Çocuk yaşlarda organik tahin helva üretimini öğrenen Ali Kama, "Ustamdan gördüğümün dışına çıkmadım, kalitemiz markamız haline geldi" dedi
ALİ SOYDEMİR (NAZİLLİ)
Ege'nin ünlü tahin helva üreticilerinden Nazillili Ali Kama, Türkiye'nin birçok köşesinde tanınmasının sırrını, "Mesleğimi ustamdan öğrendiğim ilk günkü heyecanla yapıyorum" diyerek açıkladı. Helvacılığın efsane ustalalarından Osman Ali Çavuş'tan mesleğin inceliklerini öğrenen Ali Kama, bugün sadece tahin helva almak için Türkiye'nin en uzak illerinden bile gelenler olduğunu belirterek, "Her şeyin özünün korunmasını öğretti ustam. Ben de bunu korudum" dedi.
OĞULLARA EL VERDİ
Mesleğinin inceliklerini öğrettiği oğulları Serhat ve Kürşat Kama ile birlikte kaliteyi koruyarak üretimi sürdürdüklerini söyleyen Ali Kama, geleceğe bu kalitenin taşınmasını istediğini kaydetti. Kama, "İddialı olduğumuz helva ve tahin üretiminde 53 yılda ürünlerimiz kendi kendine markalaştı. Bizim için en iyi reklam, müşterilerimizin yaptığı reklamdır. Türkiye'nin dört bir yanından bu lezzeti tadanlar bağımlı hale geliyor. Uzun yaşamın merkezi olan Nazilli'nin vazgeçilmez lezzeti ve sağlık deposu olan helvamızı nesiller boyu yaşatmaya kararlıyız" diye konuştu.
HER ŞEY DOĞAL
Konya Akşehir'den 1957 yılında mesleği öğrenmek için Nazilli'nin meşhur helva ve tahin imalatçısı Osman Ali Çavuş'un yanına geldiğini anlatan Ali Kama, mesleğin bütün inceliklerini dikkatle izleyip kavradığını söyledi. Askerlikten sonra imalatçılığa başladığını belirten Kama, şunları söyledi: "Mesleğimin bu günlere gelmesinde oğullarım Serhat ve Kürşat'ın desteği büyük. Üretimin yüzde 60'ı İstanbul ve Ankara'ya, yüzde 40'ı Nazilli ve çevresindeki perakende müşteriye gidiyor. Ali Kama adıyla üretilen helva tahinlerde sadece hayvan gübreleri kullanılan ve hiçbir tarımsal ilaç kullanılmayan özel arazilerde yetiştirilen organik yerli susamların kabuklarının çıkarılıp kavrularak işlenmesiyle elde edilir. 50 yıl önceki gibi sadece tahin, çöğen ve şekerden imal edilmektedir. Glikoz, beyazlatıcı, yağ tutucu ya da yumuşatıcı gibi kimyasal kullanılmaz. Ailemiz içerisinde kalarak kalitemizi daha da artırmak için çaba gösteriyoruz."
