Özellikle hamur işlerinin vazgeçilmezi olan çörek otu lezzetinin yanısıra besleyiciliği ile de olmazsa olmazlardan. Peki çörek otunun faydaları nelerdir? Hangi hastalıklara iyi gelir? İşte çörek otunun bilinmeyen faydaları...
Giriş Tarihi : Son Güncelleme :
ABONE OL
BU GALERİYİ PAYLAŞ
ÇÖREK OTU NASIL TÜKETİLMELİ?
Uzmanlar, çörek otunun öğütülmüş halde alınmamasını tavsiye ediyor.
Çünkü öğütülme işlemi esnasında içerisinde çörek otunun içerisinde bulunan faydalı yağlar uçar.
Bu nedenle de çörek otunu tohum halinde almak daha doğrudur. Çörek otu, poğaçada, börekte, kurabiye ve salatada kısacası birçok yerde kullanılabilir.
Ayrıca çörek otunu düzenli olarak tüketmek için kahvaltıdan ve yemekten yaklaşık bir saat önce, bir tatlı kaşığı çörek otu çiğneyebilirsiniz.
Susam gibi siyah tohumları olan bir çeşit bitki olan çörek otunun içeriğinde sabit ve uçucu yağlar, alkaloitler, saponinler ve tanen bulunur.