• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Kadınsız hayat olur mu?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.03.2015, 00:00
Yeni Asır'ın geleneksel kadın buluşmalarının yapıldığı salonda müthiş bir kalabalık. Yüzlerce kadın bir arada.
Rengarengiz... Baharla birlikte baharı karşılıyor İzmir'in kadınları. Baharın çiçeği mimoza sarısı, gelincik kırmızısı, manolya pembesi, sümbül moru ve tüm renkler kadınların üzerinde... Hepimizin içi açılıyor birbirimize bakarken. Neşe doluyoruz. Kadınların olduğu yerde renk vardır. Hayattan rengi alırsak geri neyi kalır ki? Hayatın rengi kadınları görmezden gelerek veya yok ederek nereye varırız ki?
Hayat doluyuz... Kadınlar öldürülüyor, kadınlar hayattan koparılıyor, gencecik kadınlar sevdikleri erkekler tarafından ölüme gönderiliyor. Ama kadınlar susmuyor, susmayacak, geri çekilmeyecek, boyun eğmeyecek ve yüreklerinin götürdüğü yere gidecekler. Salondaki kadınlara bakıyorum: hemen hepsi meslek sahibi, okumuş, kendini yetiştirmiş, geliştirmiş, başarılarının karşılığını almış kadınlar. Kimi kariyerinin zirvesinde, kimi basamakları emin adımlarla çıkıyor. Hepsinin bir "işi" bir "unvanı" var. Hepsi umutlu. Bugünden olmasa da gelecekten umutlu...
Umutluyuz.... Çünkü gelecek kadınların. Her ne kadar hala kadınların önünde engeller varsa da, Türkiye'nin kadınlarla ilgili karnesi zayıflarla doluysa da, salonu dolduran İzmirli kadınlar gibi her şehirde böyle zeki ve etkili kadınlar var. Eninde sonunda o kadınlar bir yerlere gelecek. Alınan kararlarda kadınların da söz hakkı olacak. Ve kadınlarla birlikte daha mutlu ve daha refah bir ülke olacağız.
Heyecanlıyız... Konuşmalara kulak misafiri oluyorum. Herkesi genel seçim havası sarmış. Salonda değişik partilerden milletvekili aday adayı olan kadınlar var. Bu sene geçen yıllara oranla daha çok kadın aday var. Büyük yarışta onlar da var. Siyaset artık sadece erkek işi değil. Herkes, kendisinin kazanmasını istiyor doğal olarak. Kimler kazanacak bilmiyoruz ama kadınların kazanacağından eminim. Zafer kadınların olunca ülke de kazanacak. Birkaç adım birden yol olacağız. Salonu dolduran neşeli, rengarenk, cıvıl cıvıl, hayat dolu, bakımlı, şık ve enerjik kadınlara bakıyorum. Hepsinin pek çok beklentisi var hayattan. Ama tek istekleri var aslında: "kadın oldukları için" küçümsenmemek, dışlanmamak, yok sayılmamak. Kimsenin hayatlarına karışmazsa, kadınlar güçlerini kendileri için kullanırlarsa görün bakın neler olur. Gerçekten içim açılıyor kadınlarla birlikte olunca ve gelecek adına mutlu oluyorum. Yaşasın kadınlar. Hepinizin kadınlar günü kutlu olsun ve her gününüz bugünkü gibi hayat ve neşe dolsun.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA