• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Mendebur herif nasıl canım kocacım olur?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.12.2012, 00:00
Bir mücevher sitesinin gazetelerde yer alan ilanına göre kadınlar şerefsiz, erekler karaktersiz... Kıyametin kopacağı söylenen 21 Aralık günkü gazetelerde yayınlanan bir ilanda bakın ne yazıyordu: "Mendebur herifi canım kocacıma çeviren tek adres". Türkiye'nin en büyük online mücevher mağazasının reklamı bu.
Bundan ala kıyamet mi olur?
Sizce ne demek istemiş olabilir bu reklamda yer alan cümleyi düşünen, yazan, beğenen ve onaylayanlar?
1-Erkekler "mendebur" kapsamına girecek her hareketi yapabilirler; yani çapkınlık yapabilir, karılarını aldatabilir, canlarının istediği her haltı yiyebilir, eve geç gelebilir, gelmeyebilir, içki-kumar gece hayatının tüm alemlerine dalabilir, evle ve çocuklarla ilgilenmeyebilir, hatta parayı illegal yollarla da kazanabilir.

SADAKAT Mİ, PARA MI?
Ama eğer karısına şöyle hem pahada hem hacimde ağır bir tektaş veya kolye veya bilezikle gelirse, "değerli" bir herif olabilir.
Türkiye'nin en
büyük online
mücevher
mağazasının reklamı
bence en ala
kıyamet alameti.
Ey, erkekler... Cebinizde paranız varsa aldırmayın evlilik, sadakat masallarına, canınız ne istiyorsa yapın, karınız ses çıkarmaya mı başladı, götürün bir mücevher, sesini kesin...
2-Kadınlara gelince. Kadınlar için önemli olan paradır, mücevherdir, lüks bir yaşamdır. Her ne kadar bir evlilikte aradıkları en önemli kıstas, "sadakat, huzur, saygı ve sevgi" olsa da, bir tek taşa tüm olanları unutmaya hazırdırlar. Parmaklarına değerli bir yüzük geçirdikleri zaman tüm ihaneti affeder ve hayatlarına hiçbir şey olmamış gibi devam edebilirler.

İKİYÜZLÜLÜK

Ey kadınlar. Bir evlilikte önemli olan paradır. Bütün kocalar birbirine benzer, hepsi aldatır, evini ihmal eder. Ama her koca karısına değerli hediyeler alabilir mi? O yüzden eğer kocanız size görenlerin kıskanacağı bir mücevher alıyorsa, gerisini kurcalamayın, efendice oturun.
Bu mudur "ahlak" anlayışımız?
Diyebilirsiniz ki, yok mu böyle kadınlar, böyle evlilikler? Olmaz mı? Burada önemli olan toplum olarak bu ikiyüzlülüğü onaylayıp onaylamadığımız.
Bu reklamı düşünen, yazan, yapanlar onaylıyor. Onayladıkları için ilanı, gazetelere veriyorlar. Onların tek derdi daha çok mücevher satmaları, daha çok para kazanmaları.
Ya bizler? İster kadın olalım, ister erkek, bu ikiyüzlülüğü onaylıyor muyuz?


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA