Tezgahlarda balık bolluğu
Ucuz, lezzetli ve sağlıklı olduğu için sıklıkla tercih edilen balık, av sezonunun açılmasıyla birlikte sofralardaki yerini aldı. Av yasağının 1 Eylül'de kalkmasının ardından tezgahlar balıkla doldu.
- İzmir
- 23.9.2018 10:22:11
"Karadeniz'den İzmir'e havaların soğumasıyla birlikte daha çok balık gelecek. İzmirliler kısa süre içinde Karadeniz hamsisine kavuşacak. Büyük balıklardan çupra ve levrek, Avrupa'ya ihraç edildiğinden fiyatları daha yüksek. İzmirliler denizin içinde yaşamalarına karşın balığa yeterince ilgi göstermiyor. Egeliler ne yazık ki balık yemeyi bilmiyor. Kısa bir süre sonra Karadeniz'den palamut, lüfer, çinekop ve hamsi gelecek. Karadeniz'de tuzluluk oranı daha fazla. Oradan gelen balıklar daha yağlı ve lezzetli oluyor. Balıktan anlayanlar onu istiyor. Haftada en az 3 gün balık yenebilir. Et çok pahalı, balık onun yanında bedava."
BALIK SATARKEN SESİ KISILDI
Havra Sokağı'ndaki balıkçılardan Serkan Çömlek ise elindeki balık miktarını azaltmak amacıyla bağırarak müşterileri tezgaha çağıran esnaflardan biri oldu. Balığının çok olduğunu ve sabah erken saatlerden itibaren satış yapmak için bağırdığını anlatan Çömlek, sesinin kısıldığını söyledi. Yazın yeterince balık yiyemediklerini anlatan müşterilerden Hasan Aydın ise "Haftanın iki, üç günü balık yerim. Çünkü çok hesaplı. Üç balıkla ailecek doyuyoruz" dedi. Et yerine balığı tercih ettiğini söyleyen Ferdi Gayır, haftada 4 gün balık yediğini dile getirdi. Ayşe Gökçe de "Balığı sürekli burdan balık alıyorum. Levrek, çupra, sardalya hepsini severim. 3 gün yaparız. Fiyatlar da güzel, çok memnunum" diye konuştu.