Bu besinler çiğ tüketildiğinde zehir saçıyor
Günümüzde çiğ tüketim oldukça revaçta. Bazı besinlerin çiğ tüketimi sağlık için faydalı olsa da kimi besinlerin çiğ tüketilmesi sağlığı olumsuz etkiliyor hatta ölümlere neden olabiliyor. Peki hangi besinleri çiğ tüketmemek gerekiyor? İşte merak edilenler...
SOSİS
Sosisli sandviçlerde yarı pişirilmiş sosisler aslında sağlığımız için son derece tehlikelidir çünkü çiğ sosiste listeria bakterisi bulunur. Bu tehlikeli bakteri sindirim sistemini bozarak zehirlenmeye neden olabilir. Bu ihtimali ortadan kaldırmam tek yolu ise sosisleri iyi bir şekilde pişirmektir. Uzmanlar, sosisi çiğ bir şekilde tüketmekten kaçınmanız gerektiğinin altını çiziyor.