Denizlili gıda üreticisi Muhip Temiz, ev yapımı ürününe önce patent aldı, şimdi de ülkenin dört bir yanında satışa hazırlanıyor

HASAN DURNA (DENİZLİ)
Denizli'de 26 yıldan bu yana pidecilik yapan Kale Davazlı pideci Muhip Temiz, ev yapımı ünlü baklavalarının lezzetini Türkiye'nin tanıması için önce patent aldı, şimdi de Anadolu'ya satışa hazırlanıyor. Temiz, "Herkesin bu kadar lezzetli baklavayı tatma hakkı var. Önce Denizli, ardından doğup büyüdüğümüz Kale Davaz'a borcumuzu ödemek için çalışıyoruz. Baklavamızla yöremizi de tanıtmış olacağız" dedi.
40 KATLI
40 katlı, glikoz ve nişasta kullanmadan yapılan baklavasına 7 yıl önce 'Davaz' markası patenti, 4 yıl önce de gıda üretim izni alan Muhip Temiz, 10 kişilik ekibiyle haftada 60 sini baklava üretmeye başladı. Haftalık 600 kilo baklavayı internet üzerinden aldığı siparişlerle yurdun dört bir yanına gönderdiğini belirten Temiz, "Kale Davaz'ın meşhur baklavasını diğer baklavalardan ayıran en önemli özelliği yapımında glikoz ve nişasta kullanılmaması. 40 kat olarak yapıyoruz. Her katına ceviz ve mısır yağı konuluyor. Bakır sinilerde ve odun ateşinde pişiriliyor. Hamuru da elde açılıyor" diye konuştu.
"BEĞENİLDİ"
Kale ilçesindeki düğünlerde davetlilere baklava dağıtıldığını kaydeden Temiz, yüzyıllardır bu geleneğin sürdüğünü söyledi. Kale'de pidecilik yaparken Denizli'den getirttiği baklava ve tatlıları müşterilerine verdiğini belirten Temiz, şöyle konuştu: "Müşterilerime ikram ettiğim baklavalar çok beğenildi. 2004 yılında 'Davaz' ismiyle patent aldım. Gıda üretim iznimi de aldıktan sonra, tescilli baklavayı kendim ürettim. 1 yıl önce açtığım 'www.davazbaklavasi.com' adresinden gelen siparişleri Denizli'den Ankara'ya, İzmir'e, İstanbul'a ve çevre illerden birçoğuna göndermeye başladım. Bayramlarda ve özel günlerde bol miktarda baklava siparişi alıyorum. Hedefim Türkiye'ye tescilli Kale Davaz baklavasını tattırmak" şeklinde konuştu.
