• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Pamuk üreticileri Prim artsın diyor ERKİN USMAN

Pamuk üreticileri "Prim artsın" diyor

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.02.2015, 00:00
Ege'de binlerce üreticiyi tedirgin eden bir gelişme...
Dünya'da pamuk fiyatları son yılların en düşük seviyelerine gerilemiş durumda.
Ege ve Çukurova'da tedirginlik var.
İzmir Ticaret Odası Başkanı Işınsu Kestelli'ye göre; Dünya'daki pamuk fiyatlarında yaşanan bu gerilemenin nedeni, gittikçe artan devir stokları.
Kestelli'nin değerlendirmesi şöyle:
"Bu devir stoğunda Çin baş rolde. Çin'in pamuk ithalatına kota koyma kararı, pamuk fiyatlarının dibe vurmasına sebep oldu."
Işınsu Kestelli, Türkiye tekstil sektörünün yıllık ortalama 1.5 milyon ton olan lif pamuk ihtiyacının yarısının ithal edildiğini, dolayısı ile pamuk fiyatlarının dünya pamuk fiyatları ile paralel seyretmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor ve devam ediyor:
"Cari fazlalık arz eden ve tekstil sektörünün hammaddesi olan pamuğu ithal etmemiz bir tarım ülkesi olan Türkiye'yi derinden etkiliyor. Böyle bir ortamda pamuk üreticilerimiz ciddi bir mücalenin içindedir."
***
Şeref İyiuyarlar İzmir Ticaret Borsası yöneticilerinden biri ve aynı zamanda bir pamuk üreticisi.
İyiuyarlar diyor ki:
"Sürdürülebilir pamuk üretimi için 55 kuruşluk prim miktarı ne teşvik edici, ne de yeterlidir. Çözüm basittir. Pamuk üretiminde kullanılan, mazot, gübre, ilaç gibi girdilerin desteklenmesi için üreticiye verilen primin 75 kuruşa çıkarılması ve bunun ivedilikle ilan edilmesi şarttır."

MHP'li Fethi Ufuk Öztürk fena patladı


Karşıyaka MHP İlçe Başkanı Fethi Ufuk Öztürk, yardımcıları İsmail Girgin, Mustafa Demirdağlı ve Haydar Özparlar önceki gün Yeni Asır'ı ziyaret ettiler, arkadaşlarımızla tanıştılar ve bu arada yarınlara ait görüşlerini de dile getirdiler.
Başkan Öztürk: "Kimse hayal etmesin. MHP, yıllardır üvey evlat muamelesi gören Karşıyaka'da sürpriz yapacak. Kentin insanına sahip çıkacak, önder olacak" dedi ve ekledi:
"Belediye Karşıyakalılara üvey evlat muamelesi yapıyor. Kent her gece zifiri karanlığa gömülüyor. Otobüs durakları Şubat ayazında titreşen insanlarla dolu... Kocaoğlu'na soruyoruz: Bu Karşıyaka ahalisi böyle tablolara layık mı?"

küpe
Dert tek başına çekilir. Saadet mutlaka paylaşılmak ister.
Jean Paul Richter

günün fıkrası
Öğrenciye göre
Öğretmen:
"Vaktiyle para diye birşey yoktu. Satın alınan mallar buğdayla, sebzeyle, yahut koyun veya inekle alınabilirdi" dedi.
Öğrenci:
"Öğretmenim, hiç de iyi bir usul değilmiş" diye başladı ve ekledi:
"İnsan bunları nasıl cüzdanında taşıyabilir?"

laflama
* Evet; Atalarımız doğru söylemiş. Mahkeme kadıya mülk değil ama ya kadılar mahkemeleri kullanıp mülk edinip duruyorsa!...
* Bütün yollar Roma'ya çıkar çıkmasına ama yoldan yola da fark var kardeşim. Ne bileyim duble yol var, ülkemizdeki gibi bir yağmurda kevgire dönen yollar var. Söyletmeyin beni!
* Kazak Abdal eğer bugün yaşasaydı sözlerini revize ederdi kesin.. "Eşeği saldım trafiğe / Kurallara uymak hak getire."
* Sabreden dervişin, facebook'ta paylaşımları tavan yapmış!
* Herkes sanatçı, herkes şair, herkes yazar. Bana müsaade, ben kaçar!
İbrahim Ormancı'dan
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA