FARK YARATANLAR - FATİH ŞENDİL
Çin Kentsel Konut Kalkınma, İskan Bakanlığı ile Metal Radyatör Birliği tarafından Altın Radyatör üreticisi ödülüne layık görülen Pekpan Panel Radyatör firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Bilal Pekgüzel'in bir adı da "dünyayı ısıtan adam"... Bu unvanı alan Bilal Pekgüzel, yurt içi piyasanın yanı sıra Çin'den ABD'ye 45'ten fazla ülkeye yaptığı ihracatıyla kalitesini ispatlayan ve 61 bin ihracatçı firma arasında her zaman ilk sıralarda yerini alan firmanın başkanı.. Bugün Avrupa, ABD ve Afrika'da milyonlarca insan Pekpan'ın Aydın'da ürettiği panel radyatörlerle ısınıyor. Her yıl olduğu gibi 2019'da da büyümeyi hedeflediklerini ve yeni istihdam yaratacaklarını belirten Pekpan Başkanı Pekgüzel, sektörde nasıl fark yarattıklarını Yeni Asır'a anlattı.
18 YAŞIMDA ADIM ATTIM
Geçtiğimiz yıl 20 milyon 576 bin 298 dolarlık ihracat yaptıklarını ve 5 milyon euroluk ek yatırımla büyümeyi sürdüreceklerini vurgulayan Bilal Pekgüzel, 18 yaşından itibaren aile şirketi olan fabrikalarında çalışmaya başlamasının kendisine büyük avantaj sağladığını ifade etti.
Aydın'ın sevilen iş insanlarından Bilal Pekgüzel, "1974 Aydın doğumluyum.
Aydın'da geçen ilkokul tahsilimin ardından İzmir Türk Kolejini bitirerek, iş hayatına hızlı bir giriş yaptım. Halen kardeşim Nural Pekgüzel ile birlikte başında bulunduğumuz ve 1965 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Peksa Grup, ilk yatırımını soğuk demir profilden oluşan çeşitli üretim alanlarında gerçekleştirmiştir" dedi.
21 YILDA ZİRVEYE
Peksa Grubunun bir iştiraki olan Pekpan'ın 1997'de Astim OSB'de çelik panel radyatör üretimine başladığını anlatan Pekgüzel, 300'e yakın kişiye istihdam sağladıklarını söyledi. Firma iklimlendirme sektöründe Ege'de 2013 ve 2014'te iki yıl üst üste 3. en büyük ihracat yapan firma ödülünü aldı.
2016 ve 2017 yıllarında ise Türkiye'nin ihracattaki ilk bin şirketi arasına girme başarısını gösterdi.
HEDEF 1 NUMARA OLMAK
Kaliteyi her zaman şirket kültürünün ana öğesi haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Pekgüzel şunları söyledi: "Pekpan çalışanları için kalite bir yaşam biçimidir. 25'e yakın üreticinin olduğu sektörümüzde ilk 3 içinde yer almak bizler için gurur vericidir. Amacımız önümüzdeki yıl 1 yeni üretim hattını daha devreye alarak 1 numara olmaktır. Önceliğimiz müşteri memnuniyeti ve çalışanlarımızın mutlu olması."

