Kütaş Gıda Grubu kuruluşu olan Kütaş Agro'nun, bu yıl 17'ncisini düzenlediği geleneksel tarla günü Salihli'de kutlandı.
Kütaş Agro'nun Salihli'deki tesislerinde, çalışanlarla, yurtiçi ve yurtdışından gelen konukların da katıldığı etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Kütaş Gıda Grubu Murahhas Azası Kazım Gürel, Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürel, Yönetim Kurulu Üyeleri İstemi Gürel ve Mehmet Gürel Kapani ile Yönetim Kurulu Üyesi ve Kütaş Genel Müdürü Dr. Tayfur Akın'ın ev sahipliği yaptığı tarla günü kutlamalarında 200'e yakın Kütaş Grubu çalışanı ve Avrupa Baharat Federasyonu temsilcileri de keyifli saatler yaşadı.
DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ
Kütaş Gıda Grubu'nun 1993 yılında 100 dekar alanda başladığı kekik üretimiyle Türkiye'de bir ilke imza attığını ve 7 ulusal ve 3 uluslararası gıda firmasıyla yıllık 120 milyon ciroya ulaştığını belirten Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürel, baharat işine yıllar önce tesadüfen girdiklerini söyledi.
Gürel, 80'li yıllarda İzmir Limanı'nda tütün yüklemelerine nezaret ederken, tütün balyalarına benzer balyalar gördüklerini ve bu ürünlerin defne yaprağı olduğunu öğrendiklerini aktararak, "Bu işi yapabileceğimize inandık ve sektöre girdik. Şu anda Kütaş, 50'ye yakın ülkede 80'i aşkın müşteriye bitmiş ürün ihraç ediyor" diye konuştu.
MODERN TARIM
Kütaş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Dr. Tayfur Akın ise daha önce doğadan toplanan kekiğin 17 yıl önce ilk kez Kütaş tarafından tarımının başlatıldığını belirterek şu bilgileri verdi: Denizli'de Gözler, Çal, Güney, Tavas, Acıpayam, Buldan ilçeleri ve köylerinde 80 bin dekar arazide 9 bin 500 - 10 bin ton kekik üreterek dünyanın en büyük kekik üreticisi konumundayız. Salihli'deki 4 bin dekar arazide 2 bin kilometreye varan damlama sulama sistemi kullanıyoruz. Kurutma fırınları, özel tasarlanmış hasat makineleriyle bölge çiftçilerine modern tarımın en güzel örneklerini sergiliyoruz."
