• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Bebekler isyanda!

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.09.2012, 00:00
Yeni Asır Gazetesi gibi yüz yılı aşkın bir süredir ayakta kalan kurumlar pek yok ülkemizde. Bu nedenle yüz yılı deviren şirketlerin hemen hepsi diğerlerinden burun farkıyla önde yer alıyor. Türk ilaç sektörünün önemli isimlerinden biri olan Abdi İbrahim de bunlardan biri. Yüzüncü yılını çok öneli bir sergiyi Türkiye'ye getirerek kutladılar. Üç ay boyunca sanatseverlerin yanı sıra, müze ve sergi gezmekten hoşlanmayan büyük-küçük herkesi büyüleyen Van Gogh dijital sanat sergisi, önümüzdeki günlerde Ankara'da sergilenecek.
Abdi İbrahim, 100. Yılında bir de "Akılı ilaç kullanımı kampanyası" başlattı. Bu kampanya ile hem toplum sağlığı, hem de ülke ekonomisi açısından önem taşıyan bilinçsiz ilaç kullanımı hedef alınmış. Çünkü bizim ülkemizde doktorun değil konu komşunun tavsiyesiyle ilaç kullanımı yaygın. Doktorun önerdiği ilaçlar da, önerdiği süre içinde kullanılmıyor.

BİLİNÇLİ KULLANIM
Aslında çoğumuz yapıyoruz bunu. Doktor bir hafta kullanacaksın diyor, biz iki günde iyileşmişsek, tedavinin yeterli olduğunu düşünerek ilacı kesiyoruz. Aslında tam iyileşmek üzereyken tedaviyi yarım bırakarak, hastalığın ileride yeniden nüksetmesine neden oluyoruz. Ve tabii ilaç israfı da söz konusu. Zamanında kullanılmayan ilaçlar, bir süre sonra kullanım süresini doldurduğu için çöpe atılıyor.
Abdi İbrahim şimdi de kendine ait bir marka ile pazara giriyor. Televizyon reklamlarında izlemişsinizdir isyankar yaramazları. "Bizim işimiz ilgi çekmek" diyerek numara yapan, örneğin durup dururken ağlayan ve bir anda susan bebekler, "Bu burun tıkanacak" diyerek gece rahat uyumaya başkaldırıyorlar. Çocuğu olan her anne-babanın iyi bildiği gibi burun tıkanıklığı önemli bir sorun. Bebekler doğuştan itibaren nefes alıp vermede burunlarını kullanırlar. Ağızları ise emme için şekillenmiştir. Bu nedenle burunları tıkandığında solunumlarını tam anlamıyla sağlayamazlar. Bu da huzursuzlaşmalarına, rahat uyuyamamalarına neden olur. Bu da annelerin sürekli başlarında bulunması demek.

SAĞLIK TIR'I
Bir de bebekler burunlarını çekmeyi ve sümkürmeyi bilmedikleri için burun tıkanıklığını kendi başlarına gideremezler. Anneler bunu çeşitli yollarla halletmenin yollarını buluşlar yüzyıllar boyunca. En geçerli yol burna tuzlu su (serum fizyolojik) damlatmak. Abdi İbrahim'in kendi markası Bruno'nın ilk ürünü "Bruno Baby" bebeklerde burun tıkanıklığını engellemek için geliştirilmiş. Onu çocuklar ve yetişkinler için geliştirilen deniz ve okyanus suyu spreyi ve soğuk algınlığı önleyici ve tedavi edici antiviral burun spreyi izliyor.
Bruno markası ile yurt dışı pazarına girmeyi amaçlayan kuruluş, sosyal sorumluluk çerçevesinde, Bruno Sağlık Tır'ını da yola çıkarıyor. 1 Ekim'de İstanbul'dan kalkacak olan tır, Van'a kadar gidecek ve depremin 1. Yılında Vanlı annelerle birlikte olacak. Amaç toplumu burun sağlığı konusunda bilinçlendirmek ve annelere eğitim vermek.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA