Konserve hazırlarken bunlara dikkat!
Kışlık yiyeceklerin hazırlanması ve saklanması konusunda dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Özellikle pandemi döneminde olduğumuz şu günlerde, sağlığımızı tehdit edecek durumlardan kaçınmalıyız. Peki, konserve hazırlarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...
Taze meyve ve sebzeleriyle yaz sona erdi ve evlerde kışlık yiyecek hazırlıkları başladı. Yazın taze olarak satın alınan domates, turşu ve salamura yapımında kullanılan sebzeler ile marmelat ve reçel yapımında kullanılan meyvelerin yanı sıra besleyici değeri çok yüksek olan tarhana, kış ayları için yapılan hazırlıkların başında geliyor. Uzmanlar bu yiyeceklerin, uygun koşullarda hazırlanmadığı ve saklanmadığı durumlarda gıda zehirlenmelerinden ölüme kadar uzanabilen sonuçlara neden olabileceğine dikkat çekiyor. Mikrobiyolog Dr. İpek Ada Alver, kışlık yiyeceklerin hazırlanması ve saklanması konusunda uyarı ve tavsiyelerde bulundu.