Yeni Dacia Duster Türkiye’de

Evrim geçirerek tamamen yeni bir dış görünüme ve yeniden tasarlanmış bir iç mekana sahip olan Yeni Dacia Duster, Mart 2018’de Türkiye’de satışa sunulacak

OTOMOBİL REHBERİ - ERCAN KARACA

Yeni dış tasarımla otomobilin güçlü karakterini vurgulayarak daha belirgin hatlarıyla ön plana çıkan Yeni Dacia Duster'ın iç mekanı ise müşterilerine kaliteli ve konforlu bir alan sunuyor. 4x2 ve 4x4 versiyonları bulunan Duster, aynı zamanda gerçek bir SUV'un konforunu ve off-road becerisini bünyesinde barındırıyor. Ergonomik olarak geliştirilmiş sürüş konumu, pratik iç mekan özellikleri ile Yeni Duster'da yolculuklar daha konforlu hale geliyor.
Ayrıca geliştirilmiş ses yalıtımı da iç mekanda algılanan sesleri yarı yarıya azaltıyor.
EN ÇOK SATAN 4X4 MARKASI
Dünyada lanse edildiği 2010 yılından bu yana Duster, dünyada 2 milyon 306 bin 272, Türkiye'de ise 92 bin 637 adet satış gerçekleştirdi. 2017 yılında Türkiye'de gerçekleştirdiği 16 bin 970 adet satış ile beşinci yılda da en çok satılan 4x4 modeli olurken Dacia'ya en çok satılan 4x4 markası ünvanını kazandırdı.
Aracın fiyatı ise 70 bin 900 TL'den başlayacak. Dizel otomatik EDC şanzımanlı en dolu model ise 105 bin 400 TL'den piyasaya sunulacak.
BİR İLK ONLİNE SATIŞ
Her geçen gün gelişen teknoloji ile dijital çağın tüm gerekliliklerine ayak uyduran ve bu alanda lider ve öncü olmayı hedefleyen Renault Mais, e-ticaret uygulamasını ilk kez Yeni Duster ile hayata geçiriyor.
İlk yüz adet Yeni Duster internet üzerinden satışa sunuluyor.
Dacia e-ticaret web sitesini ziyaret ederek araçlarını diledikleri gibi konfigüre etme şansına sahip olan müşteriler, showroomları ziyaret ederek gerçekleştirecekleri test sürüşünün ardından araçlarını satın alabiliyorlar.
Proje kapsamında yüz müşteri, Yeni Duster'ı, pazara sunulmadan iki hafta önce özel hediyeler ve toplu teslimat töreni ile satın alma ayrıcalığına sahip oluyor.

"PAZARDA 2 REKOR KIRDI"
Renault Mais Genel Müdürü Berk Çağdaş yeni Dacia Duster lansmanında açıklamalarda bulundu.Çağdaş "2017 yılı, Dacia için çok başarılı sonuçlar elde ettiğimiz bir yıl oldu.
Duster EDC ile otomatik vites pazarına iddialı bir giriş yaptık ve diğer modellerin de olumlu katkısıyla yüzde 5,1 pazar payı elde ettik ve marka sıralamasında iki sıra birden yükselerek 6. sırada yer aldık. Bu performans, pazar payı ve marka sıralaması anlamında iki rekoru ifade ediyor. Dacia'nın amiral gemisi Duster, markaya Türkiye'de son beş yılın 4x4 otomobil lideri ünvanını kazandırdı.
EN UYGUN FİYATLI SUV
Türkiye, elde ettiği satış performansı ile Romanya, Fas ve Cezayir gibi yüksek pazar payına sahip ülkeleri geride bırakarak Dacia'nın en büyük 5. pazarı olarak konumlanıyor. Dacia markası olarak çekici ve kaliteli otomobilleri en uygun fiyat ile müşterilerimizle buluşturuyoruz.
Tamamen yenilenen ve daha modern bir görünüme sahip olan Yeni Duster'ı, yine Türkiye'nin en uygun fiyatlı SUV'u olarak pazara sunuyoruz.
Yeni Duster ile 2018 yılında hedef kitlemizi genişletmeyi, pazardaki güçlü konumumuzu koruyarak pazar payımızı artırmayı ve segment liderliğini hedefliyoruz." dedi
4 MOTOR SEÇENEĞİ
Yeni Duster, Türkiye'de müşterisinin tüm taleplerine cevap vermek üzere iki benzinli iki dizel olmak dört farklı motor seçeneği ile satışa sunuluyor.
1.6 SCe 115 bg (4x2) ve ilk kez sunulan 1.2 TCe 125 bg (4x2) benzinli motor manuel versiyonların yanı sıra 1.5 dCi 90 bg (4x2) ve 1.5 dCi 110 bg (4x2 manuel ve EDC & 4x4) dizel motor manuel vites seçeneğine sahip.
360 DERECE KAMERA
Otomobilde 360 derece kamera, hız ayar ve sınırlayıcı, yokuş iniş destek sistemi (HDC), yokuş kalkış destek sistemi (HSA), elektrik takviyeli direksiyon, eller serbest Dacia kart sistemi bulunuyor.
YENİ SANTA FE HAVALI OLACAK
Hyundai, yeni SUV modeli Santa Fe'nin ilk resmi fotoğraflarını basınla paylaştı. Yeni Santa Fe, marka adına yepyeni bir sayfa açarak gerek tasarım gerekse konfor anlamında çıtayı daha da yükseltmiş oluyor. Hyundai, SUV sınıfının en konforlu ve en zarif modellerinden birine imza atarak gelişimini hızla sürdürmeye devam ediyor.
D-SUV segmentinin yeni oyuncusu Santa Fe, güncel Hyundai modellerinden esintiler sunarken markanın son tasarım dilinin bir üyesi olarak da öne çıkıyor. Dış tasarım, atletik ve cesur çizgilerle karakterize edilirken iç mekan ise birinci sınıf kaliteyi, yatay ve ferah bir düzen ile birleştiriyor. Santa Fe, Cenevre Otomobil Fuarı'nda görücüye çıkacak.
BİR AYLIK SATIŞI BİR GÜNDE YAPTI
Skoda Türkiye'nin tarihinin bugüne kadar tek seferde yaptığı en büyük satışı 646 adet ile Novartis'e gerçekleştirdi. Filo pazarının en çok tercih edilen markaları arasında hızla yerini alan ve 2017 ocak ayında toplam 925 adet satış gerçekleştiren Skoda, 2018 Ocak ayında bu büyük satışın da etkisiyle adetlerini 1.564'e yükseltti. Türkiye'de satılan yeni araçların yüzde 20'sinin operasyonel kiralama firmalarına satış yapıldığını belirten Skoda Filo Satış Müdürü Harun Göktaş "Skoda olarak filo satışlarında en çok tercih edilen markalar arasında Superb ve Octavia gibi iki önemli modelle yer alıyoruz" diye konuştu.

FİAT FİORİNO'DA BÜYÜK FIRSAT

Fiat Professional Ailesi'nde fırsatlar 2018 yılında da devam ediyor. Fiat Fiorino'nun model yelpazesine kısa süre önce katılan, 77 HP güce sahip 1.4 Fire benzinli motorlu versiyonu, 47 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla, sınıfının en ekonomik seçeneği olarak ticaret erbaplarına sesleniyor.
Kampanyada 2017 model Doblo Combi, Doblo Cargo ve 1.3lt.'lik Multijet motor seçeneği ile Fiorino Combi ve Cargo modelleri ise 36 bin TL'ye kadar 18 aya varan vadeyle faizsiz kredi fırsatı ile tercih edilebiliyor. Tercihini daha büyük bir araçtan yana kullanmak isteyenlere ise Ducato Van, Ducato Kamyonet ve Ducato Minibüs modelleri 60 bin TL'ye kadar 36 aya varan vade ve 1.29 faizli kredi imkanı ile sunuluyor. Fiat Professional Ailesi, 3 bin TL'lik nakit indirimi desteğiyle tercih edilebiliyor.

AUDİ'NİN İZMİR'DEKİ ADRESİ VOSMER BORNOVA

Aliberti ve Özgener ortaklığında kurulan Vosmer Otomotiv, Doğuş Otomotiv çatısı altında yer alan Audi'nin satış ve satış sonrası hizmetlerini de gerçekleştireceği, İzmir Bornova'da yapımı tamamlanan modern teknolojiyle donatılmış yeni tesisinde Audi kompleksini de hizmete açtı.
İzmir'de 2009 yılından bu yana, Doğuş Otomotiv çatısı altında yer alan Volkswagen, SEAT, ŠKODA, Porsche ve DOD markalarının satış ve satış sonrası hizmetlerini başarıyla yerine getiren Vosmer Otomotiv, İzmir Bornova'da yapımı tamamlanan üçüncü tesisinde, Audi tutkunlarına hizmet vermeye başladı. Modern teknolojiyle donatılmış Bornova tesisinde Audi'nin hem satış hem de satış sonrası hizmetlerini vermeye başlayan Vosmer Otomotiv'in Audi kompleksi, 24 araç sergileme kapasitesine sahip 2 bin 185 metrekarelik showroom alanının yanı sıra, 14 adet lifti bünyesinde barındıran servis bölümüyle satış ve satış sonrası servis hizmeti vermeye başladı.
TOYOTA HEDEFİNİ ÜÇ YIL ÖNCE YAKALADI

Çevreci otomobiller konusunda uzun yıllardan bu yana önemli yatırımlar yapan Toyota, 2017 yılında hibrit araç satışlarında yeni bir rekora daha imza attı.
Toyota, geçtiğimiz yıl dünya çapında toplamda 1 milyon 520 bin hibrit araç satışı elde etti.
2016 yılına göre yüzde 8 oranında artış yakalayan Toyota, aynı zamanda 2020 yılı için belirlediği 1.5 milyon hibrit araç satış hedefini de 3 yıl öncesinden gerçekleştirmiş oldu.
Toyota'nın hibrit araç satışları 11 milyon 470 bin aşarken, bu satış adetleri sayesinde konvansiyonel araçlara göre 90 milyon tondan daha fazla CO2 tasarrufu sağlandı.
1997'de ilk seri üretim hibrit motorlu araç olan Prius'u satışa sunarak hibritin öncüsü olan Toyota, 2014'te de ilk seri üretim yakıt hücreli araç Mirai'yi showroomlara getirdi.
2016 yılında da 4. nesil hibrit motorlu Prius'u satışa sunan Toyota, bugün dünyanın 90 ülkesi ve bölgesinde şarja gereksinim duymayan 33 farklı hibrit ve bir plug-in hybrid modeli ile geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.
Toyota 2050 Çevre Vizyonu'ndaki hedeflerinden biri olan 2030'da elektrikli motora sahip araç satışını yıllık 5.5 milyona çıkarmak için farklı elektrik motorlu modeller tanıtılacak. Toyota bu hedefe ulaşmak adına, 2020 yılı itibariyle her modelinin bir hibrit versiyonunu sunmayı hedefliyor.

GİULİA'YA 'YILIN EN İYİ OTOMOBİLİ' ÖDÜLÜ
Alman otomobil dergisi Auto Motor & Sport'un, düzenlediği yarışmada Alfa Romeo Giulia kendi sınıfında 2018 yılının en iyi otomobili seçildi. Alfa Romeo'nun dinamik orta sınıf sedanı Giulia, yeni yıla ödülle girdi. Alfa Romeo Giulia, yüzde 22,4'ünü alarak, kendi kategorisinde "2018 Yılın En İyi Otomobili" ödülüne layık görüldü. Türkiye'de 2.0 litre 200 HP arkadan itişli, 2.0 litre 280 HP dört tekerden çekişli ve 2.9 litre 510 HP arkadan itişli kombinasyona sahip 3 farklı motor seçeneğiyle tercih edilebilen Giulia otomatik şanzımanla donatılmış olarak, müşterilerinin beğenisine sunuluyor.
FORD TOURNEO CUSTOM VE TRANSİT CUSTOM YENİLENDİ

Tourneo Custom ve Ford'un yenilenen ticari modelleri Transit Custom ve Tourneo Custom Türkiye'de satışa sunuldu. Ford'un yeni 2.0L EcoBlue motoru ile donatılan Custom serisi, yeni Transit Custom ile dayanıklı Transit ailesini konfor ve teknolojide bir üst seviyeye taşırken, yeni Tourneo Custom ile de VIP ve turistik kullanımlar başta olmak üzere şık tasarım, premium fonksiyonel iç mekanı ile yolcu taşımacılığında iddiasını artırıyor.
Ford Otosan Pazarlama, Satış ve Satış Sonrasından sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Özgür Yücetürk:
"Türkiye'de üreterek başta Avrupa olmak üzere dünya pazarlarına ihraç ettiğimiz ve pazara sunduğumuz günden itibaren hem Türkiye hem Avrupa'da önemli bir başarı kazanan Custom modelimizi, müşterilerimizin beklentileri doğrultusunda daha çekici, daha akıllı ve daha verimli olmak üzere geliştirdik.
İş hayatınının gereklerini yerine getirmek için güçlü ve verimli EcoBlue motorlara sahip dayanıklı Transit Custom araçlarımızı kullanan ticaret erbabı, aynı zamanda günümüz teknolojilerini her daim yanlarında taşıyarak seyahatleri süresince de işlerini yerine getirebiliyor olacak. Sürücü koltuğundaki konforun yanısıra, 9 kişiye ulaşan yolcu kapasitesine eşlik eden ve sınıfında ilk ve tek olarak sunulan koltuk düzeni yetenekleri ile lüks ve modern yolcu taşımacılığına Tourneo Custom adını yazmayı hedefliyoruz. " dedi.
Yeni 2.0 L EcoBlue motorla donatılan Transit ve Tourneo Custom'da, 170 PS güç sunan versiyonlarda tercih edilirse altı ileri SelectShift otomatik şanzıman seçeneği de sunuluyor. Yeni Transit Custom 87.885 TL, Tourneo Custom ise 115.845 TL'den satışa sunuldu

2018'İN RENGİ ALEV SİYAHI
PPG'nin yayınladığı "Otomotivde Renk Trendleri" raporuna göre, 2018'in rengini Alev Siyahı olarak belirledi. Geçtiğimiz yılki sıralamada beyaz, siyah, gri ve gümüş renkleri oluşturmuştu.
SUZUKİ DENİZDE YÜZDE 30 BÜYÜYECEK

İki yeni modeliyle Boat Show'a çıkarma yapan Suzuki Marin, hedefini büyüttü. Suzuki Genel Müdürü Ümit Karaarslan, "2018 yılında, güçlü ve fark yaratan modellerimiz ile pazar payımızı artırmayı ve yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz" dedi.
2017 yılında deniz motorları pazarındaki daralmaya rağmen pazar paylarını koruduklarını belirten Karaarslan, "Yeni modellerimiz Suzuki DF 350 ve Suzuki DF 100B ziyaretçilerin büyük ilgisiyle karşılaştı. Denizcilik sektöründe yıl boyunca yapılan satışların büyük bir bölümünün gerçekleştirdiği Boat Show ise, ilk gününde oldukça iyi bir katılıma sahne oldu" diye konuştu.
Suzuki DF 350A'da bulunan ters dönüşlü çift pervane teknolojisi, her iki pervanenin farklı yönlerde dönmesini sağlayarak su üzerinde olağanüstü dengeli ve güvenli bir seyir sağlıyor. 350 HP'lik güce sahip olan model, dişli kutusunun gelişmiş tasarımı sayesinde suyun sürtünme direncini en aza indirerek yakıt tüketiminin minimumda kalmasıyla rakiplerinden ayrışıyor..

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.