• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Selçuk Yaşar’ın hayatı kitap oldu ERKİN USMAN

Selçuk Yaşar'ın hayatı kitap oldu

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.02.2015, 00:00
Karşıyaka'nın ve Türk spor camiasının 'Selçuk Abi'si, Türk Sanayi ve İş Dünyasının 'Selçuk Bey'i 'Doksan' dedi. O şimdi 'Dalya'ya yürüyüşüne devam ediyor.
Selçuk Yaşar, "90 yıllık mücadele dolu yaşamımı ben daima bir imtihan olarak gördüm" diyor ve ekliyor:
"Çok şükür bu 90 yıllık yaşamım boyunca birçok 'ilk'i ve kendi sahasında modern tesisleri ülkeme sunma bahtiyarlığına eriştim. Bu eserleri şu anda bizimle olan ve olmayan çalışma arkadaşlarımla birlikte gerçekleştirdim."
* * *
Selçuk Yaşar'a sordum:
"Bundan sonra ne yapacaksınız?"
İşte cevabı:
"Her zaman, çevremdeki herkese tecrübelerimi aktarmayı, başarısızlıklardan ders çıkarmayı ilke edindim. Yüce Allah lütfederse yaşadığım sürece de tecrübe ve görüşlerimi genç kuşaklara aktarmaya devam edeceğim."
***
Yaşar'ı dinlemeye devam:
"90 yaşımda evlatlarım, benim yaşamımı kitap haline getirerek bana hediye ettiler.
Bu kitap doğduğum günden bu güne kadar yaşamımı, bu yolda bana eşlik eden ailemi, dostlarımı, yöneticilerimi, çalışma arkadaşlarımı, kısacası yaşamıma dokunan herkesi barındırıyor."
Nice yıllara Selçuk Abi. Nice yıllara birlikte...

kentten
Bir trafik öyküsü
Altan Lale, bir POTA okuru. İzmir'in sorunlu trafiğinde yaşadıklarını bakın nasıl anlatıyor. Okuyalım...
"Önceki gün saat 18.15'te Alsancak Spor Salonu'nun önündeydim. Saat 19.00'da Mürsel Paşa Bulvarı'ndan çıktım. Bu kadar sürede trafik olmasının tek sebebi Mürsel Paşa Bulvarı'ndaki araçların ışıklara uymaması ve 1396 sokaktan gelen araçların çıkışına mani olarak geriye doğru trafiğin Namık Kemal Lisesi'ne kadar sıkışmasıdır.
Ama ne yazık ki 1396 sokağın Mürsel Paşa çıkışında trafik polisi olmadığı için bu sıkışıklık devam etti. Ben aracımdan cep telefonumdaki bir uygulama ile İzmir'in her noktasındaki trafiğin durumunu görüyorum ancak siz ve trafik yetkilileri nedense bu olayı görüp müdahale etmiyorsunuz. Çok yazık.
Ayrıca trafiğin verdiği şikayet telefonu da cevap vermiyor. 0 505 318 35 50. Bu kadar şikayetten sonra çözüm önerim. Fuarın içinden ya da altından yapılacak yollar ile Alsancak trafiğini rahatlatmak. Kolay gelsin."

küpe
Bekleyebilen için her şey iyi bir sonuç verir.
Tolstoy

günün fıkrası
Delinin biri uçağın kapısını açmış, tam atlayacakken vazgeçti ve içeriye dönüp seslendi:
"Hay Allah! Yağmur yağıyor, çabuk bana bir paraşüt verin..."

laflama
* İnsanoğlu ne denli doyumsuz. Bazen, "Rakı şişesinde balık olsam" der. Bazen de, "Şu balık ve rakının yanında meze iyi giderdi" diye hayıflanır!
* Sevgili Nilgün Marmara, "Hayat neresinden dönülse kardır" demiş. Ben de diyorum, "Hayatı neresinden tutarsan tut efkardır."
* Nasıl bir ülke olduysak artık. Ne ağız tadıyla televizyonda tartışma programı izleyebiliyoruz. Ne de dost meclislerinde ağız tadıyla gündemi konuşabiliyoruz. Bunlardan vazgeçtim; futbol takip edip stres bile atamıyoruz. Hep kutuplaşma, hep gerilim. Bıktım be!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA