Kefirin faydaları saymakla bitmiyor! Uzmanından "kefiri sofranızdan eksik etmeyin" uyarısı

Prof. Dr. Vedat Göral, "Bağırsak mikrobiyatasının bozulması, obezite, alerjik durumlar, davranış bozuklukları, anksiyete, depresyon gibi sayısız nörolojik ya da psikolojik sorunlara sebep olabiliyor. Yoğurttan daha fazla probiyotik bulunduran kefiri sofralarınızdan eksik etmeyin." açıklamasında bulundu. İşte kefirin bilinmeyen faydaları...

Prof.Dr. Vedat Göral, yazılı açıklamasında, kefir ve yoğurt arasındaki farklara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kefir ve yoğurdun farklı özelliklere ve besin değerlerine sahip olduğunu dile getiren Göral, "Kafkasya ve Tibet orijinli olan kefir fermente bir süt ürünü olup maya, süt proteini ve bakteri karışımıdır. Günde yaklaşık 200-300 mililitre tüketmelisiniz. Kefir, yoğurttan daha fazla yağ içerir, ancak daha fazla protein ve daha fazla probiyotik içerir. Kefir, daha incedir ve sıklıkla bir içecek olarak tüketilir. Yoğurt daha kıvamlı olduğu için bu sıcak yaz günlerinde ayran yapılarak içilebilir. İkisi de sağlık için yararlıdır." bilgisini paylaştı.


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.