• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞEBNEM BURSALI

DURMAK DEĞİL KOŞMAK ZAMANI

sebnem.bursali@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.12.2014, 00:00
Adettendir; yıl biterken yaşananların muhasebesi yapılır. Artılar hatırlanır, eksiler bir tarafa yazılır ve ders çıkarılır. Biz de Yeni Asır olarak 2014 yılımızın muhasebesini yaptık ve 3 gün boyunca sizlerle bu muhasebemizi paylaşacağız.
120. Yaşımızı kutladığımız bu yıl bizim açımızdan başarılarla dolu geçti. İzmir ve bölgedeki haberlerimizle hem gündem oluşturduk, hem gündem değiştirdik hem de ekonomik-siyasi ve sosyal alanda etkin bir rol oynamanın haklı gururunu yaşadık.
Başta bizim yol arkadaşımız olan okurlarımız ve reklam verenlerimiz olmak üzere aldığımız olumlu tepkiler ve alkışlar için minnettarız. Başarı her zaman alkışlanmaz, çekemeyenlerimiz de çoğaldı elbette.
Nasıl ki Türkiye artık eski Türkiye değil ise; İzmir ve Ege'de de artık eski dönem kapandı. Yeni Türkiye kadar büyük ve yeni Türkiye kadar iddialı bir döneme girildi. Biz de Yeni Asır olarak Yeni Türkiye'nin ve Yeni Ege'nin en baş aktörlerinden biri olarak yerimizi aldık.
Düne kadar "ağalık" rolü üstlenenler de artık eski gücünü yitirip Yeni Asır'ın gücü altında ezilince pek tabii ki, pusulalarını şaştılar. İzmir'de sokaktaki insanlardan, esnaftan, iş insanlarından "iyi ki Yeni Asır var" diyenlerin sayısı her geçen gün çoğalıyor.
Bizim yolumuz doğru yol. Bu yolda sizlerle birlikte ilerleyecek, sizlerle birlikte yön belirleyeceğiz. El ele, gönül gönüle büyümeye devam edeceğiz. Durmak değil, koşmak zamanı.
2015'de biz hızımızı daha da arttıracağız. İdmanlıyız. Hazırız. Turkuvaz Medya Grubu'ndan da aldığımız destekle, tüm arkadaşlarımla birlikte ve siz değerli okurlarımızla biz bu maratonda şampiyonluğu hiç bırakmayız.

BOŞUNA ALTINORDU OLMAMIŞ..

Bugün Atatürk stadında Fenerbahçe ile Türkiye Kupası maçı oynayacak olan Altınordu kulübünü çok büyük bir heyecanla izliyorum. Mehmet Seyid Özkan'ın elini attığı her işte olduğu gibi Altınordu kulübünün başına geçtiğinden bu yana yaşadığı mucizeyi hep birlikte görüyoruz. Bilinen bir gerçek var; futbol sadece futbol değildir. Ekonomik, siyasi, sosyal ve hatta kültürel her olaya dahildir. Futbol, bir endüstridir çünkü.
ATV televizyonu ekranlarından da canlı yayınlanacak olan bugünkü maçta çok özel bir ilk'e de imza atacak Altınordu. İlk kez görme engelli dostlarımıza özel bir tribün ayırdı. 10'u Altınordulu, 10'u da Fenerli olan 20 gencimiz, kulaklarına takılacak özel kulaklıklarla spikerin anlatımıyla maçı takip edebilecek ve stadyumda olmanın heyecanını belki de ilk kez yaşayacaklar. Kendisi de Ortopedik engelli olan Altınordu Derneği Asbaşkanı Rıza Mutkillioğlu'nun öncülüğüyle yapılacak bu proje, tüm kulüplere örnek.

TÜRKİYE'NİN PAÇASINDA SÜRÜKLENECEKLER


Genel gündemin yoğunluğu arasında kaynamasını istemediğimden tarihe not düşmek istediğim birkaç cümleyi sizlerle paylaşmadan geçemeyeceğim. Pazar günkü AK Parti Karabağlar Kongresi'nde Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin sözleri, son dönemde duyduğum ve herkesin kulağına küpe olmaya değer mesajlar içeriyor. Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, vatanıyla milletiyle birbirine düşürmeye çalışanlar artık son demlerini yaşıyor. İşte o sözler:
"77 milyon kardeşlik, her yerde birlik ve beraberlik. O tuzaklar bir daha kurulmayacak. Türkiye Cumhuriyeti, Türk'ün de Kürt'ün de Alevinin de Sünninin de devleti. Ecdat bunun en güzel örneğini vermiş. 72.5 millet bir araya gelmiş. Aynı kıbleye dönen bu milletin evlatları, bir kez daha birbirine kıymayacak. O gün Türkiye'yi de kimse tutamayacak. Her kim ki bizim paçamızdan tuttu, bizim ayağımızla birlikte sürüklenip gidecek..."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA