BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan, Hristiyan vatandaşların ve Hristiyan aleminin Paskalya Yortusu'nu kutladı. Dünya genelinde ayrımcılık, kültürel ırkçılık ve tahammülsüzlüğün tırmanışa geçtiğine dikkati çeken Erdoğan, mesajında şu ifadelere yer verdi:
BİRLİKTE YAŞAMA İRADESİ
"AYRIMCILIK, kültürel ırkçılık ve tahammülsüzlüğün giderek tırmandığı günümüzde, hangi inanca mensup olursa olsun tüm vatandaşlarımızın sergiledikleri birlik, beraberlik ve dayanışma, tüm dünyada örnek olmaya devam ediyor. Toplumsal huzurumuzun teminatı olarak gördüğümüz bu barış iklimini, bilhassa bölgemizin içinden geçtiği sancılı ve sıkıntılı dönemde güçlendirmekte kararlıyız." Erdoğan, Türkiye'nin kadim hoşgörü kültürüne ve birlikte yaşama iradesine vurgu yaparak, "Bu düşüncelerle aynı gök kubbenin altında yüzyıllardır bir arada yaşadığımız ve inşallah ebediyen bir ve beraber yaşayacağımız Hristiyan vatandaşlarımız başta olmak üzere, tüm Hristiyan aleminin Paskalya Yortularını bir kez daha kutluyor, bölgemizde ve dünyada barışa, istikrara ve huzura vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
KABİNE'NİN GÜNDEMİ SAVAŞIN ETKİLERİ
BAŞKAN Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kritik başlıklarla toplanıyor. Toplantının ana başlıklarını bölgedeki çatışma ve savaşlar ile iç politikadaki "Terörsüz Türkiye" sürecine kadar geniş bir yelpazede konuların ele alınacağı toplantının oldukça yoğun geçmesi bekleniyor. Kabinenin ana gündem maddelerinin başında, 5 haftayı aşkındır süren ABD/İsrail-İran savaşı masaya yatırılacak. Türkiye'nin arabuluculuk rolü ile savaşın Türk ekonomisine etkileri değerlendirilecek. Artan enerji maliyetlerinin ekonomiye yansıması ele alınacak. Ekonomide atılacak adımlar ve alınacak tedbirler istişare edilecek. Dış politikadaki gelişmelerin yanı sıra iç politikada da kritik başlıklar kabinenin gündeminde yer alıyor.

