• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Böyle projeler İzmir’i uçurur ERKİN USMAN

Böyle projeler İzmir'i uçurur

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.02.2015, 00:00
Çok sayıda STK, kanaat önderi, gazeteci, çevreci, işadamı, gönüllü ve bürokrat birlikte İzmir için taban hareketi başlattı. Grup hazırlayacağı ve uygulamaya koyacağı yeni projelerle İzmir'in hem içte hem de uluslararası camiada çıtasını yükseltecek.
İzmir'in sosyal ve ekonomik açıdan kalkınmasına yönelik uygulanabilir ulusal ve uluslararası projeler üretmek ve uygulamak için Menderes'te bulunan Atatürk Mesire ve Etkinlik Alanı (ATAMA) sosyal tesislerinde bir araya gelen İzmirli kanaat önderleri ilk toplantılarını gerçekleştirdiler. Toplumun her kesiminden 84 temsilcinin katıldığı toplantıda konuşmacıların tamamına yakını söz alarak İzmir ve İzmir halkının sosyal ve ekonomik açıdan daha üst seviyelere nasıl taşınması gerektiğini anlattılar.
***
Açılış konuşmasını ATAMA dernekleri adına organizasyona ev sahipliği yapan İzmir Konyalılar Derneği ve İZBA Başkanı Gazeteci-Yazar Nihat Sözeri yaptı. Konuşmasında toplantının amacını anlatan Sözeri başarıya ulaşmanın yollarını; "Kalkınmada ivme kazanmanın yolu, yerel ve merkezi idarenin desteği ve yardımları eşliğinde uygulanabilir projeler üretmek ve uygulamak, uygulamada da kaliteyi yakalayıp bunu iyi derecede bir tanıtımla taçlandırıp toplumda olumlu yönde bir kanaat oluşturmaktır. Bizler bu çerçevede hareket edecek bir birliktelikle İzmir ve İzmirliye yararlı olmanın yollarını arayacağız. Projelerimizle İzmir'i uçuracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın, hareketimiz güzel İzmir'imize ve ülkemize hayırlı olsun" sözleriyle özetledi.
* * *
Organizasyon ortaklarından hayırsever çevreci Hüsniye Karpat da konuşmasında toplumsal kenetlenmeye dikkat çekerek şunları kaydetti: "Amacımız İzmirliye hizmet etmek, yerel idareler ile yurttaşlar arasında köprü oluşturmak, kente uygulanabilir projeler üretmek, projeler uygulamak ve uyuşturucu ile mücadeleye destek vermektir."
İzmir'in kalkınması için tarım ve hayvancılığın bilinçli yapılması gerektiğinin altını çizen Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük kooperatifleşmenin önemine dikkat çekti. Eskiyörük devletin tarım ve hayvancılığa çok önemli destekler verdiğine dikkat çekerek, yine de başarıya ulaşılamamasının nedenlerinin başında kontrol mekanizmasının yeterli olmayışının geldiğini söyledi.
* * *
Bu ay içinde ikincisi yapılacak toplantıya Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdür Yardımcısı Erkan Dönmez gözlemci olarak katıldı. Toplantıya kanaat önderi olarak katılanların isimleri şöyle: Husniye Karpat, Gazeteci-Yazar Nihat Sözeri, Tire Süt Koop Başkanı Mahmut Eskiyörük, Kemalpaşa İlçe Sağlık Müdürü Dr. Erol Pektaş, Cumaovası Kadın Derneği Başkanı CHP Meclis Üyesi Urkiye İnal, Akademisyen Davut Dinçel, Şenyurtlular Derneği Başkanı Muhsin Çörek, Öz Muğlalılar Dernek Başkanı Ali Çamur, İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Ali Rasim Alkışlar, Afyon Kültür Eğitim Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mali Müşavir Akif Bozdağ, Gazeteci Şerife Bekman, tiyatro sanatçıları Seden Kızıltunç ve Mehmet Saygın, emekli öğretmen Yaşar Seçer, Bitlis Adilcevazlılar Derneği Başkan Yardımcısı İlhami Semih Ercan, Aktif Felsefe'den Nilgün Gök, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Fadik Ferek, gönüllüler Ertap Aktaş, Zekiye Koğumtekin, Korkut Ezeroğlu, Murat Aslan, Gülhan Doruk ve Adem Tezgel.

pazar portresi
Yeşim Ninat
İzmir'de doğdu. İzmir Türk Koleji'nden sonra Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümünü bitirdi.
2000'li yılların başından itibaren mozaik sanatına yöneldi. Etkisinde kaldığı Urfa Haleplibahçe, Antakya mozaikleri, Bizans dönemi mozaikleri sanatına yön verdi.
İzmirli sanatçı eserlerini yaparken romantizm başta olmak üzere, sembolizm ve izlenimcilik, "empresyonizm" sanat akımlarına sempati duyan bir anlayışla renkli camlarla çalışıyor. Tasarımlarının yanısıra reprodüksiyon uygulamalarından keyif alan ve kendi estetik anlayışı doğrultusunda, kişisel ve özgün üsluplar geliştirmeyi seven sanatçı İzmir atölyesinde kurslar verip, workshop çalışmaları da yapıyor.

pazar neşesi
İlk buluşma
Yaşlı çift, 50. yıldönümlerinde ilk buluşma gününü tekrarlamaya karar verdiler.
İlk görüştükleri yerde buluşmak için sözleştiler.
Yaşlı adam saatlerce bekledi ama, eşi gelmedi.
İyice sinirlenen yaşlı adam geri dönüp evde bekleyen karısına sordu:
"Niye gelmedin? Seni o kadar bekledim."
Cevap:
"Annem göndermedi kocacığım..."
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA