'Ölümsüzlük iksiri' kombucha çayı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor
Doğu Asya'nın fermente içeceği kombucha çayının, bağışıklık sisteminden sindirim sistemine birçok yararı var. Scobby isimli mayadan, siyah veya yeşil çaydan yapılan içecek, birçok evde de yerini almaya başladı. İzmirli girişimci Elif Yılmaz Koçak, kambucha çayının yazın 8 gün, kışın ise 15 günde evde kolaylıkla hazırlanabileceğini söyledi.
Doğu Asyalıların 'ölümsüzlük iksiri' dediği kombucha çayının, fermente bir içecek olması nedeniyle birçok faydalı özelliğe sahip. 'Scobby' isimli mayaya, şekerli su ve çay eklenmesi ile 8 ila 15 gün bekletilerek yapılan bu çay, bağışık sistemini güçlendirirken, mide sorunlarına da iyi geliyor. Antioksidan özelliği olan çay, karaciğere fayda sağlayarak B vitamini ile enerji veriyor.