• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
HÜSEYİN KOCABIYIK

Bir teröristin ölümü

huseyin.kocabiyik@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.05.2011, 00:00
11 Eylül 2001'de New York'taydım. Öğleye doğru Azerbaycan eski Başbakan Yardımcısı Resul Guliyev'le bir toplantı için Virjinya'ya gidecektik. İkiz Kuleler'in 500 metre ilerisinde bir evde kalıyordum. Belli belirsiz bir gürültü duymuştum. Pek umursamadım, ancak gelen bir telefonla ne olduğunu öğrenebildim. Japon arkadaşım Kito uçakların Dünya Ticaret Merkezi'ne çarptığını söylüyordu. Ben önce bir talihsiz kaza olduğunu zannettim. Dışarıya çıktım ve İkiz Kulelere doğru yürümeye başladım. Dumanlar yükseliyordu gökyüzüne. Biraz ilerleyince yüzleri kireç gibi toza bulanmış insanların panik halinde koşuşturduklarını gördüm. Cehennemin nasıl bir yer olacağına dair ilk imaj orada oluştu kafamda. Ve daha bir hafta önce Türkiye'den gelen arkadaşlarımı en tepesine çıkarttığım DTM kuleleri kağıt gibi yıkılıyordu. Nereden baksan ürkütücüydü.
Ben o an, koşuşturan insanlara bakarak içerdeki insanların dışarıya çıkabildiklerini ve ölü sayısının az olabileceğini düşünmüştüm. Bir saat sonra her şeyi öğrendik: Saldırı bir terör saldırısıydı ve kulelerde 3 binin üzerinde insan ölmüştü. Öğleyin yola çıktık ve Washington'a ulaştık. Bir tepenin üzerinden Pentagon'u seyrediyorduk. Bir saldırı da oraya yapılmıştı. Düşünün, Amerikan gücünün ve kudretinin simgesi Pentagon cayır cayır yanıyordu. Bütün bunları çıplak gözle görmek benim hayatımın en unutulmaz anlarıdır.
***
Bu olay Amerikan toplumuna kimliğini yeniden hatırlattı. Amerikan milliyetçiliği her yerde öne çıkmaya başladı. ABD'li yöneticiler bu saldırının intikamını alacaklarını en kışkırtıcı sözlerle dile getirdiler. Afganistan'a, Irak'a savaş açtılar ve bu ülkeleri işgal ettiler. Milyonun üzerinde Müslüman'ı öldürdüler. Bu da yetmedi, 10 yıllık bir takipten sonra simge isim Bin Ladin'i imha ettiler. Birçok kişi gibi Bin Ladin'in ölmesine ben de sevindim. Çünkü ABD'nin küresel jandarmalığının bir gerekçesi daha ortadan kalktı. Ayrıca sevindim, zira bu lanet adam yüzünden İslam gibi bir barış dini terör ve terörizmle anılır hale gelmişti. Bu adamın Müslüman dünyaya verdiği zarar korkunçtur. Zamanımızın Hasan Sabbah'ı olan Bin Ladin, Müslümanlara bugün dahi hala bedel ödetiyor.
***
Bu konu üzerinde başka boyutlarıyla durmak lazım, ancak medyadaki bazı geri zekalılara bakıp hayret ediyorum doğrusu. "Bin Ladin diye biri var mıydı?" diyeninden "Bu Ladin ABD'nin adamıydı, İkiz Kule olayı da ABD ve İsrail'in işiydi" diyene kadar birçok salakça yorum görüyorum. Bir iğrenç tutum daha görüyorum o kendine "İslamcı basın" diyenlerde: Usame Bin Ladin'i "şehit" ilan ediyorlar. Çok ahlaksız ve çok İslam dışı bir tutumdur bu. 9/11'de İkiz Kule saldırısında 3 binin üzerinde insan öldü. Bu insanlar masumdu. Çocukları ve aileleri vardı. Tıpkı ABD'nin imansız bombalarının öldürdüğü Müslümanlar gibi. Bin Ladin hem bu masum insanların hem de bu gerekçeyle öldürülen milyonun üzerindeki Müslüman'ın ABD ile beraber katilidir. Ona şehit diyenleri kınıyorum.
Devam edeceğiz...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA