Anket için tıklayınız, kent için büyük önem taşıyan 5 milyar dolarlık proje için tercihinizi belirtin
SİNAN DOĞAN (HABER MERKEZİ)
İzmir'in çevresinin 60 dakikada dolaşılmasını sağlayacak ve 5 milyar dolar harcanacak İzmir Körfez Geçişi ve Bağlantıları (İZKARAY) Projesi'nde çalışmalar başlarken, Yeni Asır bu dev yatırımla ilgili İzmirlilerin de fikrini almak için anket düzenledi.
Sembole dönüşecek
İzmir Körfezi'nin iki yakasının denizin üstünden ve deniz dibinden bağlanmasını öngören proje, kent ulaşımını kolaylaştırmanın yanı sıra EXPO 2020 sürecinde kente sembol bir eser kazandırmayı da hedefliyor. Hükümetin 35 İzmir 35 Projesi'nde yer alan projenin danışmanlığını yapan Yüksel Proje, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve EXPO Yönlendirme Kurulu'nun da aralarında bulunduğu 62 kurum ve kuruluşa yazı göndererek görüş istedi.
Kurumlara gönderilen yazının ekinde yer alan taslak haritada İzmir'in kuzeyi ile güneyini köprü ve tüp tünel ile bağlayacak proje için 3 farklı alternatif üzerinde duruldu. Buna göre birinci güzergahın kuzey ayağı Atakent Kavşağı, güney ayağı Üçkuyular; ikinci güzergahın kuzey ayağı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, güney ayağı İnciraltı; üçüncü güzergahın ise kuzey ayağı Atatürk Organize Sanayi Bölgesi, güney ayağı Narlıdere olacak. Yazı gönderilen kuruluşlar bu güzergahlardan hangisinin yapımının daha uygun olacağı yönündeki görüşlerini bildirecek. Yeni Asır da İzmirlilerin bu 3 güzergahtan hangisini istediği yönündeki eğilimlerini dile getirmesi için www.yeniasir.com.tr adresinde bir anket düzenliyor. Bu internet sitesini ziyaret edenler, sadece bir tıkla tercihini ortaya koyabilecek.
Yapay aday kurulacak
İZKARAY Projesi'nin danışmanı Yüksel Proje Uluslararası A.Ş, Çiğli-Balçova arasının otoyol ve raylı sistem ile kuzey-güney aksında bağlanmasının planlandığını belirterek, kurumlardan yetkileri dahilindeki alanlar için görüş istedi. Proje ile otoyolun Çiğli bölgesinde oluşturulacak kavşak sistemi ile çevre yolundan ayrılacağını, körfezin bir kesiminin köprü ile üstten geçileceği belirtilen yazıda, köprü bitiminde denizde oluşturulacak yapay ada ve gemilerin geçişine olanak sağlanması amacıyla batırma tüp tünel ile karşıya geçileceği belirtildi. Oluşturulacak kavşak sistemi ile yolun Çeşme Otoyolu'na bağlanması, raylı sistemin ise her iki yakada mevcut ve planlanan raylı sisteme entegre edilmesinin hedeflendiği vurgulandı. Firma, proje çalışmalarına trafik etüdü ile başlandığını, projelendirme çalışmaları kapsamında güzergahı etkileyen mevcut ve planlanan tesislerin projelendirme sırasında dikkate alınacağını belirtti. Firma yetkilileri, ilgili kurum ve kuruluşlardan mevcut ve planlanan tesislerin plana işlenmesini istedi.
Raylı sistem
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı açıklamada, İzmir şehirçi toplu ulaşım sıkıntısını çözmek için raylı sistemlere ağırlık verdiklerini, İZKARAY ile İzmir Körfezi'nin çevresini dolaşan raylı çevre yolu inşa edeceklerini söylemişti.
