Bornova’da bir balık restoranı “Hisarönü”

Hisarönü Balık Pişiricisi Hüseyin Usta’nın Bornova’daki restoranı Forum Tatmahal’de lezzete düşkün İzmirliler’in uğrak yeri haline geldi

SEZER ALTAN

Hüseyin Usta "Balık işi önce güven sonra da bilen işidir" diyerek mutfaktaki ustalarını da kendisinin yetiştirdiğini belirtiyor. Balık ve deniz mahsulleri konusunda İzmir'in önde gelen restoranları arasında yerini alan Balık Pişiricisi Hüseyin Usta, Bornova'da faaliyete geçtiği tarihten itibaren lezzet düşkünlerinin uğrak yerlerinden biri haline geldi. Hüseyin Usta mutfakta yılların birikimi ve tecrübesini kendi işyerinde ortaya koyarken eşi Gülcan Hanım da restoranın finans ve yönetimini üstleniyor.
ÇIRAKLIKTAN PATRONLUĞA
Ustaların ustası balık üstadı Hüseyin Usta... İlk olarak 1985'te İzmir'in en eski balık restoranlarından olan Kemeraltı'ndaki Hisarönü Balıkçısı'nda, Fethiyeli Recep Özgün Usta'nın yanında başlayan Hüseyin Usta, şimdi buranın patronu olarak Ömür Balık Lokantası olarak hizmet vermektedir.
Bugüne kadar birçok ustanın yetiştiği Ömür Balık Lokantası'na manevi değeri olan tarihi mirasa sahip çıktı. 25 yıl hizmet verdikten sonra 2011'de Forum Bornova'nın Tatmahal girişindeki restoranı hizmete açtı. 25 yıllık mesleki deneyimlerini ve müşterilerin vazgeçemediği lezzetleri yeni işyerine taşıyan Hüseyin Usta "Balık işi önce güven sonra da bilen işidir" diyerek mutfaktaki ustalarını da kendisinin yetiştirdiğini anlattı.
MUTFAK DENETİME AÇIK
2011'de kapılarını açtıkları dönemde 5 masalık alanda 40 kişilik müşteri kapasitesine sahip olan Balık Pişiricisi Hüseyin Usta, bugün 4 ayrı bölümde 180 kişiye hizmet verebiliyor.
Yılbaşı, özel günler, yaş günleri ve şirket yemeklerinde canlı müzik imkanı da bulunan restoranda otopark sorununun olmaması müşterileri buraya çeken olumlu etkenlerden biri.. Mutfak ve tuvaletlerin temizliği konusunda titiz davranan, hatta masalardaki tuzlukların bile sürekli temiz olmasına özen gösteren Aydoğdu çifti, gelen müşterilerin gönül rahatlığı içinde mutfağa girebileceklerini, bu konuda hiçbir çekincelerinin olmadığını ifade ediyor.
İşletmedeki personelin sıcak güler yüzlü tavırları beğeni toplamaktadır.
Geçen zaman içerisinde ünü giderek yayılan Balık Pişiricisi Hüseyin Usta'nın müşterileri arasına, şehir dışından gelenlerin yanı sıra siyasetçiler, bürokratlar, ünlüler, doktorlar ve iş dünyasından çok sayıda kişi de katıldı.
Uzun seneler önce hizmet verdiği kişilerin şimdilerde çocuklarını ve torunlarını ağırlayan Hüseyin usta, nesilden nesile geçen bir alışkanlık haline geldiklerini söyledi.
DENİZ BALIĞI
Hüseyin Usta'ya göre balık restoranlarının en önemli özelliği taze deniz balığı sunması olmalı. Çünkü birçok mekanda deniz balığı diyerek müşterilere kültür balığı sunuluyor.
Balıkların dışında bütün malzemelerin alımında doğal olmasına ve tazeliğine önem veriliyor.
Hüseyin Usta Balık Pişiricisi'nde balığın her türlü ızgara, tava ve şişinin en özel örneklerini tatmak mümkün. Hüseyin Usta'da bütün soğuk mezeler mükemmel ama ben ebegümeci'den Gelinalı'ya kadar Ege Bölgesi'nin en güzel ot çeşitlerini kavrularak, hafif kısık ateşte zeytinyağı, bulgur, soğan ve bol sarımsak ile servis edildiği ot tabağını da çok beğendim.
BALIKÇI BÖREĞİNİ TADIN
Ara sıcak olarak gelen "Balıkçı Böreği"nin tadına doyamadım. Karides, kalamar, kalamar ayakları, havuç ve mantarla hazırlanan içi ile dozunda bir karışım ve tat ortaya çıkmış.
Sizin de tatmanızı tavsiye ederim. Bildiğim kadarıyla mekanlarda genelde salata özensiz ve sıra savmak için yapılır. Hüseyin Usta ise, "Salata bizim özel spesiyallerimizden birisi" diyor. Gerçekten 15 çeşit otun mevsimine göre en tazelerinden özel sosu, peyniri ve karidesi ile kişiyle özel salatalar da yapılıyor. Ahtapot tandırını da tatmanızı öneririm. Tat ve lezzet mükemmel.
Ana yemekte yerli dil balığından yapılmış şişler, balıklar kesinlikle dondurulmadan yapılıyor ve lezzetine doyulmuyor. Tatlı olarak mekanın müşterilerine ikram ettiği haşhaş tatlısı hiçbir yerde olmayan mekana özgü bir tatlı. İrmik, siyah haşhaş, yumurta, süt, un ve kabartma tozu ile yapılıyor. Şurup ve tatlı sıcak olarak servis ediliyor. Trakya'dan gelen "Peynir Ezmesi" tatlısı çok güzel.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.