• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Geleceğin projesi Alo Esnaf İzmir hizmete girdi ZEKERİYA MUTLU

Geleceğin projesi "Alo Esnaf İzmir" hizmete girdi

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 31.05.2012, 00:00
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, geçtiğimiz günlerde yaptığı lansman ile Türkiye'de bir ilk olan "Alo Esnaf İzmir" projesini kamuoyuna tanıtmıştır. Basın toplantısı ile birlikte hayata geçirilen "Alo Esnaf İzmir" projesi, esnaf sanatkarlarımızın geleceğidir, hızla değişen dünya koşullarına kolay uyum sağlayabilmelerini hedefleyen önemli bir çalışmadır. Dünyada bugün internet ve bilgisayar dönemi yaşanmaktadır. Artık günlük yaşamın en küçük ayrıntılarında bile internet ve bilgisayar kullanılmakta, çağa damgasını vuran internet ve bilgisayar programları ekonomik, kültürel ve sosyal yaşamın vazgeçilmezlerini oluşturmaktadır.
Tarım toplumundan sanayileşmeye, sanayileşmeden bilgi, iletişim ve teknoloji çağına geçen insanoğlu, içinde bulunduğumuz dönemde de teknoloji ve iletişim alanında kendi sınırlarını zorlamaktadır. Bundan sonraki süreçte de iletişim alanında ve teknolojik yeniliklerde daha hızlı ve daha etkin gelişmelerin görüleceği aşikardır.
Bu noktada esnaf teşkilatlarının idarecileri olarak bizlere;
- Esnaf sanatkarları yeni çağın koşullarına hazırlamak,
- Üyelerimize doğru rehberlik edebilmek,
- Onların gelişmeler karşısında mağdur olmamaları, mevcudiyetlerini ve faaliyetlerini sağlıklı şekilde sürdürebilmeleri için desteleme görevleri düşmektedir.
İşte "Alo Esnaf" böyle bir düşüncenin ürünüdür, tüm ülkeye örnek olacak, esnaf sanatkarlara yol gösterecek, onların geleceğine ışık tutacak önemli bir projedir.

AYRINTILI BİLGİ
İzmir Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında, 131 meslek odamızın tüm üyeleri hem birbirleriyle hem de vatandaşla internet ortamında, web sitesi aracılığıyla bağlantı kurabileceklerdir.
İzmir merkezde ve ilçelerde, İESOB'ye bağlı 350 bin işyerinin telefonu, unvanı, adresi, hangi ürünü sattığı, hangi hizmeti verdiği, POS cihazı kullanımı, kargo ile satış yapıp yapmadığı gibi ayrıntılı bilgileri "Alo Esnaf" projesine işlenmiştir.
Bilgisayar, cep telefonu veya tablet aracılığıyla internete bağlanan herkes "www.aloesnafizmir.com" ve "www.aloesnafizmir.net" internet adreslerinden "Alo Esnaf İzmir"e ulaşılabilecektir. Vatandaşlarımız bu sistem sayesinde günün her saatinde, hizmet almak istediği alanlarda, bulundukları yere en yakın esnaf işletmesini görebileceklerdir.
Örneğin,
- Evine giderken anahtarını işyerinde unutan kişi evine en yakın çilingiri,
- Gece evde dondurma isteyen kişi en yakın ve servis hizmeti veren pastaneyi,
- Yolda aracı bozulan kişi en yakın oto tamircisini bu sistem sayesinde harita üzerinde görebilecek ve iletişim bilgilerine ulaşabilecektir.

ÇAĞRI MERKEZİ

Ayrıca sistemde kurulan "Alo Esnaf Çağrı Merkezi" aracılığıyla, internet erişimi olmayan vatandaşlarımızın da herhangi bir ürüne veya hizmete olan ihtiyaçları karşılanmaktadır. İnternet erişimi olmayan vatandaşlarımızın, kendisine en yakın esnaf sanatkarı bulmak için 232 484 11 11 numaralı telefonu aramaları yeterli olacaktır.

KÜMELENME PROJESİ
350 bin üyemizin, hem birbiriyle hem de vatandaşlarla sürekli iletişimde olmasını sağlayan "Alo Esnaf İzmir" projesi, aylar süren özverili çalışmanın ürünüdür. Önümüzdeki süreçte de çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapılarak geliştirilecek olan "Alo Esnaf İzmir", bir yönlendirme, kümelenme ve eğitim projesidir. Bakkalından lokantasına, berberinden fırınına, tornacısına terzisine kadar İzmir'de birliğimize kayıtlı olan esnaf sanatkarlar tek tek siteye işlenmiştir. Ayrıca İESOB Sicil Müdürlüğü'nde kurulan "Alo Esnaf İzmir" standı ile yeni kayıt yaptıran tüm üyelerimiz de sisteme kaydedilmektedir. Projeye dahil olmak isteyen esnaf sanatkarlarımızın sicil müdürlüğümüze başvurmaları yeterli olacaktır.

İHALE VE İSTİHDAM

İESOB'nin bu projedeki bir diğer amacı, esnaf sanatkarların yatırımlarını rantabl hale getirmek ve üyelerimizin iş potansiyelini geliştirmektir. Bu amaçlar doğrultusunda,
- Sistem kapsamında gerçekleştirilecek ihale modülü ile herhangi bir malzemeye ihtiyaç duyan üyemiz site aracılığıyla çeşitli firmalarla bağlantıya geçebilecek,
- Verilen fiyat teklifleri de üyelerimiz tarafından değerlendirilebilecek,
- Kümelenme metoduyla üyelerimiz ucuz ürün alabilecek, alıcıya uygun fiyat verebilecektir.
Bu projenin en önemli noktalarından birisi de istihdam modülüne yer verilmesidir. Bu sistemle hem esnaf sanatkarlar istediği vasıflardaki elemanı bulabilecekler hem de özellikle kalifiye elemanlar açısından işsizlik sorununun çözümüne bir nebze de olsa katkı sağlanabilecektir.

Sistemde neler var?
Sistemde ilçe, mahalle ve sokak bazında mesleğine, sicil numarasına, unvanına, adına ve soyadına göre esnaf sanatkarlara yönelik arama yapılabilmektedir. Belirlenen bölgedeki işyerleri isteğe bağlı olarak harita üzerinde ya da liste şeklinde görülebilmektedir. Ayrıca TÜİK'ten alınan, ilçe ya da mahallede yaşayan kadın, erkek toplam kişi sayısı da kullanıcılara sunulmaktadır. Oda ve işyeri adreslerinin harita üzerinde işaretli olarak gösterildiği sistemde ulaşım bilgileri de yer almakta, İzmir'de istenilen yere metro, otobüs, vapur gibi araçlarla ulaşımın nasıl sağlandığına dair bilgilere de yer verilmektedir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI