Kordon’da İzmir’e özel döner lezzeti

İzmir’de et lezzeti deyince akla gelen isimlerden biri olan Kordon’daki Etçibaşı By Naci Usta, şimdi o keyifli yemek saatlerine döneri de ekliyor. Dönercibaşı By Naci Usta hemen yanında hizmet veriyor...

İzmirliler'in Naci Usta olarak bildikleri Kordonboyu'nda lezzet düşkünlerinin adresi olan Etçibaşı By Naci Usta'nın yanında Dönercibaşı By Naci Usta hizmete girdi. Et konusundaki iddiasını, ustalığını dönerde de gösteren Naci Usta mesleğinde iddialı... Naci Usta dönerlerinin dana ve kuzu etinden yaprak kesiminde olduğunu kesinlikle kıymadan döner yapmadıklarını belirtti. Köz patlıcan eşliğinde servis edilen dönerlerin tadı muhteşem. Kendilerine ziyafet çekmek isteyenler Dönercibaşı By Naci Usta'ya mutlaka uğrasınlar.

"DRY AGED" SYSTEM

Yıllardır tiryakisi olduğunuz Geleneksel Osmanlı Mutfağı, Kuzine çeşitleri ve diğer kendine özgü farklı lezzetleri bir çatı altında buluşturan Etçibaşı by Naci Usta lezzetleri ve kalitesiyle fark yaratıyor. Keyif ve lezzet dolu anlarınızda özel misafirlerinizi ağırlayabileceğiniz farklı ambiansı ile İzmir'e ilkleri yaşatmaya devam ediyor. Naci Usta işini sevgiyle, tutkuyla nasıl yapılabileceğini başardığının sırrını da veriyor. Sabah saat 06.00'da işinin başında olan Naci Usta günde 19 saat çalışıyor. 1970 yılında Erzurum Atlantik Restoran'da başladığı meslek yaşamına 1972- 1976 yıllarında aşçı yamağı çırak olarak sürdürmüş Naci Usta, 1976 yılında da İzmir'e gelmiş. Kuşadası Mokam Restoran'da devam etmiş mesleğine...
Sonra Kordon'da Yosun Restoran, Kazan Restoran ve Kristal Restoran... 1985 yılında Restoran Alaturka'dan sonra 1987 yılında Naci Usta Alsancak'ta açılmış. 1997- 2001 yıllarında 1. Kordon'da, 2001 yılında Narlıdere Tansaş'ın bitişiğinde hizmet vermiş... Mekan 2012 yılından itibaren Alsancak 1. Kordon Liman girişinde İzmirlilerin lezzet adresi olmaya devam ediyor. Etçibaşı Naci Usta işin sırrını şu şekilde ifade ediyor: "Eti çok iyi, sıra dışı ve özel olarak işliyoruz. Et konusunda hep ilkleri uyguluyoruz, üretimin her aşamasında mutlaka bizzat işin başında bulunuyorum.
Ben aşçıyım, işimi severek yapıyorum, yapıyoruz. Günün 19 saati çalışarak işimin başındayım. Etin dinlendirilmesi ve sunumu bize özgüdür. İzmir'de bir ilki "Dry Aged" sistemini uyguluyoruz. Himalaya tuz tuğlaları ile hazırlanmış duvar sayesinde etler +2 derecede 0 bakteri olmayan bir ortamda 28 gün dinlendirilerek daha kısa sürede pişirilmekte ve lezzeti katlanarak artmaktadır." Kuzuyu Balıkesir'den, dana Aydın Çine, Turgutlu ve Bayındır'dan alan Naci Usta, dana eti sevenler için dana sırtı, dana kaburga, lokum, T- bon ve dana pirzolayı hazırlıyor. Kuzu eti sevenler için ise kuzu kafes, kuzu gerdan, pirzola, kelebek, kuzu incik ve kuzu kol yapıyor. Restoranda öğle saatlerinde 40-60 çeşit Osmanlı Mutfağı ve ev yemeklerini bulabilirsiniz. Midenize bayram yaptırmak isterseniz adresiniz Etçibaşı olsun.

SEZER ALTAN

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.