• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Un ihracatında dünya lideriyiz ERKİN USMAN

Un ihracatında dünya lideriyiz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.02.2015, 00:00
Un ihracatında dünya lideri olan, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu (UTG) ile hedeflerine yürümeye devam eden Türkiye, FCBAI Bakery Fair 2015'e katıldı. Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu'nun Filipinler'de yürüttüğü tanıtım faaliyetleri kapsamında ortak çalışmalar gerçekleştirdiği Filipino-Chinese Bakery Association Inc.(FCBAI) tarafından iki senede bir organize edilen FCBAI Bakery Fair 2015'te, Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.
Filipinler'in Manila kentinde düzenlenen ve ülkede fırıncılık alanında önemli fuarlardan biri olarak kabul edilen FCBAI Bakery Fair 2015'e Türkiye'den Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu ile birlikte 7 buğday unu ihracatçısı firma katıldı. Filipinler başta olmak üzere yakın çevresindeki ülkelerde fırıncılık sektöründe faaliyet gösteren tüm bileşenlerden çok sayıda firma ve alıcı Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu standını ziyaret etti.
Dünya lideri Türkiye'nin etkili bir tanıtım faaliyeti yürüttüğü fuarda Un ve Unlu Mamuller Tanıtım Grubu standında Şef Sefa Sabırlı tarafından Türk ve dünya mutfağından çeşitli unlu mamuller hazırlanarak fuar ziyaretçilerine ikram edildi.

kentten
Mübadele ve Buca!
Mübadelenin 92'nci yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Lozan Mübadilleri Vakfı Ege Bölgesi Temsilciliği tarafından 21 Şubat Cumartesi günü saat 14.00-16.00 arasında Konak Belediyesi'ne ait Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde "Mübadele Sonrası Buca" konulu söyleşi gerçekleştirilecek.
Söyleşide; Buca ile ilgili kitapları ile bilinen ve bu kitaplarda ağırlıklı olarak mübadele anılarına yer veren Gazeteci-Yazar Tayfur Göçmenoğlu konuk olacak.
Lozan Vakfı Ege Bölge Temsilcisi Taner Yasav, söyleşiye ilgi duyan herkesin davetli olduğunu söyledi ve "Bu tür etkinliklerimizi sürdürüyoruz. Mübadele, her zaman irdelenmesi gereken önemli bir konu. Vakıf olarak bu çok önemli olayı canlı tutmak ve yeni kuşaklara aktarmak istiyoruz" dedi. Söyleşi merkezin 4. katındaki salonda yapılacak.

hayattan
Mehmet Şafak, Karabağlar'ın gururu
Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi'nde (Karbem) öğrenim gören öğrencilerin başarıları aileleri başta olmak üzere eğitmenlerini de mutlu ediyor. En son Karbem Eğitim Merkezi'nde eğitime devam eden 225 öğrenci Temel Eğitimden Ortaöğretim Geçiş Sınavına (TEOG-1) katıldı ve başarılı oldu. Bu öğrenciler arasında bulunan Mehmet Şafak 120 sorunun tamamını doğru yanıtlayarak adını Türkiye birincileri arasına yazdırmayı başardı.
Başarılı öğrenci Şafak, Karabağlar Belediyesi Eğitim Merkezi yetkilisi Hakkı Karadeniz ile birlikte Başkan Muhittin Selvitopu ile bir araya geldi. Şafak, eğitim merkezinde kendisine her konuda yardımcı olan öğretmenlerine ve Başkan Selvitopu'na teşekkür ederek aynı başarıyı TEOG-2'de de göstereceğini söyledi.

küpe
Evlatlarınızı devriniz için değil, onların devirleri için yetiştiriniz.
Hz. Ali

günün fıkrası
İki arkadaş konuşuyordu. Biri:
"Apandist ameliyatından sonra tam iki kilo zayıfladım" dedi.
Beriki şaşkınlığını gizleyemedi:
"Hayret! Apandist denen şeyin bu kadar ağır olduğunu bilmezdim."

laflama
* Bekliyorum. Birisi de çıkıp ahaliye "Kraliçe Çıplak" desin!
* "Lafla peynir gemisi yürümez" diyen zatın kaynanası bir söylenmeye başlasın. Bak bakalım, o gemi bir bakışla bile yürüyor mu, yürümüyor mu? * Bakışların bana cesaret versin. Korkuyorum senden borç istemeye!
* Şarkıdaki gibi "Oynaya oynaya gelin çocuklar". Ama çocuk yaşta "GELİN" olmayın çocuklar!...
* Hay'dan gelen huy'a giderken; çevirmiş köşebaşında federaller!
* Dürümden de kazanmayı beceremedin, bir de sürümden kazanmayı dene!
* Bilmemek ayıp değil, salağa yatmak ayıp!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA