• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çok merak ettiniz değil mi? YUNUS KARAKAYA

Çok merak ettiniz değil mi?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.08.2014, 00:00
Pazar günü yayınlananan "Kim bu belediye başkanı?" başlıklı yazım oldukça ses getirdi. Sağ olsunlar arayanımız soranımız oldu bir hayli. Ama beni şaşırtan çok aranmam değil, her arayanın özellikle CHP'li dostlarımızın, farklı farklı belediye başkanı isimlerinden bahsetmeleri oldu. CHP'li belediye başkanları bu kadar mı çok düşkün uçkurlarına? Skandalın ardındaki belediye başkanının ismini öğrenmek isteyenlerin sordukları sorular:
-Belediye eski başkanı mı? Belediye yeni başkanı mı?
-İzmir'in hangi bölgesindeki belediye başkanı?
-Kaçıncı dönem belediye başkanı?
-Aziz Kocaoğlu ile ilişkileri nasıl?
vb. sürüp gidiyor sorular.
CHP'nin etkin isimlerinden birisi ise "Umrumuzda bile değil" diyerek çapkın başkana bir nevi sahip çıkmaya çalıştı ama ne yazık ki beni arayan CHP'lilerden şu sözü duyamadım: "Bizim partiden hiçbir belediye başkanı böyle bir skandala imza atmaz". Hatta eski bir başkan öyle bir şey söyledi ki gülmekten kendimi alamadım. Bu hızlı CHP'li kardeşimiz: "Hangi başkansa kesin Deniz Baykal'ın talebesidir" diyerek olaya farklı bir boyut kazandırdı. Son olarak şunu da söyleyeyim: "Eşime bile söylemediğim bu ismi benden öğrenmek için boşuna uğraşmayın" ama anladığım kadarıyla bilenler çok, bilenler bilmeyenlere söylesin lütfen.

Sezgin "Bir Uzun Solukta Yaşam"ı yazdı

Uzun yıllar siyasetin her aşamasında "Önemli" yeri olan başarılı siyaset adamı İsmet Sezgin, "Bir Uzun Solukta Yaşam" isimli bir şiir kitabı yazdı. Ağır devlet adamlığından şair kimliğiyle sevenlerin karşısına çıkan İsmet Abi, dünyayı şair duygusallığıyla algılayan, sevgiyle yorumlayan, insan sıcaklığına tutunarak yaşayan İsmet Sezgin bu sefer "Bir Uzun Solukta Yaşam" ile sevenlerinin içini ısıtacak.

EXPO gitti, hedef gitti

Ege Özel Hastaneler Derneği (EGEHASDER) Başkanı ve Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu'nun sağlık alanında uzmanlaşma ve markalaşmanın önemine dikkat çektiği "Doğru yatırımlarla kentin potansiyelini artırmak elimizde." şeklindeki tespiti çok yerinde olmuş. Kaşkaloğlu, İzmir'in konumu ve ulaşım imkanları açısından iyi bir duruma geldiğini ancak EXPO'yu kaybettikten sonra hedeften sapmalar olduğunu söyledi. Mahmut Kaşkaloğlu'nun "EXPO'da kaybettik, bir hedef de kalmadı. EXPO olmasa bile biz EXPO'da ne yapacaksak yapalım. Türkiye'nin ekonomisi dünya ekonomisinden ayrı düşünülmemeli. Bir ekonomik kriz olduğunda Avrupa da etkileniyor, Rusya da etkileniyor. Türkiye'nin motivasyona ihtiyacı var. Türkiye, yüzünü Batı'ya dönen bir ülke. Genç nüfusumuzu daha verimli çalışmaya, üretime, girişime ve inovasyona yönlendirmeliyiz." şeklindeki sözlerine katılmamak imkansız sanırım.

Eğitime siyaset bulaştırmayın

CHP'li belediye başkanlarının skandallarına Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç da eklendi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, okullara her yıl yaptıkları yardımı 2014-2015 öğretim yılında yapmayacaklarını söyledi. Dalgıç haksız uygulamaları protesto etmek amacıyla okullara yaptıkları yardımı bu yıl keseceklerini söyledi. Çeşmeliler sormaz mı şimdi "Sen kimin başkanısın? Hala siyaset rozetinizi çıkarmadınız mı?"diye. Kardeşim sen eğitim yardımı yapmayarak kimi cezalandırıyorsun? Eğitim yardımlarını neden siyasi malzeme yapıyorsun ki? Eğitim yardımlarını keserken çocukları cezalandırdığının farkında bile değil sanırım Başkan Muhittin Dalgıç.

GÜNÜN SÖZÜ
Kökünü beğenmeyen dal ve dalını beğenmeyen meyve olgunlaşmadan çürür.
(Necip Fazıl KISAKÜREK)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA