Çayı eğer böyle içiyorsanız dikkat! Kanser riskini 5 kat artırıyor
Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olan çay, gün içinde en çok tercih edilen içeceklerden. Ancak çayın sıcaklığı doğru ayarlanmadığında kanser riskini de beraberinde getiriyor. Annals of Internal Medicine isimli tıp dergisinde yayınlanan çalışmaya göre; sıcak veya çok sıcak çay içmek, özellikle sigara içen ve alkol tüketen kişilerde yemek borusu kanseri riskini beş kat artırıyor. İşte detaylar...
Yapılan yeni bir çalışma, her gün sigara içen ve alkol tüketenlerin içtiği çayı sıcak içmemesi gerektiğini söylüyor. Annals of Internal Medicine isimli tıp dergisinde yayınlanan çalışmaya göre; sıcak veya çok sıcak çay içmek, özellikle sigara içen ve alkol tüketen kişilerde yemek borusu kanseri riskini beş kat artırıyor.