• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ZAFER ŞAHİN

PM'ye Ege'den kimler girer?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.07.2012, 00:00
CHP'de kurultaya iki gün kala heyecan dorukta. Dün milletvekilleriyle bir araya gelen Kılıçdaroğlu, bugün de il başkanlarına "PM'de kimleri görmek istiyorsunuz" diye soracak. 135 kişilik milletvekili grubunun tamamı 60 kişilik PM'ye girmek istiyor. CHP'nin Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldığı Ege'nin vekilleri de gözünü doğal olarak PM'ye dikmiş durumda. Kulislerde konuşulanlara bakılırsa CHP'nin yeni yönetiminde ciddi bir Ege ağırlığı olacak. Bizim vekillerin PM yarışındaki son durumları, artıları ve eksileri şöyle:
Erdal Aksünger: PM'yi garantilediği, Emrehan Halıcı'nın yerine MYK'ya alınacağı konuşuluyor. Bilişim konusundaki uzmanlığı ve Kılıçdaroğlu'na yakınlığı avantajı.
Birgül Ayman Güler: Ulusalcı seçmene hitap etme potansiyeli ve kadın kontenjanı nedeniyle PM'de yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. MYK için kendisine şans tanınmıyor.
Musa Çam: PM için zayıf da olsa bir şansı var. En büyük şanssızlığı adının Süleyman Çelebi ile birlikte anılması. O varken sıranın kendisine gelmesi zor görünüyor.
Aytun Çıray: Bugüne kadar hiçbir senaryoda adı geçmedi.
Hülya Güven: Aziz Kocaoğlu'nun "PM'de benim iki olmazsa olmazımdan biri" dediği rivayet ediliyor.
Mustafa Moroğlu: Alaattin Yüksel ve Hülya Güven'den kendisine sıranın gelmesi neredeyse imkansız. Zaten böyle bir niyeti yokmuş gibi hareket ediyor.
Güldal Mumcu: TBMM Başkan Vekili olarak göreve devam edecek.
Oğuz Oyan: Adı kulislerde hiç konuşulmuyor ama sürpriz yapma ihtimali her zaman var. Hem Kılıçdaroğlu ile hem Kocaoğlu ile yakın.
Mehmet Ali Susam: PM'ye girerse de girmezse de kimse için sürpriz olmaz.
Rahmi Aşkın Türeli: Partinin az sayıdaki ekonomi uzmanından biri. Plan Bütçe Komisyonu'nda göz doldurdu. Kılıçdaroğlu'na yakınlığı en önemli avantajı.
Rıza Türmen: Parti yönetiminde bir hukukçu olacaksa o mutlaka Türmen olmalı. Sürpriz yapabilir.
Alaattin Yüksel: PM'de yeri hazır, MYK için en kuvvetli adaylardan biri. Kocaoğlu'nun birinci olmazsa olmazı.
Metin Lütfü Baydar (Aydın): PM'de Deniz Baykal'a bir kontenjan ayrılırsa listeye ilk yazılacak isim o olur.
Namık Havutça (Balıkesir): CHP'nin en çalışkan ve her taşın altından çıkan vekillerinden. Öğretmen, hukukçu ve belediyeci. Daha ne olsun!
İlhan Cihaner (Denizli): PM'nin en büyük sürprizlerinden biri olabilir. Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK'ya girmesi bekleniyor. Adnan Keskin (Denizli): Kurultayın yıldızı olmaya aday. Partinin iki numaralı koltuğu için gün sayıyor.
Hasan Ören (Manisa): Tüm PM kulislerinde adı geçen ender isimlerden.
Özgür Özel (Manisa): CHP'nin en çok dikkat çeken vekillerinden. Gençliği ve ataklığı avantajı.
Nurettin Demir (Muğla): PM'ye aday olacağını resmen açıkladı. Uzmanlık alanı sağlık.
Dilek Akagün Yılmaz: (Uşak) CHP'nin ulusalcı kanadından. Aslında Meclis'te hiç fena bir performans göstermedi. Ancak AK Parti'den çok CHP yönetimine muhalefet ederek şansını sıfırladı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI