METİN BURMALI
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile şirketlerde çalışan Belediye-İş'e bağlı 6 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanamadı, işçiler grev sinyali verdi. Tüm-Bel-Sen'e bağlı memurlar ise 3 yıldır iyileştirme zammı almadıklarını, ulaşım, yemek ve kreş gibi sosyal yardımlardaki sorunların çözülmediğini söyleyerek Büyükşehir belediye binasını bastı.
Sadaka değil
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm-Bel-Sen) üyesi memurlar, 3 yıldır iyileştirme zammı almadıklarını, ulaşım, yemek ve kreş gibi sosyal yardımlar konusundaki sıkıntıların da giderilmediğini söyleyerek önce belediye önünde forum düzenledi. Tüm-Bel-Sen İzmir 1 Nolu şube Başkanı Ulus Bozkır, "Bizler sadaka değil, toplu sözleşme istiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz. Seçim zamanı, belediye sosyal demokrat şekilde yöneteceklerini vaat ediyorlardı. Ne oldu ne değişti? Ya sözlerine sahip çık, ya da bu sözleri kullanma" dedi. Bozkır'ın konuşmasının ardından açık kürsü şeklinde yapılan forumda memurlar sıkıntılarını dile getirdikten sonra, Büyükşehir Belediyesi'nin yönetim binasını bastı. Toplu iş sözleşmeleri görüşmelerine başkanlık yapan Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç'in makam odasının önünde alkışlı protestoda bulundu. Grup bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı.
"Başkan adalet istiyordu"
Büyükşehir Belediyesi, ESHOT, İZSU, İZBELCOM ve İZULAŞ'ın çeşitli birimlerinde çalışan 6 bin sendika üyesi ile belediye arasında 10 Şubat tarihinden bu yana süren toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden halen sonuç alınamadı. Arabulucu döneminde de anlaşma sağlanamazken, Belediye İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Ahmet Mutoğlu, greve gidebileceklerinin sinyalini verdi. Her şeye rağmen görüşmeleri masa başında bitirmekten yana olduklarını belirten Mutoğlu, "İşçilerimiz huzursuz. Toplu iş sözleşmesi ne zaman imzalanacak, grev hakkımız ve taleplerimiz 'Yüksek Hakem Kurulu'na (YHK) gidecek mi?' kaygısı içerisinde" dedi. 2011 yılında başlayan Büyükşehir Davası kapsamında Başkan Kocaoğlu'nun sıkça dile getirdiği sloganı olan "Adalet istiyoruz" sözlerini hatırlatan Mutoğlu, "Başkan Kocaoğlu ve bürokratlarının bizi YHK'ya göndermesini etik bulmuyoruz" diye konuştu.
