Gıda sektörü İzmir'de buluştu

Yeni Asır'ın sponsor olduğu, sektör profesyonellerinin büyük ilgi gösterdiği organizasyona ulusal ve uluslararası alanda 150 seçkin firma katılıyor

Dört yıldır hazırlıkları süren FOODEX 2014 İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'nın açılışı bugün saat 11.00'de İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda gerçekleşecek. Açılışın ardından protokol üyeleri stantları ziyaret edecek. 2 ve 3 nolu sergi salonlarını kullanan katılımcılar stantlarında süt ve süt ürünleri, un ve unlu mamuller, yumurta, su, çay, kahve ürünleri, şeker, şekerleme, sirke, turşu, tahin, pekmez, reçel, bal, helva, bakliyat, baharat, sucuk, yöresel ürünler, meyve suyu ve meyve suyu konsantre ürünleri, paketlenmiş ve hazır gıdalar başta olmak üzere pek çok ürün ve hizmetlerini sergiliyor.
Gıda işlemede işgücü verimliliğini artıran, maliyetleri düşüren, modern üretim teknolojilerinin kullanılmasını, işlemlerin zamanında ve insan sağlığına uygun şekilde yapılmasını sağlayan, ürün kalitesini ve verimini arttıran makineler ve sistemler 3 nolu sergi salonunda ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Önemli bir adım Son trendlerin sergilendiği sektörün nabzının tutulduğu organizasyonun İzmir ve Türkiye için önemli bir adım olduğunu belirten Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer, Türkiye gıda ihracatının yarısına yakınının gerçekleştirildiği bölgenin bu organizasyonla bir adım daha ileriye çıkacağını ifade etti.
Gençer, "Turkuvaz Medya ve Yeni Asır Gazetesi'nin medya sponsorluğunda TESK, Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu başta olmak üzere 5 gıda federasyonu, İZTO, EBSO, İTB, EİB, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, EGİAD, İZSİAD öncülüğünde sektörel oda ve derneklerin işbirliğinde bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Planladığımız katılımcı sayısını yüzde 50 aşarak 150 katılımcı firmaya fuar alanına taşıdık. Firmalar bilgi birikimleriyle imal ettikleri ürün ve hizmetlerini bu fuarda sektör profesyonellerinin beğenisine sundu. Kentimiz ve ülkemiz için önemli olan bu organizasyonun gerçekleşmesinde destek veren kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum" dedi.
Birçok ülke katılıyor FOODEX 2014 Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'na ulusal ve uluslararası alanda ilgi gösteren binlerce sektör profesyoneli dün İzmir'e geldi. Gençiz Fuarcılık'ın sektörün öncüleriyle birlikte belirlediği hedef pazar olan İran, Pakistan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Ürdün, Filistin, Mısır, Cezayir, Tunus, İsrail, Gana, Bulgaristan, Yunanistan, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Fildişi Sahili'nden alım heyeti gruplarını özel ulaşım ve konaklama programı ile fuar programına dahil edildi. Farklı dillerdeki çok sayıdaki tercüman konuk sektör profesyonellerinin iş bağlantılarını rahat gerçekleştirebilmeleri için hizmet verecek. Türkiye genelinden oda ve derneklerin işbirliği ile oluşturulan alım heyetleri kentte konaklamaya başladı. Sektör profesyonelleri fuarı ziyaret edecek, özel programlarla bazı firmaların bayi toplantılarına katılacak. Bazı firmalar ise özel programlarıyla alım heyetlerini üretim alanlarına götürerek sunumlarını firmalarında gerçekleştirecekler.

Yarışmada rekabet

Fuara yoğun katılımıyla damgasını vuracak olan İran iş heyeti, Türk-İran İş adamları Zirvesi'nde iki ülke arasındaki gıda işbirliğini yükseltecek atılımları gündeme taşıyacak. Sektörün önde gelen kurumlarının işbirliğinde "Süt Sektörü Vizyonu", "Bilinçli Gıda Tüketimi" sempozyumları gerçekleştirilecek. İzmir Aşçılar Derneği'nin ünlü aşçısı Necdet Polat öncülüğündeki "Genç Aşçılar" yarışmasında tatlı bir rekabet yaşanacak. Anadolu Down Sendromu Derneği, Sevgi Tohumları Eğitim Okulu Down Sendromlu öğrencilerinin "Yemek Şovunu" fuar alanına taşıyacak.

FUAR PROGRAMI
23 EKİM 2014 - AÇILIŞ GÜNÜ

11.00 - Resmi Açılış
11.45 - Protokol stand ziyaretleri yapacak.
12.00 - 13.00 -Down sendromlu öğrencilerin yemek şovu; 1. Grup gösteri yapacak. (Sevgi Tohumları Özel Eğitim)
13.00 - 14.00 - Down sendromlu öğrencilerin Yemek Şovu 2. Grup gösteri yapacak. (Anadolu Down Sendromu Derneği)
14.00 -15.00 - ''Bilinçli Gıda Tüketimi'' konulu panel gerçekleşecek.
Moderatör: İsmail Uğural Panelistler: Etem Aykut Yenice (Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı)
Ömer Aykut (Toprak Mahsulleri Ofisi İzmir Şube Müdürü)
Yrd. Doç. Dr. Fahri Yemişoğlu (Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi)
Haluk Tezcan (Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi)
19.00 - Fuar kapanışı

24 EKİM 2014 - 2.GÜN

11.00 - Fuar açılışı
11.00 - 17.00 - Genç Aşçılar yemek yarışması yapılacak.
11.00 - 12.00 - Ege Kapp Ekip Başlama
12.00 - 13.30 - Profesyonel Workshop
14.00 - 15.00 - Ege Kapp Genç Aşçılar yarışması başlıyor.
18.00 Yemek Yarışması Ödül Töreni gerçekleşecek.
16.00 -17.00 - Foodex İzmir ''Türkiye - İran Gıda, Gıda Teknolojileri ve Doğal Ürünler İş Geliştirme Semineri'' yapılacak.

Konuşmacılar:

Hossein Arian (Ege Bölgesi ve İran İşbirliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı)
Ali Motamedzadegan (Mazandaran Teknopark Müdürü)
Majid Zangui (Bilim Bakanlığı Teknoparklara Bağlı Araştırma ve Geliştirme Şirketlerin Ticarileştirme Danışmanı)
Marzieh Sanouimohasel (Exir gole Sorkh Genel Müdürü ve Horasan İş Kadınları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi)
Mine Güneş (İzmir Ticaret Odası Dış Ekonomik İlişkiler Uzmanı)
19.00 - Fuar kapanışı
25 EKİM 2014 - 3.GÜN
11.00 - 17.00 - Yemek Yarışması (Turizm ve Meslek Liseleri)
11.00 - 12.00 - Liseliler ekip başlama
12.00 - 13.30 - Profesyonel workshop
14.00 - 15.00 - Liseliler bireysel başlama
18.00 Yemek Yarışması Ödül Töreni gerçekleşecek.
13.30 - 15.00 - 5. Süt ve Süt Teknolojileri Sempozyumu 1. Oturumu yapılacak.
Oturum Konusu: Süt Sektöründe Mevcut Durum
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Harun Uysal (EÜ Ziraat Fak. Süt. Tek. Bölümü)

Konuşmacılar:

Yusuf Güçer (Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürlüğü Ziraat Mühendisi)
İsmail Dadal (Gölcük Süt Genel Müdürü)
Mahmut Eskiyörük (Tire Süt Koop. Yönetim Kurulu Başkanı)
Ozan Tidin (Pınar Süt Üretim Müdürü)
Kosat Gürler (Tire Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı)
15.30 - 17.00 - 5. Süt ve Süt Teknolojileri Sempozyumu 2. Oturumu gerçekleşecek.
Oturum Konusu: Süt Sektöründe Teknolojik Gelişmeler
Oturum Başkanı: Prof. Dr. Özer Kınık (EÜ Ziraat Fak. Süt. Tek. Bölümü)
Konuşmacılar:
Fatih Bakırcı (Aybak Natura Gıda Lab. Yönetim Kurulu Başkanı)
İsmail Mümin (APV Hemisan Yönetim Kurulu Başkanı)
Fetullah Yetik (MilkotekMak. Yönetim Kurulu Başkanı)
Arif Çolak (SinansonLab. Mlz. İş Geliştirme Uzmanı)
26 EKİM 2014 - 4. GÜN
11.00 - 17.00 - Yemek Yarışması (Üniversiteli)
11.00 - 12.00 Üniversiteli Ekip Başlama
12.00 - 13.30 Profesyonel Workshop
18.00 Yemek Yarışması Ödül Töreni yapılacak.
19.00 - Fuarın kapanışı

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.