Sarımsağın faydaları saymakla bitmiyor
Yemeklerin vazgeçilmesi olan sarımsak tam bir şifa deposu. Doğal antibiyotik olan sarımsağı kimisi yemeklerinden eksik etmezken kimisi de kokusu nedeniyle rahatsız olabiliyor. Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın birçok faydası olduğunu ve yapılan bir çalışmada sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığını söyledi. Peki sarımsağın faydaları nelerdir? Sarımsak nasıl tüketilmelidir? İşte detaylar...
Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın faydalarını şöyle sıraladı:
"1) Kanseri önler: Çalışmalar sarımsak yemenin göğüs kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiş. Çin populasyonunda yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskleri yarı yarıya azalmış.