Türkiye'nin ilk yerli traktör üreticilerinden Erkunt Traktör, fabrikasında gerçekleştirdiği toplantıda yeni logosunu ve özel üretim CRD teknolojisine sahip 'Haşmet 110 Lüks' adını verdikleri traktör modelini tanıttı. Ağustos ayında Ege Bölgesi ve İç Anadolu'ya özel bir traktör lansmanı yapacaklarını söyleyen Erkunt Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Erkunt Armağan, "Biz çiftçiden aldığımız gücü, bugün çiftçiye geri iade ediyoruz" dedi.
Kadınlara destek
Erkunt Traktör, Ankara Sincan Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan fabrikasını Egeli gazetecilere tanıttı. Bu yıl kuruluşlarının 12'inci; üretime başlamalarının da 11'inci yıldönümünü kutlayacaklarını dile getiren Erkunt Armağan, yola en büyük traktör fabrikasını kurmak için değil, en iyi traktörü üretmek için çıktıklarını anlattı. Tamamen yerli tasarımla Türk mühendislerinin oluşturduğu Erkunt Traktör'ün başarısının ekip çalışmasından geçtiğini belirten Erkunt Armağan, fabrikada çalışanlardan yüzde 26'sının kadın işçi olduğunu, hedeflerinin de bu rakamı yüzde 40'a çıkarmak olduğunu dile getirdi.
Dünyadaki 85 traktör markası arasından 30'unu geride bırakıp dünya 56'ıncısı olduklarını, traktör sektöründe bir ilki gerçekleştirerek yabancı otomobil markalarının yaptığı gibi 'Sınırlı Üretim'(Limited Edition) özelliği taşıyan 'Haşmet 110 Lüks' modeli ürettiklerini aktaran Erkunt Armağan, "11. yılımızda logomuzu değiştirdik. Logomuzda yer alan Ankara Keçisi ile çiftçimize sektörde başarı için keçi gibi inatçı, azimli olduğumuzu anlatmak istedik. Erkunt'un çiftçiye güç verdiğini gördük. Biz çiftçiden aldığımız gücü bugün çiftçiye geri iade ediyoruz" dedi. 2015 yılında 6 bin traktör satışını hedeflediklerini de belirten Erkunt Armağan, Ağustos ayında Ege Bölgesi ve İç Anadolu'ya özel bir traktörün lansmanını yapacaklarını söyledi.
METİN BURMALI
