• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İlmiyle amel etmeyen hoca, bülbül gibi ötse de kargayla bir tut YUNUS KARAKAYA

İlmiyle amel etmeyen hoca, bülbül gibi ötse de kargayla bir tut

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.09.2014, 00:00
İlim yoluyla konuşmayan yanlış konuşmuş olur, konuştuğunu herhangi bir bilgiye dayandırmaz. Bunun için ülkemizin her alanda okumuş, bilgili insanlara ihtiyacı vardır. Her gördüğümüz eksik ve kusurlarda demez miyiz; "Eğitim şart kardeşim" diye.
Çocuklar mutlaka küçük yaşta eğitilmelidirler. Bu yaşlarda işlenmeye, her türlü bilgiyle donatılmaya elverişlidirler. Zaman geçip de büyüdükçe eğitilmeleri zorlaşır. Yaşlı insan kolay kolay eğitilmez. Onlar tıpkı kuru bir ağaç gibidirler, eğilmezler, buna zorlanırlarsa kırılırlar. Bu sebeple onlara yeni bir davranış kazandırmak imkansız gibidir.
Madem yazımıza eğitimle başladık eğitimle devam edelim. Kendisiyle hemşeri olmaktan gurur duyduğum işadamı Nedim Uysal, kendi adını taşıyan bir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açtı. Özel İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Nedim Uysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 96 öğrencisi ile 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılına 'merhaba' dedi. İzmir'in ilk tam burslu teknik meslek lisesini açan Norm Grup Onursal Başkanı Nedim Uysal, üretim gerçekleştirmeyen toplumların 'yaşayamayacağına' dikkat çekerek, Türkiye'nin en büyük ihtiyacını 'üretmek' olarak nitelendirdi.

Rota Koleji'nden voleybola destek

Cumhuriyetin temel ilkelerine bağlı, Atatürk ilke ve inkılaplarını özümsemiş, ulusaldan evrensele ana dilini iyi kullanan, dünya dillerine hakim, daha iyi bir dünya hedefi olan bireyler yetiştirmek hedefiyle eğitim dünyasına hizmet veren Rota Koleji'nin Türk voleyboluna da tam destek verdiğini sizlerle paylaşmak istedim. Türkiye Voleybol 2. liginde mücadele eden Gaziemir Rota Koleji voleybol takımının bu sezonki hedefi şampiyonluk. Geçtiğimiz günlerde okulunun kurucu temsilcisi Kadir Açıkbaşlar ve Lise Müdürü Serkan Gözder ile sohbet etme imkanı buldum. Gerçi benden önce Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ'ı ağırlayan Kurucu temsilcisi Kadir Açıkbaşlar, ile Lise Müdürü Serkan Gözder yeni açtıkları lise bölümünü de gezdirdi. Açıkbaşlar'ın nezdinde Türk eğitimine bu güzel eseri kazandıranları tebrik ediyorum.

Karadenizliler'den Delican'a ziyaret


Güzelbahçe Karadenizliler Derneği Başkanı Uğur Semih Akdemir, Başkan Yardımcısı Mustafa Kayran, Disiplin Kurulu Başkanı İsmail Kopuz ile birlikte Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican'ı ziyaret etti. Akdemir, ziyaret sırasında Ak Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican'a görevinde başarılar dilerken, Güzelbahçe'de yaşanılan sorunlarla ilgili de bilgi verdi. Güzelbahçe'deki sorunların çözümü için kendilerine destek sözü veren Delican'a dernek başkanı Akdemir bir plaket sunmayı da ihmal etmedi.

Manisa'da trafik sorunu


Hafta sonunda öğrencim olan Batuhan Turan'ın uzun süreden beri yaptığı daveti kıramadım ve Manisa'da kendisini ziyaret ettim. Batuhan'ın kardeşiyle birlikte açtığı Padre Pizza isimli mekanı bulmak için Manisa'nın içinde bir hayli turladım. Gerçi Tapu Dairesi'nin orada olduğunu öğrenseydim daha çabuk bulurdum. Ama tur atarken anladım ki Manisa'nın şehir içi trafiği bir felaket. Araçlar karşılıklı olarak park edince bir araba ancak geçebiliyor ve bu da trafiğin kilitlenmesine yol açıyor. Manisalılar'ın isteği, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün yeraltı otopark sayılarını artırması.

GÜNÜN SÖZÜ
Ne kadar bilirsen bil söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır.
(Hz.Mevlana)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI