Giriş Tarihi :
Tahin
Tahin uygun ortamda saklanması durumunda bozulmadan uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Fosfor, kalsiyum, demir ile B1 vitamini ve lif kaynağıdır. Vücut direncini arttırarak hastalıklara yakalanma riskini azaltmaktadır.
Kalori: 89,
Yağ: 8 gr,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 17 mg,
Karbonhidrat: 3.2 gr,
Lif: 1.4 g,
Şeker: 0.1 gr,
Protein: 3g.
Fesleğen
Fesleğen öncelikle sindirim sistemini ve sinir sistemini olumlu etkiler; şişkinlik, mide krampı, kolikler ve sindirim problemleri kullanım alanıdır. Mide bulantısını yatıştırması da fesleğenin faydaları arasındadır. Bağırsak parazitlerini öldürür.
Kalori: 1,
Yağ: 0.02 g,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 0 mg,
Karbonhidrat: 0.07 g,
Lif: 0 gr,
Şeker: 0 gr,
Protein: 0.08 gr.
Kılçıksız Buğday
Kılçıksız Buğday, metabolizmayı düzenleyici, sağlıklı bir cilt için gerekli bir gıdadır. İçerdiği amino grup asitler, hormonları düzenler. Bağırsakları düzenleyici etkisi vardır.
Kalori: 246,
Yağ: 2 gr,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 10 mg,
Karbonhidrat: 51.3 gr,
Lif: 8 gr,
Protein: 11 g.
Ay Çekirdeği
Ay Çekirdeği, E vitamini içerir ve bu yönüyle kalp damar sağlığını güçlendirir. Ayçiçeği, yüksek düzeyde fitosterol içermektedir. Bu fitosteroller kolesterole benzer fiziksel özelliklere sahiptir; araştırmalar ayçekirdeğinin sağlıklı kolesterol düzeylerini desteklediğini pek çok kez göstermiştir.
Kalori: 165,
Yağ: 14 g,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 1 mg,
Karbonhidrat: 7g,
Lif: 3g,
Şeker: 1 gr,
Protein: 5.5 g.
Maydanoz
1 yemek kaşığı (yaklaşık 4 gram) taze maydanoz; günlük C vitamini ihtiyacının %8'ini, kalsiyum ihtiyacının %1'ini, demir ihtiyacının %1'ini, A vitamini ihtiyacının %6'sını karşılar. Maydanoz güçlü bir idrar söktürücüdür ve ödemin atılması için yaygın olarak kullanılır.
Kalori: 4,
Yağ: 0.08 g,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 6 mg,
Karbonhidrat: 0.6 g,
Lif: 0.3 g,
Şeker: 0.08 g,
Protein: 0,3 gr.
Kırmızı Biber Lapası
Romatizma ve eklem ağrılarına karşı iyileştirici olarak kullanılır. Bu etkinin sağlanabilmesi için biberin meyvesi ezilerek yara lapası yapılır. Biber mideyi uyarır, sindirim salgılarını artırır, iştahı açar ve sindirimi kolaylaştırır.
Kalori: 8
Yağ: 0.4 g,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 77 mg,
Karbonhidrat: 1.3 g,
Lif: 1 g,
Şeker: 0.2 g,
Protein: 0.4 g.
Nane
Nane bol miktarda A ve C vitamini içerir. Bunun yanında, kalsiyum, magnezyum, potasyum açısından ço zengin bir bitkili olan nane, omega-3 yağları, demir ve folatlar içermektedir. Nane harika bir temizleyici olarak da sindirim sistemini destekler.
Kalori: 0,
Yağ: 0.01 g,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 0 mg,
Karbonhidrat: 0.06 g,
Lif: 0.1 gr,
Protein: 0.02 gr.
Havuç
Havuç, A vitamini ve beta karoten açısından çok zengin olduğu için başta kanser olmak üzere, tümör ve birçok hastalık için şifa kaynağıdır. Bunun yanında cilt ve göz sağlığı için çok önemli bir besin kaynadığıdır. Havucun günlük olarak tüketilmesi birçok açıdan sağlığımıza katkıda bulunmamızı sağlar.
Kalori: 25
Yağ: 0.2 g,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 42 mg,
Karbonhidrat: 6 g,
Lif: 2 g, Şeker: 3 g,
Protein: 0.6 g.
Fıstık Ezmesi
Yer Fıstığı ezmesi, içerdiği proteinin yanında tekli doymamış yağ bakımından da son derece zengindir ve kalp hastalığı riskini azalttığı gibi yağ olarak depolanma ihtimalini de azaltır. Üstelik kan basıncını dengeler ve moleküler yapı itibari ile yağ yakımına destek olur.
Kalori: 191,
Yağ: 16g,
Kolesterol: 0 mg,
Sodyum: 5 mg,
Karbonhidrat: 7 g,
Lif: 2g,
Şeker: 3.4 gr,
Protein: 7 gr.