Tatlı doktoru

Gelenek ve göreneklere sahip çıkarak atalarının değerlerini yaşatanların en güzel örneklerinden biri de Necip İlker Karakaş'tır... Dededen gelen fıstık işini babasının ardından yapacak kimse kalmayınca Ağrı Patnos'ta çok severek yaptığı doktorluk mesleğini bırakıp işin başına geçti. Antep fıstığı üretimi, işlenmesi ve satışına başlayan Karakaş ardından Antep fıstığının en fazla kullanıldığı tatlı işine girdi. Bir cerrah titizliğiyle yeni bir sektöre adım atan Karakaş künefe, baklava, katmer ve kendi üretimi olan daha bir çok tatlı ürününü sunduğu 'Soylu Künefe' markasını yarattı. Doktorluğun kendisi için önemli bir ideal olduğunu vurgulayan Karakaş "Doktorluk hayalimi gerçekleştirmiştim. Ancak beni doktor yapan değerlere de sırtımı dönemezdim. Ben Antep fıstığı sayesinde doktor oldum. Onu eken, yetiştiren, ülke ekonomisine katan dedem ve babam sayesinde bugünlere geldim. Bu değerin yok olmasına izin veremezdim. Soylu Künefe ile daha çok üretim ve istihdam sağlamak istiyorum. Bu yolda ilerleyip bir çok şube açmayı hedefliyorum" dedi.

HEDEFİ EGE'DE YENİ ŞUBELER

Dedesi Necip Karakaş'ın 1950'lerde başlattığı ve babasının devam ettirdiği, kendisini bu günlere getiren fıstık üreticiliği ve işleme işi bir tarafta hayali, ideali olan doktorluk mesleği diğer taraftaydı O'nun için. İçi kan ağlayarak hekimliğe veda etti. "Soylu Künefe" markasını yaratırken, yer döşemesinden tatlı isimlerine, ışıklandırmasından mobilyasına kadar her detayla kendisi bizzat ilgilendi. Mavişehir'de açtığı mekan büyük ilgi gördü. Şimdi önce İzmir ardından Ege Bölgesi'ne yayılmayı planlıyor.

GERÇEK ANTEP KATMERİ

Antep fıstığı üreticisi olduklarını ve ürünün en iyisini kullandıklarını belirten Karakaş "Urfa ve Antep'ten gelen en saf doğal tereyağını kullanıyoruz.
Kaymağımız süt kaymağı; doğal şeker pancarından şeker kullanıyoruz. Ustalarımız bu işin erbabı ve Antepli. Gerçek Antep katmerinin lezzetini burada tadabilirsiniz. Katmer, Gaziantep'te sabah kahvaltılarında yenilen tatlı bir yiyecek. İçerisinde, şeker, kaymak ve Antep fıstığı var. Evde de yapılabilecek bir yiyecek ama hamurunun hazır yufkadan daha ince açılması gerektiği için biraz maharet isteyen bir şey... Künefe kadayıf kendi imalatımız, diğer firmalar toptan kadayıf alıyor, biz imal ediyoruz. Künefenin peynirini özel olarak Antakya'dan getiriyoruz" dedi.

KADİR KEMALOĞLU

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.