• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kör çobanın sürüsünün sonu uçurumdur YUNUS KARAKAYA

Kör çobanın sürüsünün sonu uçurumdur

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.01.2015, 00:00
İzmir'in içinde bulunduğu durumu hangi sözle özetlersin derseniz yine bir atasözüyle cevap veririm: "Kör çobanın sürüsünün sonu uçurumdur." Yıllardan beri İzmir'i CHP'li Aziz Kocaoğlu'na emanet ettik ve her geçen gün geriye gitti. Hükümet ne zaman İzmir'e bir çivi çakmak istese karşısına Aziz Kocaoğlu başta olmak üzere "İstemezükçüler" çıkıyor. Bunun en yakın örneği Karşıyaka'daki stad tartışmalarında yaşanıyor. Halk istiyor, taraftar istiyor, kulüp istiyor, hükümet istiyor; istemeyen kim? İzmir Büyükşehir Belediyesi. Eğer böyle devam ederse sanırım Kocaoğlu İzmir'i Türkiye'nin 3. büyük şehri değil, köyü yapacak.

Gündemi hangi parti belirledi?

Medya Takip Merkezi, 2014 yılının siyaset gündeminde en çok konuşulan ve haber olan siyasi partiler sıralamasını yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi 2 milyon 596 bin 97 haberle bu senenin en çok gündem belirleyen ve konuşulan siyasi partisi oldu. Yılın en çok konuşulan siyasi isimleri listesinin başında da 2 milyon 52 bin 748 haberle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan var. Çözüm süreci, 30 Mart yerel seçimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimleri, 17 Aralık soruşturması, Soma ile Ermenek'teki maden faciaları, Cemaat'e yönelik operasyonlar, seçim barajı tartışmaları ve bedelli askerlik uygulaması senenin siyasi gündemini oluşturan ana başlıklar olarak yer aldı.

CHP ve KILIÇDAROĞLU İKİNCİ

Siyaset gündemini belirleyen ikinci aktör Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP 2014 yılında çeşitli mecralarda çıkan 1 milyon 831 bin 52 habere konu olurken, MHP de ana muhalefet partisinin gerisinde konumlandı.

Medat Şenay'ı tebrik ederim

İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği Başkanlığı görevine yeniden seçilen Medat Şenay'ı tebrik ederim. Biliyorsunuz, geçtiğimiz günlerde İzmir Makedonya Göçmenleri Derneği olağan genel kurulunda 3 yıl görev yapacak yönetim kurulu belirlendi. Tek liste ile girilen seçimlerde Medat Şenay yeniden oybirliği ile başkanlığa seçildi. Şaban Acarbay'ın Divan Başkanlığı'nı yaptığı genel kurula çok sayıda dernek başkanı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, milletvekili aday adayı Ülkümen Rodoplu, Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Muhammet Yıldız, önceki dönem Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

Kargın'ın ismi Türk ismi


Bugünkü yazımının son bölümünde biraz Ege Bölgesi dışına çıkacağım. Erzincan Kargın Belediye Başkanı Ramiz Aydın ve AK Parti Bayraklı Belediye Başkan aday adayı Hakkı Atila ziyaretime geldiler. Aydın ve Atila'ya ziyaretlerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederim. 3 dönemdir AK Parti'nin oylarını artırarak Kargın Belediye Başkanı seçilen Ramiz Aydın, 1971 yılında Kargın'ın isminin Ermeni ismi olduğu gerekçesiyle Altunkent olarak değiştirildiğini ancak kendisinin görev yaptığı 2009 yılında halkın da isteğiyle Kargın ismini yeniden kazandıklarını söyledi. Aydın, Kargın'ın Ermeni ismi değil, Oğuz Türklerinin yirmi dört boyundan birinin ismi olduğunu dile getirdi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA