Güçlü bağışıklık sistemi için bal ve pekmez
Koronavirüs salgınına karşı en etkili korunma yollarından biri de bağışıklık sistemi. Kırklareli Üniversitesi (KLÜ) Beslenme ve Diyetetik Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İsmail Özkaya, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı immün (bağışıklık) sisteminin güçlendirilmesi için bal ve pekmez tüketilmesini önerdi.
Doç. Dr. Özkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatandaşların özellikle salgın sürecinde hazır gıdalar yerine sağlıklı besinler tüketmesi gerektiğini söyledi. Her kahvaltıda mutlaka bağışıklık sistemini güçlendiren süt ve süt ürünleri, yumurta, bal ya da pekmez gibi gıdaların bulundurulmasını öneren Özkaya, bunların yanında C vitamini ve protein ağırlıklı ürünlerin de tüketilmesini tavsiye etti.