Giriş Tarihi :
Salgın boyunca kent genelinde yoğun bakım yatak sıkıntısı yaşanmadığını belirten Öztop, "Şu anda Kovid-19'a ayırdığımız yoğun bakım yatak sayımız normal yoğun bakım yatak sayımızın 4'te biri civarında. Bunun da yüzde 30'unda doluluk var. Normal hastaları takip ettiğimiz yoğun bakımlarda yüzde 67 civarında bir yoğunluk var. Servis yataklarımızda yüzde 57 civarında doluluk var. Oldukça stabil şekilde seyrediyoruz." dedi.
"GÜNLÜK 101 BİN DOZ AŞIYA ULAŞTIK"
İzmirlilerin aşılanma çalışmalarına çok önem verdiğini vurgulayan Öztop, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kent genelindeki hastanelerde bir rekora imza atarak günlük 101 bin 600 doz aşı yaptık. Bu rakamı 110 bine yükseltmek istiyoruz. En son açılan yaş gruplarında aşılanmaya yönelik çok ilgi var. 90 ila 55 yaş grupları arasında yüzde 82 ve 83 oranında aşılama var. Biz bunları yukarıya çekme açısından çalışma yapıyor, 55-65 yaş grubundan başlayarak aşılanmayan vatandaşlara telefon ediyoruz. Şu ana kadar 20 bin civarında vatandaşımıza telefon ettik.
20-25 bin civarında kişiyi daha aramayı düşünüyoruz. Aşıyla ilgili kafalarında yaşadıkları tereddütlere ilişkin uzman arkadaşlarımız bilgilendirme yapıyor. Bu çalışma sayesinde o yaş grubunda aşılanma oranında yüzde 50 oranında artış oldu. Biz neden vatandaşlarımızın aşı olmadığını öğreniyoruz. Ona yönelik de açıklamalarda bulunuyoruz. Ana sebepler arasında aşıyla ilgili yan etki tereddütlerinin olduğunu, zaman bulamadıklarını ve randevu alamadıklarını söylüyorlar."
Hastanenin aşı birimi sorumlusu hemşire Kezban Deniz de salgınla mücadelede uzun bir süre Kovid-19 Yoğun Bakım Servisi'nde görev yaptığını anımsattı. Vaka sayılarının azalmasıyla aşılama polikliniğinde görev yapmaya başladığını aktaran Deniz, "Vaka sayıları düştüğü için mutluyuz. Aşılamayla birlikte bu hastalığın üstesinden geleceğiz." diye konuştu.