Önceki gün yapılan TÜSİAD Genel Kurulu'nda Meral inci Zaim, Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanı olarak yönetime girdi. Veysi Öncel, Rıza Akça, Nezih Öztüre ve Ahmet Noyan Altuğ ise üyelikten ayrıldı
SİNAN DOĞAN (HABER MERKEZİ)
Patronlar Kulübü olarak bilinen Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ümit Boyner yeniden seçilirken, yeni yönetime Ege'yi temsilen İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim de girmeyi başardı. TÜSİAD'ın önceki gün Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirilen 42. Olağan Genel Kurulu'nda Meral İnci Zaim, Yurtdışı İletişim Komisyonu Başkanı olarak yönetime girdi.
ELEŞTİRİ GELDİ
Öte yandan Patronlar Kulübü'ne Ege'den 4 sanayici üye olurken, 4 sanayici de üyelikten istifa etti. Geçtiğimiz yıl istifa eden İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki'den sonra 3 yıl önce TÜSİAD'a üye olan Çeşme Turistik Otelciler Birliği Başkanı Veysi Öncel de istifasını verdi. İstifasını 3 ay önce dernek yönetimine verdiğini belirten Öncel, "TÜSİAD, İstanbullu patronların kulübü olmuş. Gerek İzmir'de gerek Anadolu'da hiçbir faaliyetleri yok. Çok önemli bir hastalık yaşadım. Bir arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunmadılar. Bu nedenlerle istifa ettim" dedi.
TÜSİAD'dan Veysi Öncel'in yanı sıra Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, Öztüre Holding Genel Koordinatörü Nezih Öztüre, Uzmar Denizcilik'ten Ahmet Noyan Altuğ da ayrıldı. Öztüre, "İstifamın belli bir sebebi yok" diye konuştu.
GENÇLER TEMSİL EDECEK
Akça Holding'in üçüncü kuşak üyesi olan Turan Göksan TÜSİAD'ın en genç üyelerinden biri oldu. Akça Holding'in patronu Rıza Akça TÜSİAD'dan ayrılırken, holdingi 28 yaşındaki Turan Göksan temsil edecek. Rıza Akça, "TÜSİAD'ın bana çok faydası oldu. Ancak bizi orada, artık üçüncü kuşak temsil edecek" dedi. Üyelik fikrinin geçen yıl Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un katıldığı bir yemekte gündeme geldiğini belirten Göksan ise, "Aynı zamanda Ege Genç İşadamları Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyesi'yim. TÜSİAD'a üye olmak çok güzel bir duygu" dedi. TÜSİAD'a yeni üye olan Egeli sanayiciler arasında Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bernard Arcas, Keskinoğlu Şirketler Grubu'nun genç Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Keskinoğlu ile Arkas Holding Başkanı Önder Türkkanı da yer aldı.
İşte Egeli üyeler
Selçuk Yaşar, Şinasi Ertan, Nazmi Akduman, Bülent Akgerman, Levent Akgerman, Öner Akgerman, Mehmet Aktaş, Bilgehan Anlaş, Lucien Arkas, Bernard Arcas, Mehmet Doğan Atay, Cem Bakioğlu, Turan Göksan, Enis Güner, Nihat Karadağ, Başar Karcıoğlu, Hilmi Kayhan, Muharrem Kayhan, İsmail Keskinoğlu, Mehmet Ali Molay, Niyazi Önen, Berat Ösen, Armağan Özgörkey, Oğuz Özkardeş, Enis Özsaruhan, Haluk Özsaruhan, Haluk Özyavuz, Önder Türkkanı, Hasan Umur, Tufan Ünal, Şükrü Ünlütürk, Feyhan Yaşar, Rona Yırcalı, İdil Yiğitbaşı, Ender Yorgancılar, Meral Zaim, Ahmet Nazif Zorlu, Olgun Zorlu, Şule Zorlu,
