Ege Gastronomi Turizmi Derneği

Bugün sizlere, İzmir Lezzet Köşeleri'ni tanıtmak yerine, İzmir'de gerçekleşen bir çalışmayı aktarmak istiyorum. Yeni kurulan bir derneğin Ege Mutfağı'na katacağı önemli bir değeri... Çünkü yemek kültürü, bir toplumun kendisini ve yaşama tarzını ifade şekillerinden biri... Kültür ve yemek arasındaki ilişkiyi inceleyen bir disiplin olan gastronomi, günümüzde bir bölgeye birincil turistik amaç olan "gezi" dışındaki ikinci önemli etken olarak tanımlanıyor. Ege Mutfağı, Seferad ve Levanten mutfağının birleştiği, farklı inançların etkileşiminden oluşan kültürün mutfağa geçiş hikâyesi, oluşmuş ve oluşmakta olan gastro bölgeler, yeni gastronomi akımları ve gastronomi mirası konuları son dönemde ilgi ile inceleniyor.
İzmir ve çevresinin yeme kültürü ve yemeğine eşlik eden eğlence alışkanlığı düşünüldüğünde, bölgesel pazarlamada gastronomi turizminden faydalanmak için çok müsait bir zeminde olduğumuz aşikar... Birçok kültür ve inancın yeme içme alışkanlıklarının tarih boyunca coğrafyamızda katmanlar oluşturarak meydana getirdiği gastronomi geleneklerinin yerel ve bölgesel turizme etkisi yadsınamaz. Çok kültürlü kimliği ile zengin bir mutfak kültürüne sahip olan İzmir'i ve Ege Bölgesi'ni lezzetleriyle tanıtmak, turizmde cazibe merkezi haline getirmek amacıyla 3 ay önce kurulan Ege Gastronomi Turizmi Derneği İzmir'in lezzetleri ile markalaşması için kolları sıvadı. Turizm rehberi Serdar Çelenk, iletişim uzmanı Sibel Önbaş, ortopedi doktoru Doç.Dr. Levent Köstem, aşçı Binali Yılmaz, araştırmacı Yrd.Doç.Dr. Ahmet Uhri ve yemek yazarı Bircan Turgul Yörümez'den oluşan yönetim kurulu farklı alanlardaki tecrübelerini dernek çatısı altında buluşturdu.

KEMERALTI HARİTASI

Ege Gastronomi Turizmi Derneği, son yıllarda geri plana atılan Kemeraltı'nın sokak arası lezzetleri ile tekrar cazibe merkezi haline gelmesi için bir harita hazırladı. Yönetim Kurulu Başkanı Rehber Serdar Çelenk'in 3 yıldır düzenlediği "Doya Doya Kemeraltı Turu"ndan esinlenerek hazırlanan harita Minyatür Sanatçısı Arya Kamalı tarafından çizildi. Kemeraltı'nın söğüşten şambaliye 25 simge lezzet mekanının yer aldığı harita, otellere, taksi duraklarına ve turizm bürolarına dağıtıldı. Büyük ilgi gören lezzet haritasının ikinci çalışması Alsancak için planlanmaya başladı.
Ege Gastronomi Turizmi Derneği, Dünya Kadınlar Günü'nde, Kültürpak Tenis Kulübü'nde Rose Garden 1941 Restoran' ta "İzmir Gastronomi Dünyasında Kadın Dokunuşları" isimli çok özel bir organizasyon gerçekleştirdi.

İZMİR LEZZET DERGİSİ

Editörlüğünü Sibel Önbaş'ın yaptığı İzmir Lezzet Dergisi yayın hayatına başladı. Ege Gastronomi Turizmi Derneği'nin çalışmalarını duyurmanın yanı sıra lezzete dair özel araştırma ve yazıların yer alacağı derginin yayın kurulu İzmir'de konusunda uzman kişilerden oluşuyor. Kemeraltı Lezzetlerinin konuk olduğu ilk sayı okuyucular tarafından büyük ilgi gördü. Ücretsiz olarak dağıtılan dergi iki ayda bir lezzet meraklıları ile buluşacak.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.