• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

‘Çeşme ve balık’ deyince

‘Çeşme ve balık’ deyince Ferdi Baba
Giriş Tarihi: 12.1.2019

Ege’nin rüzgarlı havası, dar sokakları ve kendine has taş evleriyle Çeşme ve Alaçatı’nın göz bebeğidir . Özel lezzetlerin eşlik ettiği, dostlarınızla en özel buluşma adresinizdir

LEZZET DURAKLARI - SEZER ALTAN

Bugün lezzet durağımız, balık ve Çeşme denince ilk akla gelen, bu topraklardan çıkan ulusal bir marka Ferdi Baba Balık Restoran. Ferdi Baba, özel lezzetleriyle birçok otorite tarafından Türkiye'deki en iyi kıyı restoranları arasına seçilmiş. Balığın, kalamarın, ahtapotun, karidesin en tazesini ve doğalını kullanan Ferdi Baba Balık Restoranları, hem bildiğiniz geleneksel tatları hem de daha önce hiç karşılaşmadığınız Ege'nin farklı harmanlanmış lezzetlerini en doğal ve yöresel haliyle hazırlıyor.
12 ay boyunca buluşabileceğiniz üç ayrı mekanda aynı kalite ve lezzeti ilk günkü değerlerinden hiçbir şey kaybetmeden, aynı güler yüzlü hizmet anlayışıyla yıllardır müşterilerine sunuyor.

BAŞ YAPIT KLASİKLER

Ferdi Baba, usta ellerden çıkma enfes deniz ürünleri ile fark yaratan bir mekan.
Ege'nin rüzgarlı havası, dar sokakları ve kendine has taş evleriyle Çeşme ve Alaçatı'nın göz bebeğidir Ferdi Baba.
Dilerseniz içeceğinizi yudumlayıp keyfinizi sürebilirsiniz, dilerseniz baş yapıt klasikler eşliğinde balığın en leziz haline içeceğinizle eşlik edersiniz Ferdi Baba'da... Bir anda dostlarınızla en özel buluşma adresiniz olur.

38 YILLIK GELENEK

Ferdi Baba Restoran, 1981'de Ferdi Kabak ile Çeşme Aya Yorgi Koyu'nda küçük bir işletme olarak balık pişirme serüvenine başlamış.
1986'da Arif Kabak, 1990'da da Murat Kabak katılmış.
2010'da ise müşterilerine daha kaliteli hizmet vermek amacıyla Alaçatı Port'ta açmış.
Yazları açık olan Alaçatı Köyiçi ve 2014 yılına geldiğimizde ise Çeşme Marina'da üçüncü restoranı ile hizmet veriyor.
Yerli ve yabancı birçok ünlü, siyasetçi ve işadamının tercihi olduğundan Alaçatı Port'ta yazın rezervasyon yaptırmak zor. Burası yazın 800 metrekare toplam alanda 30 kişilik ekibiyle aynı anda 250 kişiye hizmet veriyor. Kış sezonunda ise 250 metrekare kapalı alanda 15 kişilik ekiple aynı anda 150 kişiye hizmet sunuyor. 5 yaşından beri sektörün içinde olduğunu söyleyen mekanın sahibi ve işletmecisi Murat Kabak, "İlk günkü değerlerimizden hiçbir şey kaybetmeden hizmet veriyoruz. Farkımız güler yüz, doğru ve iyi hizmet. Bunlar olunca başarı kendiliğinden geliyor" diyor. Sıcak ve samimi bir ortam. Güler yüzlü karşılama ve abartıya kaçmayan servis. Soğuk mezeler gerçek lezzetinde. Zeytinyağlılar annemizin yaptığı gibi doğal ve gerçek" dedi. Ferdi Baba'nın lezzetlerinin en önemli özelliği her geldiğinizde aynı lezzet ve kaliteyi bulmanız. Soğuk mezeden tatlısına kadar bir kalite standardı var. Bütün bir yıl boyunca servis edilen deniz ürünlerinin yanında mevsimine göre taze balıklar sunuluyor. Bu özellikler Ferdi Baba'yı markalaştırmış.

YENİ MARKA 'BABA PİZZA'

Ferdi Baba pizza sektörüne girerek burada da "Baba Pizza" markası ile iddialı.
Çeşme Marina'daki Ferdi Baba'nın yanında Ferdi Baba kalite güvence ve standardında açılan Baba Pizza, zincir markaların standart lezzetlerine alternatif olarak yöresel doğal özgün lezzetleri sunuyor.
Balık yemeye geldiğinizde çocuğunuz pizza yemek isterse Ferdi Baba'ya da pizza servisi yapılıyor.
Ben de son söz olarak, bölgemize böyle bir değerli bir marka kazandırdıkları için, başta mekana adını veren Ferdi Kabak (Ferdi Baba) olmak üzere, Arif Kabak, ikinci nesli temsilen Murat Kabak ve emeği geçen herkesi kutluyorum. Yeni pizza markaları olan "Baba Pizza" ile bu sektörde fark yaratacağını zincir bir marka olacağını düşünüyorum.

MEKANA ÖZEL LEZZETLER

Mekanda 25 çeşit soğuk meze, 30 çeşit ara sıcak, kış aylarında Ege otları ve mevsiminin tüm balık çeşitlerini bulmanız mümkün. Ege'nin enfes otlarından harika bir sosla hazırlanmış ot tabağı, sadece mekana özel olan 'Ferdi ezme', kalamar tava, ızgara ve dolması, midye lokumu, deniz kalbi (enginarlı karides sosla yapılan), balık karpaçyo, ahtapot tandır, balık kavurma, yoğurtlu balık kebabı, kalamar tava muhteşem. Mutlaka tatmanızı tavsiye ederim. Tatlılardan bal badem, katmer ve dondurma enfes. Murat Kabak, tam bu noktada, dışarıdan hiçbir ürün kullanmadıklarını, süt ve süt ürünleri hariç kullandıkları ürünlerin tamamının (zeytin ve zeytinyağı dahil) kendilerine ait olduğunu, deniz ürünlerini kıştan kendilerinin topladığını, hiçbir ithal ürün kullanmadıklarını söylüyor.

‘Çeşme ve balık’ deyince Ferdi Baba haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.
BİZE ULAŞIN