• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İyilikler ülkesiyiz MEHMET DEMİRCİ

İyilikler ülkesiyiz

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.12.2014, 00:00
İnsanoğlu iyilik ve kötülüğe elverişli biçimde yaratıldı. Kutsal kitaplara göre ilk insan olan Hz. Adem'in oğulları Kabil ve Habil arasında çıkan tartışma sonucu Kabil, Habil'i öldürdü. Habil iyilerin, Kabil kötülerin temsilcisidir. O gün bu gündür onların benzerleri hep vardır.
İyilik ve kötülüğün tohumları her birimizin içimizde de mevcuttur. İnsanın görevi iyi duygularını besleyip geliştirmek ve olgun kimse haline gelmektir. Yüce Yaratıcı iyiden ve iyilikten yanadır. Her ikisini de o yaratır, fakat kötüden ve kötülükten hoşnut ve razı değildir.
İşin hoş tarafı şu: Kudsi hadiste "Rahmetim gazabımı geçmiştir" buyrulur. Yani inanan insana göre rahmet ve iyilik daha ön plandadır, Hakk'ın cemali celaline galiptir. Ne var ki kötünün ve kötülüğün reklamı ve olumsuz etkisi baskın çıktığı için iyiliğin üstünlüğünü fark edemiyoruz.
Şu nokta da önemli:
"İyiliğin tek, kötülüğün çok yolu vardır. Doğru ile yalan gibi. Doğru birdir, yalan bin. Mücadele, uslu iyiler ile şımarık kötüler arasındadır. Kısaca, insaflılar ve insafsızlar. Türkiye, ülkemiz, iyilik kapısıdır. İnsanımız, iyiliğin elidir. Türkiye, dünyada en çok insani yardım yani iyilik yapan üçüncü ülkedir. Gayrisafi milli hasıla ölçü alınırsa, birinci." (İ. Tenekeci)

EVİNİ BAĞIŞLADI
Canlı bir örneği bu yakınlarda gördük. Kabil soyundan gelen bir cani Diyarbakır'da gencecik bir astsubayımızı şehit etti. Hamile eşi dul kaldı. Televizyonlarda şehidimizin babasına ait basit köy evini gören hamiyetli bir vatandaşımız acılı eşe evini bağışladı.
Habil'i temsil eden bu iyi yürekli insan Afyonlu Ali Dal'dır. 27 yıldır Fransa'da çalışan üç çocuklu bir sıva ustasıdır. Kalbi şefkat ve sevgi doludur. Eskişehir'de dayalı döşeli yeni bir evi vardır. İzine geldiklerinde kısa bir süre oturmaktadır. Şöyle diyor:
"Şehidimizin cenazesinde evini gördüm, gerçekten çok duygulandım. Durulacak gibi değildi. Ailemle konuştum ve Eskişehir'deki evimizi bağışlamaya karar verdik. Zaten senede birkaç günlüğüne gelip kullanıyorduk. Şehit bizim şehidimiz, Allah bize yine verir. Önemli olan böyle zor günlerde birlik ve beraberlik sergilemek."

ÖRNEK DAVRANIŞ

Ali Dal'ın bu heyecanını duyan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu kendisini davet etti. Valilikte bir tören düzenlendi. Ali Dal, şehit eşi Esra Aydoğdu'ya ve doğacak çocuğuna dairesinin tapusunu verirken gözyaşlarını tutamadı.
Vali Balkanlıoğlu, "Böyle örnek davranışlar inşallah bizlere ve Türk milletine örnek olur. Kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.
Ali Dal belki de yaptığı iyiliğin bu kadar reklam edilmesini düşünmemişti. Olay kendiliğinden gelişti. İyi de oldu. İnsanımıza ve ülkemize güvenimiz pekişti. Duyulmayan, bilinmeyen böyle nice iyi örnekler vardır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA