İzmir’de Adana kebap keyfi: Ateş Ocakbaşı

lk olarak 1958 yılında, Adana Toroslar'daki Tekir Yaylası'nda "kendin pişir kendin ye" konseptinde hizmet sunmaya başlayan Ateş Ocakbaşı, tarihi lezzet ve tatları İzmir halkına sunmak için de Alsancak Can Yücel Sokak'ta hizmete girdi... İşletmeci Berk Pelenk tarafından hayata geçirilen Ateş Ocakbaşı 2 yıl gibi uzun bir hazırlık sürecinden sonra ince elenip sık dokunarak hizmete başlamış. Ekip olarak Adana'dan gelen usta Numan Ateş ve ekibi bir geleneğin, lezzetin temsilcisi olmuşlar. Kendisi de Adanalı olan başarılı İşletme Müdürü Süleyman Sanver'in yönetiminde bütün ekip İzmirliler'e gerçek kebap lezzetini tattırmışlar. Ateş Ocakbaşı kısa sürede halkın lezzet adresi olmuş. Hafta sonları hatta hafta içi bile rezervasyonsuz yer bulmak mümkün değil burada... Bu işin ve kısa zamanda gelen başarının sırrını mekanın genç başarılı işletmecisi Berk Pelenk'e sorduğumda bana şöyle anlattı:

USTALAR ADANA'DAN

"İşimizi severek yapıyoruz. Ustalarımız bu işin en iyilerinden ve ekip olarak Adana'dan geldiler. Bizim işimiz et. Etin en iyi şekilde işlenerek, en lezzetli şekilde pişirilmesine dikkat ediyoruz. Bunu yaparken Ocakbaşı konseptimize ek olarak İzmir'deki meyhane kültürünü de es geçmedik ve etlerimizin yanında mezelerimiz ile de iddialıyız. En çok Adana Kebabı tercih ediliyor ancak Çöp Şiş, Kuzu Şiş ve Ciğer alternatiflerini kesinlikle denemenizi öneriyoruz. Kendi yemediğimiz ürünü restoranda kesinlikle bulundurmuyoruz. Tüm ürünlerimizin günlük olarak ve özellikle hijyen kurallarına uygun hazırlanması bizim için olmazsa olmazımız. Müşteriye saygı önem değer başarıyı getiriyor. 1958 yılından bu yana müşterilerine kaliteli bir hizmet sunmak için damak lezzetini ön planda tutan müessesemiz Çukurova'nın doğal yaylalarında yetişen etlerini kullanarak, 40 yıla aşkın bir süre Adana kebabının yöresel ve kültürel geleneğini sürdürüyor."

KULLANILAN ET ÖNEMLİ

Ateş Adana Kebabı süper, mutlaka tadın derim. Adana'ya özgü 'Zırh' adı verilen satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan bir kebap çeşidi. Adana kebabının diğer tatlardan ayıran en belirgin özellik kullanılan ettir. Eti doğal ortamda ve kendine has bir floraya sahip bölge yaylalarında yetiştirilmiş erkek koyunlardan elde edilmiş olması en büyük özelliğidir. Tamamlayıcı unsurları olarak yeşillik, sumaklı soğan salatası, Ateş acılı domates ezmesi, ve salata ile servis yapılmaktadır. Yapılan servis ile Ateş Adana kebabı damaklarınızda unutulmayan lezzette dönüşmektedir. Ateş Adana Kebabı asla dana eti ile yapılmaz. Adana Kebabı'nın yanında Çöp Şiş ve Ciğer seçenekleri kesin olarak denenmeli. Ateş Ocakbaşı ette ne kadar iddialı ise mezelerinde o oranda iddialı. Mezeler günlük yapılmakta ertesi güne kalan mezeler servis edilmiyor. Girit ezme, Kabak Borani, Ot Kavurma, Peynir ve Patlıcanla sıcak servis edilen Ateş Spesiyal en önemli değişik mezelerden. Tatlı olarak mekana özgü Cennet Hurması, bal, muz ve ceviz karışımından olan mekanın spesiyali olan tatlıyı mutlaka tatmanızı öneririm.

CUNDA'DA BİR LEZZET MARKASI, BAY NİHAT

Cunda Adası, Ayvalık'ın en gözde merkezidir. Hareketli ortamı, taş binaları, deniz ürünlerinin en nefis çeşitlerini sunan restoranlarıyla gerçek bir Ege rüyasıdır Cunda... Bay Nihat gerek lezzetleri gerekse özgün taş binasıyla Cunda'nın simge mekanlarındandır. Balık çeşitleri hem bol hem de taptaze. Ferah ortamı, özgün yapısı, titiz personeli ile Cunda ziyaretçilerinin vazgeçemeyeceği bir mekan Bay Nihat. Marka olmak, o yörenin simgesi kalmak kolay değildir, bunun altında, devamlı yenilenmek, yeniyi takip etmek sürdürülebilir olmak, emek, disiplin, çalışma ve müşteriye ve insana saygı yatmaktadır. Cunda Adası'ndaki Bay Nihat balık lokantaları arasında, ülkemizde en iyi lokantalarındandır.
Birkaç nedenle; birincisi sundukları deniz ürünlerindeki çeşitlilik; hem çeşitliliği hem de doğal tatları sunması... Bay Nihat bu ihtiyaca karşılık veriyor.

DAMAĞA HİTAP EDİYOR

Bay Nihat Restoran 1978 yılında Ahmet Nihat Bekit tarafından kurulmuş. Şimdi bayrağı ikinci kuşak oğulları Hakan ve Volkan Bekit almış, özgünlüğü koruyarak çağın gereklerine uygun yenileşmeleri yaparak zirvedeki yerini korumaktalar. Mekan 120 kişilik kışlık, 300 kişi yazlık kapasite ile çalışmaktadır. Bu başarının sırrını ikinci kuşağın başarılı temsilcisi Volkan Bekit şu sözlerle anlatıyor:

"MEZELERİN ÇOĞU BAY NİHAT'A ÖZGÜDÜR.

Kullanılan malzemeler Cunda Adası ve çevre köylerden bu yöreye ait ürünlerdir. Personelimize gelince deneyimli işinin profesyoneli elemanlarla çalışıyoruz. En az çalışan elemanımız 10 yıldır bizimle görev yapıyor. Tam bir aile ortamı bulunmakta, mutfak şefimiz Serkan Titiz, salon şefimiz H.Savaş İranlıdır. Bizi biz yapan bize özgü lezzetleri ortaya çıkarıyoruz. Örneğin ahtapot salata, sakızlı, kekikli, şaraplı ızgara, tuzlama gibi çeşitleri yaptık. Bu çeşitlilik diğer mezelerde de geçerlidir. "

SEZER ALTAN

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.