi Gençer başkanım ve meclis üyesi Nusret Kantarcı.. Buradaki kitapları okumaya benim ömrüm yetmez. Hiç olmazsa başkalarının eli değsin,gözü değsin istedim."
***
Başkan yardımcısı Gökay Bacan'ın yönettiği açılışa; CHP Milletvekili aday adayları Filiz Karayelli, Asım Sürer, Meclis üyeleri Aydın Derinova, Nusret Kantarcı, Uğur Ova, CHP İlçe Başkanı Ahmet Toker, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, Ayvalık Sanat Derneği Başkanı H. Sadi Mastar, Sanat Fabrikası Tiyatrosu'ndan Bülent Çevik, Şeytanın Kahvesi'nden Suat Kaçak, seramik sanatçısı Naile Cimit, Macaron Konağı işletmecileri mimar Serap-Yavuz Tuncay, kültür müdürlüğü çalışanları, Hepçilingirler Ailesi, eğitimciler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda kitap dostu katıldı.
Selçuk'ta Sim Sırma sanatına büyük ilgi
Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı'nın törenle açılışını gerçekleştirdiği Kadın Danışma Merkezi ve Kadın Akademisi'nde uzman eğitmenler tarafından verilen kurslar yoğun ilgi görüyor. Sim Sırma Sanatının eğitimini alan kadınlar, ürettikleri el emeklerini 8 Martta açılacak Kadın Emeği Pazarı'nda satışa sunacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Eğitim Görevlisi Arzu Lal tarafından verilen Sim Sırma Sanatı kursu 2 ay devam edecek.
küpe
Hayvanlar en anlayışlı dostlardır. Ne soru sorarlar, ne de kusur kabahat bulurlar.
(George Elliot)

laflama
* Gönül ne kahve ister ne de kahvehane... Gönül zengin bir koca bekler, beklenti şahane!
* Offff nasıl bir denklem bu. Kimisi başa çıkamayınca karşısındakiyle ALAY eder. Kimisi dünyalara meydan okur, ALAYINA isyan eder!
* İsmail Dümbüllü demiş ya "Beni bir kişi anladı, o da yanlış anladı" Ben de diyorum ki naçizane "Beni herkes anladı, ama salağa yattılar"
* Eskiden klişeleşmiş bir ifadeyle "Hayatımı yazsam roman olur" diyordum. Şimdi "Yediğim kazıkları sıralasam orman olur" diye güncelledim o sözü!
* Gençlik başımda duman. Şu zıkkımı içme lan. Olur olmaz yerde cigara tellendiren. Ateş böceği misin?
* Hz Mevlana'ya öykünerek; Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün sosyal medyada yeni atraksiyonlar yapmak lazım!
(İbrahim Ormancı'dan)
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI