Borsada seçim zaferi Işınsu Kestelli'nin

İTB'de Başkan Işınsu Kestelli ile Meclis Başkanı Halit Kaya'nın desteklediği listeler kıyasıya yarıştı. Ancak seçimlerde Kestelli ve desteklediği ekipler ipi göğüsledi

ODA SEÇİMLERİ YENİ ASIR'DA İZLENİR / SİNAN DOĞAN
İzmir Ticaret Borsası, dün tarihinin katılımı en yüksek seçimlerinden birini yaşadı. Yaklaşık bin 800 üyenin olduğu borsada 800 üye 53 meclis üyesini seçmek için oy kullandı. Borsanın meslek komitesi seçimlerinde 19 meslek grubundan 9'unda çift liste yarıştı. Kimi gruplarda İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin desteklediği listeler ile İTB Meclis Başkanı Halit Kaya'nın desteklediği listeler kıyasıya yarıştı. Ancak seçimlerde kazanan Kestelli ve ekibi oldu. Seçimlere hem sıvı ve katı yağların toptan ticareti hem de canlı hayvanların toptan ticareti grubunda katılan Kestelli, her iki komitede de rakiplere fark attı. İTB'nin mevcut Yönetim Kurulu üyeleri ise Hakan Cay dışında meclise yeniden girmeyi başardı. Seçimden sonra tebrikleri kabul eden ve basın açıklaması yapan Kestelli, 10 Mayıs'taki yönetim kurulu seçimlerinde başkanlık adaylığını açıkladı.
Seçimlerde çırçırlama, aracılar, canlı hayvanların toptan ticareti, baklagiller toptan ticareti, kuru meyvelerin toptan ticareti, süt ürünleri toptan ticareti, sıvı ve katı yağların toptan ticareti, baharat ve et perakende gruplarında iki liste yarıştı. Seçim boyunca Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Ali Nedim Güreli, Kestelli'ye destek verdi. İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da kurutulmuş meyvelerin imalatı grubunda oy kullandı. Maliye eski Bakanı Prof. Dr. Ekrem Pakdemirli de oyunu kullandı.
10'a 55'le kazandı
İTB Başkanı Işınsu Kestelli, Fevzi Tunçelli ile yarıştığı sıvı ve katı yağların toptan ticareti grubunda 38'e 52 seçimi kazandı. Kestelli, canlı hayvanların toptan ticareti grubunda 10'a 55 oy aldı. İTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Korkmaz, bakliyat grubunda Sadık Balcı'ya karşı seçimi 21'e 40 kazandı. İTB Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arman da 25'e 83 kazanarak rakiplerine büyük fark attı. İTB Yönetim Kurulu Üyesi Özhan Şen ve İlhan Zincircioğlu, Tariş İncir'i 39'a 25 yenerek meclise yeniden girdi. Baharatta İTB Yönetim Kurulu Üyesi Tayfur Akın Ramiz Eronat'ı 28'e 16 geçti. İki listenin yarıştığı çırçırlama grubunda Şeref İyiuyarlar ile Tariş Pamuk'un temsilcisi 24'e 21 kazandı. İTB Meclis Başkanı Halit Kaya, tek listenin olduğu sert kabuklu yemişler grubundan meclise girdi.

Bol çizikli seçim

En ilginç seçim süt ürünlerinde, en çizikli seçim ise aracılar komitesinde yaşandı. Süt ürünlerinde Halil Koyuncuoğlu'nun olduğu liste seçimi kazandı ama oy kullananlar Koyuncuoğlu'nu çizip Pınar Süt'ü listeye yazdı. Aracılar komitesinde ise çizikler nedeniyle sayım uzun sürdü. Bülent Uçak ile Mehmet Esmer, İTB Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Cay ile Nureddin Şenli'nin listesini 32'ye 19 geçmeyi başardı. En ilginç seçimlerden biri de kuru meyve imalatında yaşandı. Tayfur Gürcan tek liste ile gidilen seçimlerde 5 oy alarak meclise girdi.
Basın toplantısından sonra açıklama yapan İTB Başkanı Işınsu Kestelli, 10 Mayıs'taki seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına aday olacağını açıkladı. Keyifli bir seçim geçirdiklerini dile getiren Kestelli, "Şölen havasında seçim oldu. Borsa tarihinde en çok katılım bu seçimde yaşandı. Demek ki bir yere getirdik ki borsayı, talibi arttı. Borsanın kıymetini artırmayı başardık. Sonuçların tüm borsa camiasına hayırlı olmasını diliyorum. 10 Mayıs'ta yönetim kurulu başkanlığı seçimleri var. Daha önce meslek komitesinden seçilirsek aday olacağını söylemiştim. İTB Başkanlığı'na adayım" dedi. İTB Yönetim Kurulu'nun ağırlıklı olarak seçimleri kazandığını belirten Kestelli, bunun odaya üyelerin güveninin göstergesi olduğunu söyledi. Kestelli, ikinci dönemlerinin daha yüksek tecrübe ile daha başarılı olacağını dile getird.

İTB'NİN YENİ MECLİSİ

1. Çırçırlama
Şeref İyiuyarlar-Tariş Pamuk
2. Kurutulmuş meyvelerin imalatı
Tayfur Gürcan-Ahmet Tahan
3. Sıvı ve katı yağ imalatı
Güngör Şarman-Ayhan Baran-Mehmet Alp
4. Aracılar
Bülent Uçak-Mehmet Esmer
5. Yem ve tahılların toptan ticareti
Yalçın Yılmaz-Altan Ünsal-Gürkan Gürel
6.Yağlı tohumların toptan ticareti
Salih Nejat İblar-Moiz Hemsi-Satılmış Ömeroğlu
7. Tekstil elyafı toptan ticareti
Barış Kocagöz-Bülent Uçak
8. Canlı Hayvanların toptan ticareti
Işınsu Kestelli-Birol Dumlu-Hayrettin Kıran
9. Kümes hayvancılığı ve yumurtacılık
Derya Pala-Ferit Güler
10. Sert kabuklu yemişçiler toptan ticareti
Halit Kaya-Şaban Can-Mesut Çetinoğlu
11. Meyve sebzelerin toptan ticareti
Erol Avni Bozkurt-Ahmet Göksel-Ümit Akkuş
12.Baklagiller toptan ticareti
Ercan Korkmaz-Fatih Sözen-Uğur Berköz
13. Kuru meyvelerin toptan ticareti
İlhan Zincircioğlu-Daut Alalof-Özhan Şen
14. Et toptan ticareti
Ömer Tuncer-İbrahim Çaçan-Emin Özüşanlı
15. Süt ürünleri toptan ticareti
Pınar Süt-Halit Tepeli-Ali Özkanlı
16.Sıvı ve katı yağların toptan ticareti
Işınsu Kestelli-Hüseyin Acırgan-Mehmet Oktav
17. Baharat
Tayfur Akın-Celil Türer-Nurettin Tarakçıoğlu
18. Hububat mamulleri toptan ticareti
Nihat Sağır-Ercan Yaşar-Murat Eser
19. Et perakende ticareti
Bülent Arman-Engin Şenkal-Erdem Baltacı
Aydın Borsası'nda 'Akyüzlü' depremi
Aydın Ticaret Borsası'nın bugün yapılacak başkanlık seçimleri öncesinde Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü'nün istifa şoku yaşandı. Akyüzlü, seçimlere bir gün kala diğer meclis üyeleriyle aralarında fikir ayrılığı ortaya çıkması nedeniyle istifa etti. ATB'nin önceki gün yaptığı son yönetim kurulu toplantısında 13 meclis üyesi mevcut Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü ile yeni dönemde çalışmak istemediklerini belirtti. Üyelerin tepkisi karşısında şoke olan Meclis Başkanı Aydın Akyüzlü, toplantı sonrasında istifasını sunarak Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı'nın listesinde de yer almayacağını açıkladı. Akyüzlü'nün istifasıyla listeye eklenen Bahri Erdel'in seçimler sonrasında Meclis Başkanı olması bekleniyor.
Akyüzlü, "İnsanı insan yapan değerlerin ortadan kalktığını gözlemledim. Kendime olan saygımdan dolayı adaylıktan çekilip, mevcuttaki tüm görevlerimden istifa ediyorum. Aydın kamuoyu yapmış olduğumuz hizmetlerin bilincindedir. Bu yüzden emeği geçen herkese teşekkür ediyor, seçimlerin Aydın'ımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı ise hizmetlerinden dolayı Aydın Akyüzlü'ye teşekkür ettiğini belirterek, "Şimdiye kadar fikirlerinden faydalandık. Akyüzlü, istifa ederek gençlerin önünü de açmış oldu. Akyüzlü'nün yerine aday listesine Bahri Erdel'i ekledik" diye konuştu.
KAZIM YÖRÜKCE
Denizli Ticaret Borsası 3'üncü kez 'Tefenlili' dedi
Denizli Ticaret Borsası'nda (DTB) seçim heyecanı yaşandı. İki dönemdir başkanlık görevini yürüten İbrahim Tefenlili üçüncü dönem için tekrar aday olurken, Serinhisarlı kuruyemiş üreticisi 33 yaşındaki Hasan Genç de adaylık yarışına girdi. 727 üyenin 626'sı sandık başına gitti. Başkan İbrahim Tefenlili 367 oyla yeniden başkanlığa seçildi. Rakibi Hasan Genç ise 256 oyda kaldı. Seçimde 3 oy geçirsiz sayıldı. Blok liste ile gidilen seçimde üyeler 14 kişilik meclis ile 5 kişilik yönetim kurulunu seçti.
Üçüncü kez başkanlık görevini devralan Tefenlili, demokratik olması için 727 üyenin tamamına seçimden önce mektup gönderdiklerini, cep telefonlarına mesaj attıklarını ve basın aracılığıyla seçimi duyurduklarını söyledi. DTB'de iki adayın seçime girmesinin çok önemli olduğunu anlatan Tefenlili, "Seçime katılan herkese teşekkür ediyorum. Üçüncü dönemde de dargınlık ve küskünlük olmadan çalışmalara tam gaz devam edeceğiz. Ticaret borsası en kalabalık seçimlerinden birini yaşadı. Bu son derece sevindirici" dedi.
Hasan Genç ise, demokratik hakkını kullanıp aday olduğunu ancak mevcut başkan ve yönetimle herhangi bir sorunu bulunmadığını ifade etti.
HASAN DURNA
Salihli'de Yetiş Aksoy rakibini geride bıraktı
Salihli Ticaret Borsası'nda 2 aday arasında geçen yarışta Yetiş Aksoy ve ekibi gülen taraf oldu. 181 üyeli Ticaret Borsası'nda seçimlere 165 üye katıldı. Adaylardan Yetiş Aksoy 106 oy alarak Ticaret Borsası'nın yeni başkanı olurken rakibi Özkan Şener 58 oyda kaldı. 1 oy da geçersiz sayıldı. Aksoy, "Sonuçta bu bir bayrak yarışıdır. En başından bu yana söylediğimiz gibi kalıcı olan kişiler değil, kurumlardır. Artık hizmet zamanı" dedi. Mevcut başkan Hüsnü Tuğrul, yeniden aday olmamıştı.
EMRE SAÇLI
Acıpayam Ticaret Odası 3 isimle seçim yarışında
Acıpayam Ticaret Odası Başkanı Cemal Tekin'in aday olmadığı seçimlerde başkanlık için üç isim yarışacak. Acıpayam Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Sürücüoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Elmalı ile Mahmut Uslu'nun başkanlık için yarıştığı seçimde, meslek komitesi üyelerinin belirlenmeleri için dün sandık başına gidildi. Acıpayam Ticaret Odası'nın 322 üyesi 5 meslek komitesinden 10 meclis üyesini seçecek. Seçilen meclis üyeleri de bir hafta sonra toplanarak Acıpayam Ticaret Odası Başkanı ile yönetim kurulu üyelerini belirleyecek.
UFUK SOYHAN
Nazilli'de Aksüt güven tazeledi
Nazilli Ticaret Borsası (NTB) Başkanı Ziya Aksüt, dün yapılan seçimlerde güven tazeledi. NTB'ye kayıtlı 178 üyeden 62 kişi oy kullandı. 14 Meclis, 5 yönetim kurulu, 4 TOBB delegesinin belirlendiği seçimler sonucunda mevcut liste adayları yeniden güven tazeledi. Başkan Ziya Aksüt, Meclis Başkanı Nevzat İzgü'ün listesinde Mahiye Erülker, Hakan Kumcuoğlu, Volkan Çelik yeralıyor.
Bergama'da Ürper başkan
Bergama Ticaret Odası'nda yeni yönetim kurulu seçimleri dün yapıldı. Fikret Ürper ve ekibinin tek listeyle yarıştığı seçimlerde odanın bin 200 üyesinden 300'ü oy kullandı. Tüm oyları alan Fikret Ürper Bergama Ticaret Odası'nın yeni başkanı oldu. Oda Meclis Başkanlığı'na da Erol Işıldak getirildi. Bergama Ticaret Odası hizmet binasında sabah 08.00'de başlayan seçimlerde üyeler saat 17.00'ye kadar oy kullandı.
UTSO 'Kuvvet'li
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası'nın (UTSO) kayıtlı 2 bin 480 üyesi sandık başına gitti. Yapılan 17 meslek komitesi ve 44 meclis üyeliği seçimlerinde Mustafa Kuvvet'in listesinden 42 kişi UTSO Meclisi'ne seçilirken, 2 meclis üyesi de UTSO Meclis Başkanı Osman Zeki İşman'ın listesinden çıktı. Mevcut UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet ikinci dönem başkanlığı garantiledi. Meslek komiteleri için birinci, 7'nci ve 14'üncü gruplarda 2'şer liste, 13'üncü grupta 3 liste, diğer 13 grupta tek liste ile seçimlere gidildi.
Akhisar'da sürpriz sonuç
Akhisar Ticaret Borsası'nda (ATB) heyecanlı geçen seçim süreci, sürprizle sonuçlandı. Akhisar Ticaret Borsası salonunda yapılan seçimlerde odaya kayıtlı 375 üyeden 343'ü sandığa giderek oy kullandı. Çekişmeli geçen oylama sonunda ATB üyeleri mevcut yönetime karşı aday olan Alper Ahlatoğlu kazanan tarafı oldu.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.