Soğuk baklava nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir?

Diyarbakır'da, 'Sütlü Nuriye' tatlısı ve 'Güllaç'tan esinlenerek yapılan soğuk baklava, sınırlarını aşıp tüm Türkiye'de sevilerek tüketilen tatlılardandır. Son zamanlarda pastanelerde, tatlıcılarda, baklavacılarda vitrinlerin vazgeçilmezi olan 'soğuk baklava' hem şerbetli hem de çikolatalı olmasıyla oldukça dikkat çekiyor. Peki, soğuk baklava nasıl yapılır? Saoğuk baklavanın malzemeleri nelerdir?

Sevilerek tüketilen soğuk baklavada, daha az hamur ve şeker kullanılmaktadır. Diğer tatlılara göre hafif olan bu lezzet harikası, diyette olanlar için rahatlıkla tüketilebilir. İşte evde hazırlayabileceğiniz soğuk baklava tarifi...


X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.