Başkan Erdoğan 100 günlük eylem planını açıkladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "100 Günlük Eylem Planı Tanıtım Toplantısı"nda konuştu. Erdoğan, "Orta Vadeli Programı Ağustos ayı sonuna kadar kamuoyuna ilan etmeyi planlıyoruz. 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarımıza başladık. Kasım ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz." dedi. Öte yandan Erdoğan, "Emeklilerimize ikinci ikramiyelerini Kurban Bayramı öncesi takdim ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıkladı.

Başkan Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda, Cumhurbaşkanlığı ile 16 Bakanlığın önümüzdeki 100 gün içinde gerçekleştireceği icraatları tanıtıyor.
100 GÜNLÜK EYLEM PLANINDA NELER VAR?

100 günlük eylem planında ulaşımdan enerjiye, ekonomiden sanayiye, dış ticaretten şehirciliğe, dış politikadan savunmaya, eğitimden sağlığa, tarımdan teknolojiye, turizmden gençlik ve spora birçok başlıktaki hedefler yer alıyor.

Programda bütçe ve kamu maliyesiyle ilgili atılacak adımlar da bulunuyor.

Başkan Recep tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle;

Türkiye yaklaşık 150 yıllık geçmişe sahip yönetim sistemi arayışında tarihi dönüşümünü başarıyla tamamlamıştır. Ülkemizin istikbalinde emeği geçmiş herkesi rahmetle yaad ediyorum. Bugünkü proje toplantımızı önemli bir adım olarak görüyorum. Amacımız ecdadımızdan aldığımız emaneti daha yükseklere çıkartarak gelecek nesillere aktarmaktır.


"ORTA VADELİ PROGRAMI AĞUSTOS'TA AÇIKLAYACAĞIZ"
Orta Vadeli Programı Ağustos ayı sonuna kadar kamuoyuna ilan etmeyi planlıyoruz. 2019-2023 dönemine ilişkin stratejik plan çalışmalarımıza başladık. Kasım ayı sonuna kadar bunu da tamamlamayı hedefliyoruz.
"400 PROJE YENİ DÖNEMİN ATEŞLEYİCİ GÜCÜ OLACAK"

İlk 100 günde tamamlanacak proje sayısı binin üzerindedir. Biz bunlardan daha önemli ve öncelikli gördüğümüz 400'üne programda yer verdik.
100 günde ve yaklaşık 46 milyar liralık bütçeyle hayata geçirilecek 400 proje, adeta yeni dönemin ateşleyici gücü olacaktır.
Savunma sanayi projelerine ayrı bir önem veriyorum. Programımızda yer alan 400 projenin 48'i savunma sanayimize aittir.
"SAVUNMA SANAYİİ PROJELERİNDEN ASLA TAVİZ VERMEYECEĞİZ"
Erdoğan: Türkiye'nin her alanda tehdide, baskıya maruz kaldığı bir dönemde, göbeğimizi kendimizin kesmesine katkı sağlayacak her çalışma kıymetlidir.
Her ne olursa olsun, savunma sanayi projelerinden taviz vermeyeceğiz.

"ADLİ YILLA BİRLİKTE YARGIDA HEDEF SÜRE UYGULAMASINA GEÇİYORUZ"

100 Günlük İcraat Programımız çerçevesinde, yeni adli yılla birlikte yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz.

FETÖ'nün yargı sistemimizde yol açtığı tahribatı süratle giderme noktasında önemli mesafe katettik.

Yargı birimlerince yapılan 40 milyon tebligattan 28 milyonunun elektronik ortamda gerçekleştirilebilmesini mümkün kılacak bir altyapı oluşturuyoruz.
"ASLA BUNDAN TAVİZ YOK."
Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar suçları konusunda, toplumun beklentilerine cevap verecek cezai düzenlemelerin yapılmasını sağlıyoruz ve sağlayacağız. Asla bundan taviz yok.
Bir yandan ordumuzun kritik birimlerinde uzmanlığa dayalı bir personel yapısına geçerken, diğer yandan da her alanda kendi kendimize yeterli bir savunma sanayi kurmaya çalışıyoruz. Göreve geldiğimizde yüzde 25 gibi bir güce sahipken, şimdi bu yüzde 65'e ulaşmıştır. Bunu artık daha da artırmak durumundayız.

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN EMEKLİLERE KURAN BAYRAMI MÜJDESİ

Yeni adli yılla birlikte yargıda hedef süre uygulamasına geçiyoruz. Çocuklara karşı işlenen cinsel istismar konusunda toplumun beklentilerine cevap verecek düzenlemeleri yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. 100 Günlük İcraat Programımız çerçevesinde, emeklilerimize ikinci ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesi takdim ediyoruz. Milletimize verdiğimiz 1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz.

İstihdamda önceliğimiz imalat ve bilişim hizmetleridir. İstihdamın artırılması için işverenlere sağlanan teşviklere ilave olarak kadınlara, gençlere ve engellilere sunulan imkanları da genişletiyoruz. Ülkemiz için hayati öneme sahip kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 1 milyon 300 bin bağımsız birimde dönüşüm projesi sürüyor.

"KANAL İSTANBUL'UN HER İKİ TARAFINDA BUTİK ŞEHİRLER KURULACAK"

Ülkemiz için hayati öneme sahip kentsel dönüşüm projeleri kapsamında 1 milyon 300 bin bağımsız birimde dönüşüm projesi sürüyor. Kanal İstanbul projesi kapsamında taşınmaz devri ve planlama çalışmaları tamamlanacak. Kanal İstanbul'un her iki tarafında butik şehirler kurulacak. Biz Kanal İstanbul projesini olmazsa olmaz olarak görüyoruz ve yapacağız.
Millet bahçelerinden ikisi Kayaşehir'de ve Baruthane'de, biri Esenler'de ve Konya'da bulunuyor. Millet Bahçeleri'nin 5'i 100 gün içinde tamamlanacak. 100 gün içinde 17 bin konut ve işyerini hak sahiplerine teslim edecek, 16 bin konut ve işyerinin temelini atacağız.

ERDOĞAN'DAN EMLAK BANKASI AÇIKLAMASI
Konut, arsa ve gayrimenkul ağırlıklı çalışacak şekilde Emlak Bankasını tekrar faaliyete geçirmeye yönelik başvuruları gerçekleştiriyoruz.

MUSUL VE BASRA AÇIKLAMASI

Münbiç konusunda Amerika ile yürüttüğümüz ortak çalışmaların, aramızdaki diğer sorunlardan etkilenmeden sürmesini bekliyoruz

Musul ve Basra başkonsolosluklarımızı, 100 günlük dönem içinde yeniden faaliyete geçiyoruz.

"3. NÜKLEER ENERJİ SANTRALİMİZİ TRAKYA'YA YAPACAĞIZ"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza geliyorum. Ülkemize 530 yeni hidroelektrik santrali kazandırdık. Nükleer Enerjiyi ekliyoruz. Akkuyu'nun inşaası sürüyor. Ruslarla birlikte yapıyoruz. Sinop'la ilgili çalışmalar yapıyoruz. 3. Nükleer Enerji Santralimizi Trakya'da kurmayı planlıyoruz. 100 gün plan çerçevesinde Şırnak ve Artvin'e doğalgaz vermeyi planlıyoruz. Tuz Gölü'ndeki doğalgaz depolama alanını artırmak için teklifleri alıyoruz.

"YURTLARA 75 BİN YATAK İLAVESİ YAPIYORUZ"

Şimdi geliyorum Gençlik ve Spor Bakanlığımıza...

Geleceğimizin teminatı gençlerimiz için çok büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Spor tesislerimizin sayısını 1575'ten 5500'ün üzerine lisanslı sporcu sayımızı 278 binden 8,5 milyona çıkardık. Okullarımızda sporu yaygınlaştırmak için 1 milyon çocuğumuzu sportif yetenek taramasından geçiriyoruz. Gençlik kamplarımızda misafir edeceğimiz 56 bin evladımızın kişisel ve sosyal gelişimine katkı sağlıyoruz. Yurtlarımızın kapasitesini 182 binden 633 bine yükselttik. 100 günlük icraat kapsamında Yüksek Öğretim Yurtlarımızın yatak kapasitesini 75 bin ilave yapıyoruz.

"YASTIK ALTINDAN DÖVİZLERİNİZİ ÇIKARTIN"

Hazine ve Maliye Bakanlığımız yeni bakanlıklarımızdan biridir.

Bugün artık Türkiye'nin daha iddiaları hedefleri var. Yaşadıklarımızın ekonomi alanındaki planlarımızı yavaşlattığı bir gerektir. 15 Temmuz ve sonrasındaki hadiselerin ekonomimizi de hedef aldığını görüyoruz. Hiç endişe etmeyin biz bu savaştan da galip çıkacağız. Programımızı bütçe disiplininde taviz vermeden hazırladık. Kamu nakit yönetiminde verimliliği sağlıyoruz. 40 milyar liralık kamu kaynağını tek hesapta yürüterek ilave gelir elde etmeyi planlıyoruz. Milletime sesleniyorum; Yastık altından dolarlarınızı, eurolarınızı altınlarınızı çıkarın. Yerli milli direnişinizi tüm dünyaya karşı ortaya koyun.

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZA BÜYÜK GÖREV DÜŞÜYOR"

İçişleri Bakanlığımız çalışmalarıyla huzurun teminatıdır. Türkiye farklı bir tehlikeli terör örgütlerinin tehdidi altında bulunduğu dönemde İçişleri Bakanlığımıza daha büyük görev düşüyor. Bakanlığımız terör örgütlerine göz açtırmayacak şekilde çalışmalarını sürdürüyor. 100 günlük icraat kapsamında doğuda halen devam eden fiziki güvenlik projelerimiz devam ediyor. Bakanlığın 15 ayrı hizmetini e-devlet üzerinden sunmaya başlayarak önemli bir tasarrufa gidiyoruz.

81 vilayetimizdeki il koordinasyon kurumunun faaliyetlerini izliyoruz. Narkotimler kurarak 81 ilimizin tamamını merkeze alıyoruz. Düzensiz göçü önlemek için 4 yeni geri gönderme merkezi kuruyoruz. Jandarmaya 6 silahlı insansız hava aracı daha kazandırıyoruz. Emniyet ve Jandarmayı 459 zırhlı araçla takviye ediyoruz.

TURİZMDE YENİ PAZARLARA AÇILIYORUZ'

İnşallah yeni dönemde turizmin içinden gelen, sektörün içinden gelen arkadaşımızla kültür ve turizm bakanlığımızı yürüteceğiz. Turizm alanında özel sektörümüzün gayretiyle son dönemde yaptığımız talihsiz hadiselerle bir parça gölgelenmişti. Sektörde geçtiğimiz yıldan itibaren başlayan toparlanma bu yıl adeta bir patlamaya dönüştü.

İSTANBUL AKM'NİN İHALESİNİ SONUÇLANDIRARAK GEREKEN ADIMLARI ATTIK

Turizmde yeni pazarlara açılıyoruz. Nüfus ve ekonomi olarak dünyanın en büyük gücü haline gelmiş olan Çin'in turizm pazarındaki yerinin artırılması için eylem planı hazırlıyoruz. Daha büyük sıçramaların altyapısını kuruyoruz. İstanbul AKM'nin ihalesini sonuçlandırarak gereken adımları attık. Ve aynı şekilde Gaziosmanpaşa'da Meşhur Rami Kışlasını kütüphaneye dönüştürmek üzere adımlarımızı attık, birinci etabındaki fiziki gerçekleşmeyi yüzde 45'e çıkartıyoruz. Şimdi de Kuleli Askerli lisesi geliyor. Müzeye dönüştürmek için projeleri tamamlıyoruz.


İSTANBUL'DA KÜLTÜREL MİRASIMIZI KORUMAYA YÖNELİK 14 PROJEYİ DAHA TAMAMLIYORUZ

İstanbul müze fakiri. Onun için bu adımları atıyoruz, sürprizlerimiz var size. Bunları şimdi açıklamayacağız. İkinci üç ay, üçüncü üç ay var. Bu arada projelerimizi bitirmiş olacağız. İstanbul'da kültürel mirasımızı korumaya yönelik 14 projeyi daha tamamlıyoruz. Göbeklitepe Ören yerini ziyarete açıyoruz. Gitmeyenler muhakkak gitsin. Resmi açılışını yapacağım. Bosna'daki Dirina Köprüsünün restorasyonunu bitiriyoruz.


'20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN DAHA ATIYORUZ'

Geliyorum Milli Eğitim Bakanlığımıza… Okullarımız için yaptığımız yatırımlarla 575 bine çıkarttık. Böylece sınıflarımızdaki öğrenci sayısını da hatırlayın, 70'li 100'lü sınıflarımız vardı. Şimdi bunları 30 ve daha altına indirdik. Bu sınıflar boş kalmasın diye 605 bin yeni öğretmen atayarak toplam öğretmen sayısını 920 bine yükselttik. İlk ve orta öğretimde hatırlatın ders kitabı bulamazdık. Ama şimdi ders kitaplarını okullar açılırken sıralarının üzerine ücretsiz olarak koyduk. İmkanı olmayan ailelere eğitim yardımı yaparak tüm evlatlarımızın okula gitmesini sağladık. Eğitim öğretimin içeriği konusunda arzu ettiğimiz yere gelemediğimizi biliyorum.

Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretim gören öğrenci sayısını yüzde 68'den yüzde 71'e yükseltiyoruz. Ülke genelinde 20 bin sözleşmeli öğretmen daha atıyoruz.

"KULELİ ASKERİ LİSESİ'Nİ MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜYORUZ"

Kültür ve Turizm Bakanlığımıza geliyorum. İnşallah yeni dönemde sektörün içinden gelen arkadaşımızla Bakanlığımızı yürüteceğiz. Yeni dönemde bu bakanlığın çok büyük atılımlar gerçekleştireceğine inanıyorum. Turizm alanında yeni pazarlara açılıyoruz. Gaziosmanpaşa'da meşhur Rami kışlasını kütüphaneye dönüştürmek için adımlarımızı attık. Kuleli Askeri Lisesi'nin müzeye dönüşmesi için gereken planları yapıyoruz. 30 kütüphaneyi millet kıraathanesine dönüştürme işini bitiriyoruz. Şanlıurfa'daki Göbeklitepe Ören yerini ziyarete açıyoruz. Gitmeyenler gitsin resmi açılışını bizzat yapacağım.

"BEDELLİ ASKERLİK SÜRECİNİ MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI YÜRÜTÜYOR"

Milli Savunma Bakanlığımız...Son yıllarda en büyük değişimi yaşayan kurumlarımızdan. 100 gün icraat programının başını bedelli askerlik çekti. Süreç Milli Savunma Bakanlığı tarafından yürütülüyor. Gazilerimize hizmet verecek Gazi Uyum Evi yapılıyor. 1 milyon mayınlı alanın temizlik çalışmalarını başlatıyoruz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızdan askerliğe müracaat edememiş olanların dövizle askerlikten faydalanmasını sağlıyoruz.

"İFTİHAR KURUMLARIMIZDAN OLDU"

Ve Sağlık Bakanlığımız...Büyük sağlık reformuyla iftihar kurumlarımızdan biri oldu. 540 bin sağlık çalışanını işe başlattık. Ambulans sayısını 618'den 5 bine çıkardık. Ülkemizde olmayan hava ambulansları artık var. Köpeklerin çektiği kızaklarla hastalarımız taşınırdı. 100 gün icraat programımızda hizmetleri ileri taşıyoruz. Türkiye'yi sağlık turizminde marka haline getirmek için faaliyet gösteren kurumların sayısını artırıyoruz. Obezite ile mücadeleyi yaygınlaştırıyoruz. İlaçta ve tıbbi cihazda yerelleşmeyi yerlileşmeyi teşvik edecek sistem kuruyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız... Kritik öneme sahip çalışmaları yürütmüştür. 1 milyon 375 bin vatandaşımıza istihdam sağladı. Marka başvurularında 4,5 kata varan artış oldu. KOBİ'leri ekonomimizin itici gücü haline getirdik. 100 günlük icraat kapsamında yüksek teknoloji ürünler kapsamında fon şirketleriyle protokoller imzalıyoruz. Türkiye uzay ajansını kuruyoruz.

"TÜRKİYE UZAY AJANSINI KURUYORUZ"

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız... Kritik öneme sahip çalışmaları yürütmüştür. 1 milyon 375 bin vatandaşımıza istihdam sağladı. Marka başvurularında 4,5 kata varan artış oldu. KOBİ'leri ekonomimizin itici gücü haline getirdik. 100 günlük icraat kapsamında yüksek teknoloji ürünler kapsamında fon şirketleriyle protokoller imzalıyoruz. Türkiye uzay ajansını kuruyoruz. Yerli uydularımız için projeler geliştirecek uzay teknolojileri sistemlerini açıyoruz. Bilişim vadisinin de ilk etabının 2. kısmını tamamlıyoruz. Ar-Ge merkezlerinin sayısını yüzde 10 artırıyoruz.

"ÇİFTÇİLERE 108 MİLYAR LİRA DESTEK"

Tarım ve Orman Bakanlığımız...Yeni dönemde daha güçlü şekilde hizmetlerine devam edecek. Çiftçilerimize 108 milyar lira tarımsal destek verdik. Bazıları 'Çiftçi aç' diyor ya ben resmi rakam veriyorum. Barajlarımızın sayısını 276'dan 801'e çıkardık. 8 bin 300 hektar alanı daha sulamaya açıyoruz. Silvan tünellerinin ihalesini tamamlıyoruz.

"YENİ DÖNEMDE ÖNCELİK ÇİN, HİNDİSTAN, MEKSİKA, RUSYA"

Ticaret Bakanlığımıza geliyorum. Yeni dönemde de ihraca dayalı bir anlayışımız var. Türk ekonomisinin lokomotifi olan ihracatı geliştirmek yeni dönemde planlarımız arasında. Yeni dönemde önceliğimiz Çin, Meksika, Hindistan, Rusya pazarları. Transit taşımalarda beyanname zorunluluğunu kaldırıyoruz. Ticaret hacmimizi artırmak için 35 yeni ülke ve şehir belirliyoruz. Adana Yumurtalık'ta 1 milyar dolarlık petro-kimya yatırımı için arazi tahsisini yapıyoruz.

"100 GÜNLÜK EYLEM PLANININ EN ÖNEMLİ İCRAATI YENİ HAVALİMANI"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız...Bugüne kadar ülkemizin en büyük yatırımlarına imza attı. Bölünmüş yol uzunluğunu 6 bin 100 kilometreden 26 bin kilometreye çıkardık Demiryollarımızın büyük bölümünü yeniledik. Havalimanlarımızın sayısını 26'dan 55'e çıkardık. Karayolu tünellerimizin sayısını 83'ten 343'e çıkardık. 100 günlük icraat programımızın en önemli maddesi İstanbul'daki yeni havalimanımızın 29 Ekim'de hizmete girecek olmasıdır.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.