• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çalışanı mal tembeli uyku basar YUNUS KARAKAYA

Çalışanı mal tembeli uyku basar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.02.2015, 00:00
Büyüklerimiz ne güzel söylemiş, "Çalışanı mal, tembeli uyku basar" diye. Bu sözde ne anlamlar gizli değil mi? Çalışkan kişi hedeflerine ve istediklerine ulaşır ve kazançlı çıkar. Çalışmayan, tembel ve keyfini düşünen kimse ise çalışmak yerine uyumayı ve boş kalmayı tercih ettiği için zarardadır, tıpkı Ağustos böceği ile karıncanın hikayesi gibi. Bakıyorum genel seçimler yaklaşırken, seçildiği günden bu yana yatan milletvekilleri yeniden aday olabilmek için birden seçmenlerini hatırlamaya başladı. Umarım partilerin genel başkanları olmak üzere seçmenler de "çalışan ve çalışmayan" milletvekillerini iyi ayırır da ona göre tercih yaparlar.
MHP İzmir kongreye hazırlanıyor
Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'ün AK Parti'ye geçmesiyle çalkantılı günler yaşayan MHP İzmir İl Teşkilatı, kongreye hazırlanıyor. MHP İzmir İl Başkanlığı için adaylar belli olmaya başladı. Yapılacak İzmir il kongresi öncesi, Mustafa Kulaoğlu ve Hüsmen Kırkpınar başkanlık için aday olduklarını açıkladı. Mevcut il başkanı Necat Karataş'ın yeni dönemde aday olmasıyla birlikte, başkanlık için üç isim yarışacak. Ancak bazı ilçelerde yaşanan sıkıntılar ile birlikte Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar Şengül'ün AK Parti'ye geçişi sırasında, "MHP'den beklenen ilgiyi göremedim" şeklinde açıklama yapmasının, İl Başkanı Necat Karataş'ı kongrede zor durumda bırakacağı öne sürüldü. Karataş'ı zor durumda bırakacak bir diğer nokta ise MHP'ye yıllarca hizmet etmiş isimlerin ve ilçe başkanlarının delege dahi yazılmaması olacak.
Ülkücülerin ve MHP tabanının desteğini alan Hüsmen Kırkpınar'ın MHP İl Başkanlığı için en güçlü isimlerden birisi olduğu öne sürüldü.
Güzelbahçe ADD'ye CHP'li başkan
Atatürkçü Düşünce Derneği Güzelbahçe'de beklenen oldu ve CHP'li Emre Özer başkanlığa seçildi. Emre Özer'in geçen dönem CHP'den İl Genel Meclisi'nde görev yaptığı ve Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'ye yakınlığıyla bilindiği öne sürüldü. İddiaya göre Atatürkçü Düşünce Derneği Güzelbahçe Şube Başkanı Uğur Semih Akdemir, AK Parti Üyesi olmasından dolayı istifaya zorlanmıştı.
Baskılara daha fazla dayanamayan Akdemir, başkanlık görevinden istifa etmişti.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA