İzmir'de deniz sezonu acı bir olayla başladı. İzmirliler, havaların ısınmasıyla denize girmeye başlarken İzmir Karabağlar'dan ailelerinden izin almadan Seferihisar ilçesine, giden 5 arkadaş, serinlemek için denize girdi. Gençlerden deniz dibindeki girdaba giren 16 yaşındaki Hasan Göktaş ile onu kurtarmaya çalışan 15 yaşındaki Suat Göksu, boğulup hayatını kaybetti. Onları kurtarmaya çalışan üç arkadaşı ise, son anda çevredekilerin de yardımıyla kurtuldu.
Durumları iyiye gidiyor
Hastaneye kaldırılan üç gencin sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. Yaklaşık iki yıl önce hastalığından dolayı babasını kaybeden Suat Göksu ile Hasan Göktaş'ın acı haberini alan aileleriyle arkadaşları, büyük acı yaşadı. İkili adına sosyal paylaşım sitesi facebook'ta sayfa açan arkadaşları acılarını dile getirdi. Bölgede yaşayan insanlar ise aynı bölgede çok sık ölüm olaylarının yaşandığını ve yetkililerin girdap olan bölge için bir set yada başka bir sistemle tedbir almasını istedi.
Karabağlar'da yaşayan Erzurumluluları derinden üzen olay önceki gün Seferihisar'a bağlı Ürkmez İpekkum sahilinde saat 11.00 sıralarında meydana geldi. İzmir'in Karabağlar İlçesi Esendere Mevkiinde oturan Suat Göksu, arkadaşları Hasan Göktaş, Aytekin Karataş, Mehmet Zorlu ve Tolga Sarıkaya ile birlikte tatil planı yaptı. Ancak ailelerinden bazı arkadaşlarının izin alamamasına rağmen gençler, sabaha karşı gizlice evlerinden çıkıp gönüllerince eğlenmek için otobüsle Ürkmez'e gitti.
Bir süre çırpındılar
Erken saatlerde deniz kenarına giden gençler önce birlikte kahvaltı yapıp, gün içinde geçirecekleri planları yapmaya başladı. Serinlemek için denize girip eğlenen arkadaşlardan babasının işyerinde çalışan 16 yaşındaki Hasan Göktaş, deniz tabanındaki çukura girince panik yaparak çırpınmaya başladı. Onu farkeden ailesiyle nakliye işleri yapan 15 yaşındaki Suat Göksu da, arkadaşını kurtarmak için yanına gitti. Ancak, iki arkadaşın yüzeyde kalmak için çırpınması sonrasında su altı akıntısının da etkisiyle oluşan girdapta Göksu ve Göktaş, boğularak hayatını kaybetti. FATİH ŞENDİL/TANSU EDİP GÖKBUDAK
Talihsiz Suat iki yıl önce babasını kaybetmişti
Yaklaşık 300 metre açıktaki arkadaşlarının yanına gidip kurtarmaya çalışan ancak boğulma tehlikesi atlatan Aytekin Karataş, Mehmet Zorlu ve Tolga Sarıkaya da, kendi imkanları ve çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Hastaneye kaldırılan üç gencin sağlık durumlarının iyiye gittiği öğrenildi. Yeğeni Suat Göksu'yu kaybeden amca Cahit Göksu "Denize gitmelerine izin vermedik, sabaha karşı kaçıp gitmişler, acımız çok büyük, girdap yeğenimi yutmuş" dedi.
Yaklaşık iki yıl önce hastalığından dolayı babasını kaybeden Suat Göksu ile Hasan Göktaş'ın acı haberini alan aileleriyle arkadaşları, büyük acı yaşadı. İkili adına sosyal paylaşım sitesi facebook'ta sayfa açan arkadaşları acılarını dile getirdi. Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen Suat Göksu'nun cenazesinin öğle vakti Selvili Cami'nde kılınacak olan namazın ardından Buca mezarlığında toprağa verileceği, Hasan Göktaş'ın ise, Tire'de son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.
"Önlem alınmalı"
Olayla ilgili yetkililerin önlem almasını isteyen bölgedeki yazlıkçılar ve vatandaşlar, bu bölgede bir çukur girdap olduğunu doğrularken, bölgede set veya başka bir tedbirle başka canların yanmaması için bir takım önlem alınmasını istediler.
Yüzme bilmeyen kişiler uyarıldı
Bölgede bir otelde görev yapan Ergin Yoldaş isimli vatandaş her yıl burada boğulma olaylarının yaşandığını ifade etti. Uzmanlar ise, başlayan deniz sezonu için vatandaşları uyararak, özellikle iyi yüzme bilmeyenlerin boylarını geçen bölgelere açılmaması tavsiyesinde bulundu.
