• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İhsanoğlu’nun hangi partinin genel başkanı olmasını istersiniz? YUNUS KARAKAYA

İhsanoğlu'nun hangi partinin genel başkanı olmasını istersiniz?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.08.2014, 00:00
10 Ağustos'da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için partiler çalışmalarını bütün hızıyla sürdürüyor. CHP, MHP ve diğer 8 partinin adayı olan Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, medyada yapacaklarından çok gaflarıyla daha fazla yer buluyor. İşte örnekler:
Devlet Bahçeli'nin Ekmeleddin gafı
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek toplantısında bir konuşma yaptı. Bahçeli, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için oy isterken İhsanoğlu'nun ismini "Emsaleddin" şeklinde telaffuz ederek gaf yaptı
Ekmeleddin İhsanoğlu'ndan Trabzonspor gafı
Ekmeleddin İhsanoğlu, Trabzon ziyareti sırasında bir gazetecinin hangi takımı tuttuğunu sorması üzerine, "Bu sorulur mu? Bize her yer Trabzon. Medarı iftiharımız. Biz artık Trabzonspor'dan Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Kupası istiyoruz" yanıtını verdi.
Kılıçdaroğlu'na "Alemdaroğlu" dedi
Her defasında isminin yanlış söylenilmesiyle gündeme gelen Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, bu defa aynı hataya kendisi düştü. İhsanoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'ndan "Alemdaroğlu" diye bahsetti.
İhsanoğlu'ndan İstiklal Marşı gafı
Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Edirnekapı Şehitliği ziyareti sırasında okuduğu İstiklal Marşı dizeleri için "Çanakkale şehitleri şiirinden herhalde" diyerek tarihi gafa imza attı.
Sizin partinizin genel başkanı olmasını ister misiniz?
Bayram dolayısıyla CHP'li MHP'li arkadaşlarla bol bol sohbet etme imkanı buldum. Konu döndü dolaştı cumhurbaşkanlığı seçimlerine geldi. Prof Dr. Ekmeleddin İhsanoğlunu destekleyeceklerini söyleyen CHP'li ve MHP'li dostlarıma şu soruyu sordum: "Peki Ekmeleddin Bey cumhurbaşkanı olmazsa sizin partinizin Genel Başkanı olmasını ister misiniz?" . Hepsi "Hayır istemeyiz" dediler.
"Peki. Kardeşim partiniziniz genel başkanlığına emanet etmeyeceğiniz birisine bu ülkeyi nasıl emanet edeceksiniz?" deyip son noktayı koydum.

Okurumdan bir öneri


Geçtiğimiz günlerle otobüslerde yaşlılara saygı gösterilmesi gerektiğiyle ilgili kaleme aldığım yazıya okurum Tuna Erinçler'den bir öneri maili aldım. Sizlerle bu maile paylaşmak istedim:
Sayın Karakaya
"Yaşlılara saygı tamam da bedava seyahat anlamsız geliyor bana. Ben de yaşlı bir insanım. 60 yaş kartı almadım. Şimdi de kimlik göstererek bedava seyahat etmeğe utanıyorum. Keza bayramlarda bedava veya indirimli tarife de popülizmden başka bir şey değil. Bayramda otobüse binen keyif için biniyor. Keza yaşlılar da öyle. İşe gitmek için otobüse binmek gibi bir zorunluluk söz konusu değil. Yaşlılara saygı tamam da bu örneğin otobüste yer vermek veya sırada öncelik tanımak şeklinde olabilir ki tam tersine küpeli ve sakallı gençler otobüs koltuklarında yan gelerek cep telefonları ile oynuyor dolayısıyla ayakta kalan yaşlıları görmezden geliyorlar. Bazen genç bayanlar bana yer veriyor ki o zaman da ben utanıyorum.
Aslında asgari ücretle çalışanlara otobüsler indirimli olmalı. Otobüs parası vermemek için yürüyerek işe gidenleri var. Hem de oldukça uzun mesafelerden. Dolar 2 lira 80 kuruş iken İzmir'de otobüslerde tam bilet 15 kuruştu yani 10 sent bile değildi. Üstelik o günlerde otobüslerde biletçi vardı, yani belediye bir otobüste hem şoföre hem de biletçiye maaş ödüyordu. Şimdi otobüs bileti bir dolar. Bir de Koca Reis çıkıp ucuz taşımacılıktan, zam yapılmayacağından söz ediyor. Daha ne zammı yapacak? Asgari ücretle çalışan bir kişi otobüsle gidip gelse ayda en az 50 dolar eder. Uzun süre yurt dışında çalıştım. Orada yaşlılara bedava seyahat yoktu ama çalışanlar yol masraflarını vergiden düşüyorlardı.
Selamlar"

GÜNÜN SÖZÜ
Sütten çıkınca bütün kaşıklar aktır. Önemli olan, içinden çıktığın sütü ak bırakmaktır...
(Hz. Mevlana)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI